Dünya çapında geçerli yasalara göre her websitesinin gizlilik sözleşmesi olması zorunludur. Google gibi tüm arama motorlarının sitede varlığını kontrol ettiği yegane sayfalardan birisi de gizlilik sözleşmesi sayfasıdır.
Eğer bir avukatınız yoksa gizlilik sözleşmesi oluşturmak sizin için oldukça zor bir operasyon olacaktır. Çünkü gizlilik sözleşmesi websitede topladığınız bilgilere ve bu dataları nasıl kullandığınıza dair açıklama gereklidir.
Emoji.com.tr size ücretsiz olarak geniş kapsamlı bir gizlilik sözleşmesi oluşturmanıza imkan sağlar. Aşağıdaki formu doldurarak size özel hazırlanacak gizlilik sözleşmeniz 10 dakika içerisinde mail adresine gelecektir. Gönderilecek gizlilik sözleşmesi geniş kapsamlı olup üzerinde oynmalar ya da belirli bölümlerin silinmesiyle de kullanılabilir.
Gizlilik Sözleşmesi Nedir? Yükümlülükleri Nelerdir?
Web siteniz veya uygulamanız kullanıcılardan herhangi bir kişisel bilgi talep ediyor veya kullanıyor ise, tercihen kullanıcılar siteyi veya uygulamayı kullanmaya başlamadan görebilecekleri bir Gizlilik Politikası anlaşmasına sahip olmanız yasal olarak gerekir.
Kişiyi tanımlamak için kullanılan isim, e-mail adresi, doğum tarihi, IP adresi ve buna benzer bilgilere “Kişisel Bilgi” denir.
ABD’deki Kaliforniya Çevrimiçi Gizliliği Koruma Kanunu (CalOPPA) Kaliforniya’daki kullanıcılardan herhangi bir kişisel bilgi talep eden her işletmenin bir Gizlilik Politikası anlaşması oluşturmasını zorunlu kılar.
Çevrimiçi işletmelerin (e-ticaret siteleri gibi) geniş kitleler tarafından erişilebilir olması CalOPPA yasasını sadece Kaliforniya kullanıcıları için uygulanabilir kılmaktan çıkarıp kişisel bilgileri talep eden her web sitesinin (özellikle ABD işletmelerinin) bu yasal anlaşmaya sahip olmasını zorunlu tutar.
CalOPPA, bu anlaşmanın başlığında ve bu yasal sayfaya yönlendiren bağlantı metninde “Gizlilik” kelimesinin bulunmasını ve anlaşmanın web sitesi veya uygulama içerisinde açıkça görülecek bir yerde yayınlanmasını gerektirir.
Alttakilerin işletme tarafından açıkça belirtilmesi gerekir:
● Web site veya uygulama ile hangi kişisel bilgiler toplanıyor?
● Bu bilgileri toplamadaki amaç nedir?
● Toplanan bilgiler işletme veya üçüncü şahıslar tarafından nasıl kullanılıyor?
● Kullanıcılar bilgilerini nasıl gözden geçirip, değişiklik yapabilirler?
Avrupa Birliğinde ise Veri Koruma Yönergesi gizlilik haklarının daha fazla korunmasını gerektirir. Eğer AB’de iş yapan ticari bir şirketseniz veya kişisel bilgilerini topladığınız AB kullanıcılara sahipseniz bu tür bir yasal anlaşmaya sahip olmanız gerekir.
Gizlilik Sözleşmesi Oluşturucu
Kullanım Şartları Nedir? Sözleşmede Neler Yer Almalıdır?
Hüküm ve Koşullar anlaşması bir web sitesi veya uygulamanın kullanımıyla ilgili kuralları, gereklilikleri ve standartları belirleyen yasal anlaşmadır. Kullanım Şartları ve Kullanım Şartları sözleşmesi olarak da bilinir.
Örneğin bir Kullanım koşulları anlaşmasının genel bölümleri; telif hakları konusunda bilgiler, belirli kullanıcıların web sitesini veya uygulamayı kötüye kullanmaları durumunda hesap devre dışı bırakma, yasaklı etkinlikler, faturalandırma (özellikle hizmet olarak yazılım sunan şirketler), abonelikler, web sitesi platformunun kullanımı ve çeşitli feragatnameler hakkında bilgiler içerir.
