in ,

2007 Yılından Akılda Kalan Olaylar

2007 üzerinden tam 10 yıl geçti. Dile kolay, 10 yıl. Bu süre pek çoğumuz için “dün” gibi gelebilir, ancak zaman acımasız olduğunu bir kere kanıtlamış durumda. O zaman liseye gidenler şimdilerde üniversiteyi bitirip iş sahibi oldu, çoluk çocuğa karıştı, belki doktorasını tamamlamak üzere. 10 yıl bu kadar gelişme için geniş bir zaman… Şimdi dilerseniz bu süre içinde neler oldu neler bitti, 2007’de en popüler cep telefonu neydi, dolar kuru nasıldı, tüm bunlara kısaca göz atalım.

Samsung E250

Samsung’un bu modeli uygun fiyatı ve görece iyi özellikleriyle o dönemde neredeyse 5 kişinin 3’ünde bulunuyordu. Adeta Nokia 3310 misali ne kadar hor kullanılırsa kullanılsın, dayanıklılığından ödün vermezdi.

iPhone

Samsung E250 bir yana, rahmetli Steve Jobs ilk nesil iPhone’u tanıttı ve iPhone çılgınlığı resmen başladı. Sonrası malum zaten…

Abdullah Gül

Abdullah Gül 28 Ağustos 2007’de TBMM’den aldığı 339 oyla 11. Cumhurbaşkanı seçildi. 367 Krizi  yine aynı şekilde siyasete damgasını vuran en önemli olaylardan biri oldu.

Hrant Dink

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007 tarihinde uğradığı cinayet sonucu hayatını kaybetti. Açılan dava hâlâ devam ediyor…

Savaş Dinçer – Barış Akarsu

Ünlü aktör Savaş Dinçer ve müzisyen Barış Akarsu hayatını kaybetti. Bir diğer kayıp ise ünlü İtalyan tenor Luciano Pavarotti oldu. Ayrıca eski dışişleri bakanı İsmail Cem, rallici Colin McRae, ABD’li yazar Kurt Vonnegut, İsveçli ünlü yönetmen Ingmar Bergman, Rus siyasetçi Boris Yeltsin de bu yıl içinde vefat eden isimlerden bazıları.

Britney Spears

Şimdilerde “kıldan tüyden” bir olay gibi gelebilir, ancak zamanında internetin en çok konuşulan konularından biri olmuştu Britney Spears’ın saçlarını sıfıra vurması.

Döviz Kurları

Bu yazının yazıldığı 11 Ocak 2017 itibariyle bir Amerikan Doları, 3.89 Türk Lirasına eşit. 11 Ocak 2007’de ise dolar 1.43 liraydı. Yani dolar 10 yıl içinde 2.7 kat artmış. Hazin bir tablo tabii.

Fenerbahçe

Fenerbahçe kuruluşunun 100. yılında Alex de Souza, Kejman, Aurelio, Lugano gibi isimlerle birlikte 2006-2007 sezonunun şampiyonu oldu.

Facebook

Facebook, özellikle Türkiye’de büyük bir ilgi görmeye başladı. Facebook’taki arkadaşlarınızın siteye üye olma tarihlerine bakarsanız pek çoğunun 2007 yılı içinde üyelik aldığını görürsünüz. Ayrıca Facebook’un yukarıda görülen o zamanlardaki arayüzü illaki eski günleri çağrıştırmıştır.

Sinema

Ratatouille, The Bourne Ultimatum, Sweeney Todd, Persepolis, There Will Be Blood, Harry Potter and the Order of the Phoenix, No Country for Old Men gibi filmler gösterime girdi. Özellikle Daniel-Day Lewis’in There Will Be Blood filmindeki olağanüstü performansı bile 2007 yılını sinema açısından önemli bir yıl kılmaya yeter. Kaldı ki Lewis, 2008’de En İyi Aktör dalında Oscar kazandı.

Mad Men

mad men toplu fotoğraf

Karizmatik adamlar ve şahane kadınlarıyla 60’ların Amerikan reklam dünyasını konu edinen Mad Men 2007’de başladı. Bu bile başlı başına büyük bir olaydır. Christina Hendricks‘in varlığı bile yeter…

Velhasılı kelam…

2007 yılında da berbat olaylar yaşandı elbette. Ancak son birkaç yıla bakıldığında, özellikle 2016 yılının inanılmaz korkunç geçtiğini söyleyebiliriz maalesef. 2017 de hem Türkiye hem de dünya için pek hayırlı başlamış değil, ancak güzel ve güneşli günler dilemekten ve bunun için mücadele etmekten başka çaremiz yok. Güneşli günlere… ☀️

One Comment

Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Mola Yeri ve Dinlenme Tesisi Klişeleri

UEFA Şampiyonlar Ligi Hakkında İlginç Bilgiler ⚽