in ,

81 Yaşında Kod Yazmayı Öğrendi,Yaptığı Oyunu Tüm Dünya Oynuyor! İşte Wakamiya’nın Hikayesi!

Yaşlılık hayallerinizi ne süslüyor?

Bir sahil kasabasında bahçeli bir ev? Torunlar, çocuklar hep birlikte geçen günler? Emekliliğin tadını çıkararak tüm gün kafa dinlemek?

Sizin hayallerinizi bunlar süslüyor olabilir. Ancak bilin ki 81 yaşındaki Masako Wakamiya sizin hayallerinizden çok daha farklı bir hayat yaşıyor. Gelin hikayesine hep birlikte göz atalım.

81 Yaşında Kod Yazmayı Öğrendi

Evet teknoloji aldı başını gidiyor. Bırakın orta yaşlı, yaşlı kimseleri biz gençler bile çoğu zaman hızına yetişemiyoruz. Sadece kullanıcılar değil, bu işi meslek edinmişler bile yaşananların hızına erişmekte çok zorlanıyor.

Bu durumu yerle bir eden bir isim var; Masako Wakamiya!

81 yaşında kod yazmayı öğrenmeye başlayan Wakamiya, şu an başardıklarıyla göz dolduruyor.

Onun Zamanında Abaküsler Kullanılıyordu

Wakamiya’nın çalışma hayatına başladığı dönemde bırakın kod yazmayı, bilgisayar sahibi olmak dahi mümkün değildi. Onun döneminde abaküsler kullanılıyordu.

Kod Dünyasıyla Nasıl Tanıştı?

Wakamiya hayatının hiç bir döneminde teknolojiyle haşır neşir olmamış.90’larda banka memurluğundan emekli olan azimli kadın o dönem kendine bir uğraş edinme kararı almış. Üstelik yaşıtlarından farklı bir hobi edinen Wakamiya bilgisayarlara merak sarmış.

Bu uğraşı basit bir ilgiden öteye taşınan kadın, şu an teknolojiyi oldukça yakından takip ediyor. Bir şeyler kaçırdığı zaman kendini huzursuz hissettiğini ifade ediyor.

Yaşıtları Telefon Bile Kullanamıyor

Kendi yaşıtlarının telefon kullanmakta zorluk yaşadığı düşünülürse Wakamiya’nın seçtiği ilgi alanı oldukça farklı geliyor kulağa.

Peki Hedefi Ne?

Wakamiya akıllı telefonları kullanmakta zorlanan yaşlılar için projeler geliştirmeye çalışıyor. Üstelik bu çalışmalarında da oldukça başarılı bir şekilde ilerliyor.

Onu bu projeye dahil olmaya itense yazılım şirketlerinin yaşlıların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapmıyor olması.

Wakamiya pek çok yazılım şirketinin kapısını çalarak, projelerini anlatmış. Bu taleplerine cevap bulamayınca da “iş başa düştü” diyerek kendisi geliştirmeler üretmeye başlamış.

42 Bin Kişiye Erişti

Onu geri çeviren şirketler çok pişman. Çünkü Wakamiya’nın kendi başına yaptığı oyun dünya çapında şimdiden 42 bin kişi tarafından indirildi. Oyunla ilgili kullanıcı yorumları ise oldukça iyi.

Oyunun ismi Hinadan. Japonca’da bebek merdiveni anlamına geliyor oyunun ismi.

Oyunun yazılımına ilham kaynağı olan şey ise Japonya’daki geleneksel bebek festivali. Oyunda kullanıcılar imparator, ailesi ve gelen konukları doğru pozisyon ve doğru kıyafetlerle eşleştirmeye çalışıyor.

Apple Onu Davet Etti

Apple tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Dünya Uygulama Geliştirici Konferansına da davet edildi 81 yaşındaki Wakamiya.

Azimli ve başarılı bu kadına biz de Emoji Crew olarak kocaman bir 👏👏👏👏 gönderiyor, sizleri ise Wakamiya’nın ilham veren TedX konuşmasını dinlemeye davet ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Işınlanma Hayali Gerçek Mi Oluyor? Geçmişten Günümüze Işınlanmanın Tarihi

Bu Ay Gökyüzünde Şenlik Var! İşte Bu Ay Kaçırmamanız Gereken Gökyüzü Olayları