Kullanım Koşulları anlaşması, Gizlilik Politikası gibi yasalar tarafından zorunlu değildir, ancak web sitenizde veya mobil uygulamanızda kötüye kullanımları önlemek ve çevrimiçi işletmenin sahibi olarak kendi sorumluluğunuzu sınırlandırmak için bir Kullanım Koşulları anlaşması kullanmanız önerilir.
Bu tür bir anlaşma yapmadıkça ve düzgün bir şekilde uygulamadıkça, web sitenizi veya uygulamanızı kimlerin kullanabileceğini veya kullanamayacağını yasal olarak sınırlayıp kontrol altına almanın hiçbir yolu yoktur.
Böyle bir anlaşmanız yoksa; içeriğinizin izniniz olmadan kullanıldığı telif hakkı ihlalleri, diğer kullanıcılara karşı spam içerikli gönderiler ve hakaret içeren gönderiler gibi konularla karşı karşıya kalabilirsiniz.
Hüküm ve Koşullar anlaşması, bu tür faaliyetleri önlemek için bir jargon oluşturmanızı sağladığı gibi böyle bir ihlalin meydana gelmesi halinde size çözüm de sunabilir.
Bir kullanıcının bir hesaba kaydolmasına izin veren veya bu hesaba kaydolmasını gerektiren çevrimiçi işletmelerin, bu sözleşmeye sahip olması ve kullanıcılara hesap kayıt anında sunması kesinlikle önerilir.
Masaüstü uygulamalarının, Son Kullanıcı Lisans Anlaşmasının (EULA) yanında Hüküm ve Koşullar anlaşmasına da sahip olması oluşabilecek problemleri çözme noktasında son derece faydalıdır.
Kullanım Şartları Oluşturucu
Nasıl Bir Anlaşma Politikası İzlenilmeli?
Tek bir anlaşma veya ayrı anlaşmalar
Hem Gizlilik Politikası anlaşmasını hem de Hüküm ve Koşullar anlaşmasını kullanacaksanız ikisini de her zaman ayrı tutun.
Her iki anlaşmada da birbirine göndermeler olabilir. Örneğin Hüküm ve Koşullar anlaşması gizlilik ile ilgili bir bölüm (Gizlilik Politikası ile bağlantılı olmalıdır) içerebilir, yine de sizin iki ayrı yasal sözleşme oluşturmanız gerekir.
CalOPPA yasası, “Gizlilik” sözcüğünü kullanmanızı zorunlu tutar. Ancak sözleşmeleri ayrı tutmak, kullanıcıların hem yasal sözleşmelere göz atmalarını hem de birden fazla yasal sözleşmenin olduğunu anlamarını kolaylaştırır.
Opodo ’nun Hüküm ve Koşullar anlaşmasının içindekiler listesi:
Opodo’nun gizlilik ve diğer ayrı politikalara (Çerezler Politikası gibi) ilişkin açıklamalarını “Hüküm ve Koşullar” adlı tek bir sözleşmeye nasıl dahil ettiğini görebilirsiniz.
Gizlilik ile ilgili tüm uygulamalarınızın bildirimini Opodo gibi Hüküm ve Koşullar anlaşmasına ekleyebilirsiniz, ancak böyle yaparsanız CalOPPA’nın gereksinimlerine uymamış olacaksınız.
Burada, temel gizlilik bilgilerinin yanı sıra Twitter’ın tam ve ayrı bir Gizlilik Politikası sayfasına da bir bağlantı içeren Hizmet Şartları anlaşmasının içindeki “Gizlilik” bölümünü görebilirsiniz.
Bu, gizlilik konusundaki uygulamalarınızla ilgili bilgileri hüküm ve Koşullar anlaşmasında belirtmek ve gizlilik konusundaki uygulamalarınız için ayrı bir sözleşme sağlamanın harika bir yoludur.
