in ,

2016 Yılında Google Play’de En Çok İndirilenler

2016 yılının son ayına girmiş bulunuyoruz ve bu ay boyunca pek çok ‘en’ listesi göreceğe benziyoruz.

Geçtiğimiz günlerde 2016 yılının en çok dinlenilen şarkılarını açıklayan Spotify’dan sonra Google Play’de Android kullanıcılarının yıl içerisinde en çok indirdiği uygulamaları, filmleri paylaştı.

Gelin o listelere birlikte göz atalım.

2016 Yılında En Çok İndirilen Uygulamalar

Son yıllarda sosyal medya kullanıcılarının en çok kullandığı programlar arasında Snapchat, Instagram gibi fotoğraf düzenleme ve paylaşma programları yer alıyor. 2016’da da kullanıcılar bu programlara bir yenisini eklemiş gibi gözüküyor.

Komik efektler ve filtreler ekleyerek fotoğraflarınızı daha neşeli bir hale getirmenize yardımcı olan Face Changer 2 2106 yılında en çok indirilen uygulama olarak birincilik koltuğuna oturuyor. Kullanıcıların en çok indirdiği 4. uygulama olan Emoji Keyboard Pro emoji ekibi olarak bizimde dikkatimizden kaçmıyor.

1.Face Changer 2
2. Lumyer – Photo & Selfie Editor
3. Castbox – Podcast Radio Music
4. Emoji Keyboard Pro
5. MSQRD

En Popüler Oyunlar

2016’ya damgasını vuran oyun hiç şüphesiz ki Pokemon Go oldu. 2000’lerde bir çocuğun kendini pokemon sanıp camdan atlaması ve sakatlanması sonrası hayatımızdan çıkan pokemonlar bu oyunla birlikte aniden hayatımıza geri giriverdi.

Dünyanın dört bir yanında çılgınlığa dönüşen Pokemon Go Google Play’de en çok indirilen oyun olurken , ikinciliğeyse Clash Royale oturdu.

1.Pokémon GO
2. Clash Royale
3. Traffic Rider
4. slither.io
5. Dream League Soccer

En Çok İzlenen Filmler

Google Play’in açıkladığı listeler arasında en çok izlenilen filmlerde yer alıyor. Rakamlar gösteriyor ki Google Play kullanıcıları daha çok süper kahraman filmlerini izlemeyi tercih ediyor. Listenin en başında Deadpool yer alırken, bir animasyon filmi olan Zootopia en çok izlenilen 3. film oldu.

1. Deadpool
2. Star Wars: The Force Awakens
3. Zootopia
4. Captain America: Civil War
5. Batman v Superman: Dawn Of Justice

En Çok İzlenen Televizyon Dizileri

Google Play’de en çok izlenilen televizyon dizileri ise filmler kadar şaşırtıcı olmadı. Android kullanıcıları dünyanın en çok izlenilen dizilerini Google Play’den izlemeyi tercih etmiş anlaşılan. Game of Thrones listede ilk sırada yer alırken, alternatif bir dizi senaryosu sunan Mr. Robot listede 4. sırada yer alıyor.

1.Game of Thrones
2.The Walking Dead
3.The Big Bang Theory
4. Mr. Robot
5. The Flash

En Çok İndirilen E-Book’lar

Artık elimiz ayağımız olan cep telefonlarımız, tabletlerimiz sadece oyun oynadığımız, film izlediğimiz değil kitap okuduğumuz cihazlara da dönüştü. 2016’da Google Play üzerinden en çok indirilen e-book listesi ise çok şaşırtıcı değil. Anlaşılan kullanıcılar en çok Deadpool filmini izlediği gibi en fazla da Deadpool’un çizgi romanını indirmişler. Yüksek satış fiyatıyla tepki çeken Harry Potter ve Lanetli Çocuk kitabı ise en çok indirilen 2. e-book oldu.

1. Deadpool Kills the Marvel Universe – Cullen Bunn
2. Harry Potter and the Cursed Child: Parts One and Two (Special Rehearsal Edition) – J.K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne
3. The Girl on the Train: A Novel – Paula Hawkins
4. The Art of War – Tzu Sun
5. Me Before You: A Novel – Jojo Moyes

En Çok Dinlenilen Şarkılar

2016 yılında Google Play üzerinden en çok dinlenilen şarkılarsa şu şekilde:

1.Stressed Out- Twenty One Pilots
2.Sorry – Justin Bieber
3. One Dance ( feat. WizKid& Kyla) – Drake
4.Don’t Let Me Down (feat. Daya) – The Chainsmokers
5.Me, Myself & I – G-Eazy

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

90'larda yaşanan sansasyonel olaylar

90’lı Yıllarda Gerçekleşen Türkiye’ye Damgasını Vurmuş 10 Sansasyonel Olay

Emojiler ve Hiyeroglifler’in Benzerlikleri