in ,

Snapchat’in Yeni Nesil Gözlüğü Spectacles İnternette Satışa Sunuldu

Renkli ve munzur yapısıyla sosyal medya dünyasında farklı bir yeri olan Snap Inc yeni bir hamleyle gene gündemde. Şirket, 2016 yılının ikinci yarısında çıkardığı ve bir anda teknoloji dünyasında büyük bir heyecan yaratan snap çekebilen gözlük Spectacles’ı internet sitesinde satışa çıkardığını duyurdu. Spectacles ilk olarak gezici otomatlar aracılığıyla satışa sunulmuştu.

Spectacles Satışta

Snapchat’in video ve fotoğraf çekebilen gözlüğü Spectacles şu güne kadar sadece Amerika’da ki gezici otomatlardan satın alınabiliyordu. Oldukça bir pazarlama stratejisi olarak karşımıza çıkan, ‘Snapbots’ adı verilen  gezici otomatlar bir görünüp bir kaybolan yapısıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Snapbots’un nerede karşımıza çıkacağının belli olmaması ve online bir sistem üzerinde takip edilmesi kullanıcıları heyecanlandırmıştı. İçerisinde bulunan bir kamerayla alıcıları için aynı Snapchat’teki gibi gözlükleri yüz tanıma sistemi sayesinde deneme olanağı sağlayan Snapbots, alıcıların hangi ürünün kendilerine daha çok yakışacağına bakabilmelerine yardımcı oluyordu.

Snapchat uygulamasını gözlüğümüzün içerisine taşıyan Spectacles teknolojisine sahip olmak için artık Snapbots’un peşinde koşmak gerekmiyor. Snap Inc, geçtiğimiz haftadan itibaren Spectacles için online satış seçeneğini kullanıcılarına sunmaya başladı. Snap Inc’in internet sitesinde satışa sunulan Spectacles’a farklı renk seçeneklerinde sahip olabilmek mümkün. Siyah, mercan rengi ve yosun rengi gibi farklı seçenekleri bulunan gözlükler, sitede 129.99 dolarlık bir fiyata satışa çıkarılmış durumda.

Bir adresten sadece altı adet sipariş verilebilen ürün için alınan bu önlem sınırlı sayıda üretilen ürünün karaborsada satışının engellenmesi. İlk çıktığında Snapbots aracılığı ile sınırlı sayıda satışa sürülen Spectacles’a eBay gibi sitelerde oldukça fahiş fiyatlardan ulaşmak mümkün.

Ürün aynı zamanda şu an için sadece Amerika’da bulunan adreslere sipariş edilebiliyor. Ürünü Türkiye’den satın almak isteyenlerin Amerika’da kendileri için ürünü teslim alabilecek birini bulması şart.

Spectacles ve Özellikleri

‘Spectacles’ Snapchat tarafından üretilen bir çeşit akıllı gözlük. Akıllı gözlük Spectacles insan gözünün görüş alanı içerisinde 115 derecelik bir açıyı çekebilen bir kamera taşıyor ve bu kamerayla 10 saniye uzunluğunda videolar çekebiliyor. Gözlüğü kontrol edebilmek için üzerinde bulunan butonu kullanmak yeterli. Gözlüğün üzerindeki butona basmanızla kayıt başlıyor ve 10 saniyelik süre dolunca otomatik olarak kayıt tamamlanıyor. Kaydı bilgisayarınıza veya telefonunuza aktarmanız için herhangi bir kablo kullanmanız gerekmiyor. iOS cihazınızdaki Snapchat uygulamasıyla uyumlu şekilde çalışan Spectacles sizin için bu işlemi otomatik olarak yapıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ana Rahminde Çekilmiş Etkileyici Bebek Gelişimi Fotoğrafları

Bilim İnsanları Uyarıyor: Uzaylı Mikroplar Ölümcül Olabilir