in

Facebook’un Kurucusu Mark Zuckerberg Artık Üniversite Mezunu

Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zuckerberg…

Hepsi zengin, hepsi birer teknoloji imparatoru, hepsi üniversite terk.

Daha doğrusu hepsi üniversite terk idi. Ta ki Mark Zuckerberg 13 yıl önce terk ettiği üniversiteye geri dönerek diplomasını alana dek.

O Artık Bir Mezun

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’un kurucu ortağı Mark Zuckerberg, yıllar önce mezun olmadan ayrıldığı Harvard Üniversitesi’ne geri dönerek diplomasını aldı.

13 yıl önce terk ettiğini okuluna geri dönen ve Harvard Üniversitesi mezuniyet törenine katılan Zuckerberg törenin en popüler ismi oldu. Törende aynı bir mezun gibi mezuniyet cüppesi ve kep giyen başarılı teknoloji devi, bu anlarını Facebook üzerinden paylaştı.

1.3 Milyon Beğeni

Facebook’da yaptığı paylaşımda diplomasına yer veren Zuckerberg yoğun beğeni topladı. Zuckerberg yaptığı paylaşımda  “Anneciğim, geri gelip diplomamı alacağımı sana hep söylemiştim.” ifadelerine yer verdi.

Zuckerberg takipçileriyle o anın fotoğraflarını paylaşmaktan kendini alamadı.

Zuckerberg’in diplomasını havaya kaldırırken mezuniyet cübbesi ve kepiyle paylaştığı fotoğraf Facebook’ta 1,3 milyon kişi tarafından beğenildi.

Neden Okulu Terk Etti?

Şu an dünyanın en zengin 5. ismi olan Zuckerberg’in okuldan ayrılma ve Facebook’u kurma hikayesi ise oldukça dikkat çekici

13 yıl önce Amerika Birleşik Devletleri’nin en prestijli yüksek öğrenim kurumlarından biri olan Harvard Üniversitesi’ne kabul edilen Zuckerberg, 2 yıl boyunca eğitimine devam etti. Bilgisayar mühendisliği ve psikoloji eğitimi alan ancak 2004 yılında ikinci sınıfa giderken üniversiteden ayrılan Zuckerberg, öğrenciyken ilk tohumlarını yeşerttiği Facebook’a daha fazla vakit harcamak için Harvard’da veda etmişti.

Her Şey Harvard’da Başladı!

Her ne kadar Harvard Üniversitesi’nden ayrılsa da, Zuckerberg için bu köklü okulun bir dönüm noktası olduğunu inkar etmek mümkün değil. Mark Zuckerberg’in sosyal medya ağlarının kurucusu ve bir dönemin başlangıcı olarak görülen Facebook’u kurma hikayesi bu köklü kampüste gerçekleşti.  Zuckerberg’in ilk olarak arkadaşlarıyla Facemash isimli bir site kurdu. Harvardlı öğrencilerin bilgilerini ve resimlerini içeren bu site, ilk sosyal ağ içerik sitesi olarak bir başlangıçtı. Bir anda yoğun ilgi gören ve tüm kampüsün gündemine oturan Facemash,  Zuckerberg’in bu bilgileri ve resimleri okul yonetiminden izinsiz aldığı ve yayınladığı gerekçesiyle yasaklandı.

Ancak Facemash Zuckerberg’in ilham kaynağı oldu ve Zuckerberg’in yaratıcı zekasını harekete geçirdi ve ortaya Facebook çıktı.

65 Milyar Dolarlık Servet

Facebook’a ağırlık vermek için eğitimini yarıda bırakan Zuckerberg, yaklaşık 65 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en genç milyarderi ve en zengin 5’inci kişisi konumunda bulunuyor. Şu anda dünyanın en zengin insanı olan Bill Gates, Microsoft’u kurmasının ardından Harvard Üniversitesini 1975 yılında bırakmış, 2007 yılında ise üniversiteden fahri doktora unvanı almıştı.

Eğer Mark Zuckerberg’in törende yaptığı konuşmayı dinlemek isterseniz, videoyu izleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Canan Karatay Capsleri İle Karatay’ın Renkli Dünyası

Yaptığı Rap Albümüyle Harvard Üniversitesi’nde Bir İlke İmza Attı