Hüküm ve Koşullar anlaşmasına istediğiniz adı verebilirsiniz. Bu anlaşmanın yaygın isimlerinden bazıları; Kullanım Şartları, Hizmet Şartları veya Kullanıcı Sözleşmesidir. Bu tür bir yasal sözleşmeye verdiğiniz isim sözleşmenin içeriği kadar önemli değildir.
eBay bu tür bir anlaşmayı “Kullanıcı Sözleşmesi” olarak adlandırıyor. Bu sözleşme eBay web sitesini kullanma, fikri mülkiyet konuları, satın alma koşulları, listeleme koşulları, garanti redleri, sorumluluk sınırlamalarına ek olarak tüm bu konularla ilgili politikanın uygulanmasıyla ilgili bilgileri de içerir.
Instagram bu tür bir anlaşmayı “Kullanım Koşulları” olarak adlandırır. Hizmetin (web sitesi ve mobil uygulama) kullanımı, telif hakkı ihlalleri, kullanıcı hakları, şirketin sorumluluk sınırlamaları ve genel koşullar hakkında bilgiler içerir.
Twitter, bu tür bir yasal anlaşmayı “Hizmet Şartları” olarak adlandırıyor. Bu anlaşmada hizmeti kullananlar (hem Twitter web sitesi hem de Twitter’un mobil uygulaması) için sınırlamalar, haklar ve lisanslama bilgileri gibi standart kısıtlamaların yanında feragatname ve hesap sonlandırma gibi bölümler bulunur.
Gizlilik Politikası anlaşması için aklınızda bulundurmanız gereken şeyler:
● Bu anlaşmayı diğer yasal anlaşmalardan ayrı olarak oluşturun. CalOPPA’nın ve AB Veri Gizliliği Yönergesi’nin gerektirdiği şekilde açıklanması gereken bilgileri ekleyin.
● Anlaşmanın, aslında hangi kişisel bilgileri topladığınızı ve bu verileri gerçekten nasıl kullandığınızın dürüst ve doğru bir yansıması olduğundan emin olun.
● Bu sözleşmenin adında ve bu yasal sayfaya yönlendiren bağlantılarda “Gizlilik” kelimesini kullandığınızdan emin olun.
● Bu anlaşmayı nerede gösterirseniz gösterin kendi başına ayrı bir anlaşma olduğunu belirtmeyi unutmayın, web sitenizin footer kısmında, mobil uygulamanızın ekranlarından birinde, vb.
Gizlilik Politikaları gizlilik konusundaki uygulamalarınızı belgelemelidir. Kullanıcılarınızdan farklı türde bir kişisel bilgi toplamaya başlarsanız ya da üçüncü tarafların bilgiye erişmesine
izin vermeye başlarsanız yani Gizlilik Politikanızda herhangi bir değişiklik yaparsanız onu hemen güncellemelisiniz.
Hüküm ve Koşullar anlaşması için aklınızda bulundurmanız gereken şeyler:
● Bu sözleşmeyi lisans haklarını, kuralları ve kullanıcılarınız için yönergeleri ekleyecek şekilde oluşturabilirsiniz.
● Kötüye kullanma veya istediğiniz koşullarda kullanıcı hesaplarını feshetmenize olanak sağlayan bir bölüm ekleyin.
● Bu anlaşma, web sitenizi veya uygulamanızı kontrol edebileceğiniz yerdir, bu nedenle, uygulamak istediğiniz sınırlamaları ve kısıtlamaları içerdiğinden emin olun.
Örnek Sözleşmeler
Kullanıcı Antlaşması Örneği
1. Kullanım Koşulları Bu siteyi kullanarak ({$website} , kullanım koşulları sözleşmesinin; geçerli tüm yasa ve yönetmeliklerin bağlayıcılığını kabul etmiş olursunuz. İlgili yasalara ve kurallara uymakla sorumlu olduğunuzu kabul edersiniz. Eğer bu koşullardan herhangi birini kabul etmiyorsanız bu siteye erişme ve kullanma hakkına sahip olamazsınız. Bu sitedeki tüm materyallerin kullanım hakları telif kanunları ve ticari marka kanunlarıyla korunmaktadır. 2. Kullanım Lisansı Lisans, kişisel ve ticari olmayan geçici görüntüleme için geçici olarak {$website_marka_adi}’in web sitesindeki materyallerin (bilgi veya yazılım) bir kopyasının indirilmesi için verilir. Bu bir hak devri değil lisans imtiyazıdır ve bu lisans altında; materyaller değiştirilemez veya kopyalanamaz, materyaller herhangi bir ticari amaç için kullanılamaz veya herhangi bir umumi görüntüleme için kullanılamaz (ticari veya ticari olmayan), {$website_marka_adi}’in web sitesindeki herhangi bir yazılım kaynak koduna dönüştürülemez veya ters mühendislik uygulanamaz, materyallerden herhangi bir telif hakkı veya diğer mülkiyet kayıtları kaldırılamaz veya materyaller farklı bir kişiye gönderilemez veya herhangi bir farklı sunucuya kopyalanamaz. Lisans, bu kısıtlamalardan herhangi birinin ihlali durumunda otomatik olarak sona erer veya {$website_marka_adi} tarafından herhangi bir zamanda sonlandırılabilir. Bu materyallerin görüntüleme izninin sonlandırılmasının ardından veya bu lisansın sonlandırılmasının ardından elektronik veya basılı formattaki tüm materyalleri imha etmeniz gerekir. 3. Sorumluluk Reddi {$website_marka_adi} web sitesindeki materyaller “olduğu gibi” esasıyla sağlanır. {$website_marka_adi}, bu belgeyle, açık, zımni ya da yasal ticari olarak satılabilme, belirli bir amaca uygunluk, mülkiyet ve ihlal etmeme garanti ve şartları da dahil olmak üzere yukarıdakilerle ilgili olarak tüm garanti ve şartları açık bir şekilde reddetmektedirler. Web sitesinde yayınlanan materyaller ve ilgili grafikler teknik hatalar veya dizgi hataları içerebilir. {$website_marka_adi}, hiçbir durumda bu sitede ve bu site ile bağlantılı olan diğer sitelerde yer alan materyallerin kullanımının doğruluğu, güvenilirliği ile ilgili beyanda bulunmaz ve sorumluluk kabul etmez. 4. Sınırlamalar Hiçbir durumda {$website_marka_adi} veya tedarikçileri, sitedeki materyallerin kullanımından veya kullanılamamasından kaynaklanan herhangi bir zarardan (sınırlama olmaksızın dahil olmak üzere veri veya kar kaybı nedeniyle iş kesintisi ya da doğacak muhtemel hasarlar) sorumlu tutulamaz. {$website_marka_adi} veya herhangi bir temsilcisi sözlü veya yazılı olarak ilgili uyarıyı yapmış olsalar dahi {$website_marka_adi} meydana gelecek zarardan sorumlu tutulamaz. Bazı yargı birimleri zımni garantiler ya da dolaylı veya tesadüfi zararlar için sorumluluk sınırlamaları hakkında sınırlamalara izin vermediğinden, bu sınırlamalar sizin için geçerli olmayabilir. 5. Materyallerin Doğruluğu {$website_marka_adi}, web sitesinde görünen materyaller, teknik, dizgisel veya fotoğrafik hatalar içerebilir. {$website_marka_adi}, kendi web sitesindeki herhangi bir materyalin doğru, tam veya geçerli olduğunu garanti etmez. {$website_marka_adi}, haber vermeden herhangi bir zamanda web sitesinde yer alan materyallerde değişiklik yapabilir. Ancak {$website_marka_adi}, materyallerin güncellenmesiyle ilgili herhangi bir taahhütte bulunmaz. 6. Bağlantılar {$website_marka_adi} web sitesiyle bağlantılı sitelerin hepsini kontrol etmez ve bu şekilde bağlantılı herhangi bir sitedeki içerikten sorumlu değildir. Dahil olduğu herhangi bir bağlantının {$website_marka_adi} sitesi tarafından onaylandığı anlamına gelmez. Bu şekilde bağlantılı bir web sitesinin kullanımı tamamen kullanıcının kendi riskindedir. 7. Değişiklikler {$website_marka_adi} işbu Kullanım Hakları Sözleşmesi'ni bilgilendirme yapmaksızın herhangi bir zamanda değiştirebilir. Bu siteyi kullanan ziyaretçiler; güncel olan sözleşmenin koşullarına tabii olduklarını kabul ederler. 8. Yetkili Mahkeme {$website_marka_adi}‘e ilişkin ortaya çıkabilecek yasal uyuşmazlıklarda kanun hükümleriyle çelişkiye mahal vermeden Ankara Mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.
Gizlilik Sözleşmesi Örneği
{$website_marka_adi} Gizlilik Sözleşmesi Bu gizlilik sözleşmesi {$website} adresine ait kişisel Tanımlayıcı Bilgilerinin , çevrimiçi olarak nasıl kullanıldığıyla ilgili kaygılı kişiler için oluşturulmuştur. Bilgi güvenliği koşullarında da tanımlandığı gibi kendi başına veya farklı bilgilerle birlikte tek bir bireyin veya çevredeki bir bireyin tanımlanması, ulaşılması veya konumlandırılması için kullanılan bilgidir. Bilgilerinizi nasıl topladığımızı, kullandığımızı, koruduğumuzu veya diğer bir deyişle Kişisel Tanımlayıcı Bilgileriniz ile ne yaptığımızı kesin bir şekilde anlamak için dikkatlice bu gizlilik sözleşmesini okuyunuz. {$website_marka_adi} sitemizi yada mobil uygulamamızı ziyaret edenlerden hangi kişisel bilgileri topluyoruz? Sitemize kayıt olurken yada {$website} adresimiz üzerinden mail bültene kayıt olduğunuzda tecrübenizi daha iyi bir hale getirebilmek için uygun görüldüğü şekilde e-mail adresiniz veya farklı bilgileriniz sorulabilir. {$website_marka_adi} bilgileri kullanıcıdan ne zaman toplar? Bir bültene abone olduğunuz zaman veya sitemize bir bilgi girdiğinizde bilgilerinizi topluyoruz. {$website} adresinde bilgilerinizi nasıl kullanıyoruz? {$website} adresine kayıt olduğunuzda, satın alma gerçekleştirdiğinizde, bültenimiz için kayıt olduğunuzda, bir anketi veya pazarlama iletişimini yanıtladığınızda, sitede dolaşırken veya sitedeki bazı diğer özellikleri kullandığınızda sizden topladığımız verileri altta belirtildiği gibi kullanabiliriz: o Size siparişiniz hakkında veya diğer ürünler ve servisler hakkında periyodik e-mailler atmak için. {$website} adresini nasıl koruyoruz? Sistem açığı taramasını kullanmıyoruz ve/veya PCI standartlarında tarama Biz sadece makale ve bilgi sağlıyoruz. {$website} adresi üzerinde kesinlikle kredi kartı numaralarını istemiyoruz. Düzenli olarak kötücül yazılım taramasını kullanıyoruz. Kişisel bilgileriniz, güvenliği sağlanmış ağlarla korunmaktadır ve bu tür ağlara özel erişim yetkileri olan ve bu bilgileri gizli tutmakla yükümlü sınırlı sayıdaki kişi tarafından erişilebilir. Ayrıca sağladığınız tüm hassas/kredi bilgileri Secure Socket Layer (SSL) teknolojisi ile şifrelenmektedir. Bir kullanıcı, bilgisini girdiğinde, gönderdiğinde veya bilgisine erişim sağladığında kullanıcının kişisel bilgilerini korumak için çeşitli güvenlik tedbirlerini uyguluyoruz. Tüm işlemler ağ geçidi sağlayıcısı kanalıyla işleme tabi tutulur ve bizim sunucularımızda depolanmaz veya işleme tabi tutulmaz. {$website_marka_adi} Çerezleri kullanıyor mu? Evet çerezleri kullanıyoruz. Çerezler, bir web sitesinin veya bu web sitesinin servis sağlayıcısı tarafından internet tarayıcınız (eğer izin verdiyseniz) ile sabit diskinize aktarılan küçük dosyalardır. Çerezler {$website} adresini ziyaretinizde veya servis sağlayıcısının web tarayıcınızı hatırlamasına ve bazı bilgileri yakalayıp hatırlamasını sağlar. Çerezleri altta belirtilen durumları çin kullanıyoruz: Gelecekte daha iyi bir site deneyimi ve iyileştirilmiş araçlar için site trafiği ve site etkileşimlerinden topladığımız verileri derliyoruz. Ayrıca, güvenilir üçüncü parti servisleri kendi iyiliğimiz için kullanabiliriz. Bilgisayarınızın, çerezlerin yollandıkları her zaman sizi uyarmasını veya çerezleri tamamen kapatmayı siz seçebilirsiniz. Bunu internet tarayıcı ayarlarınıza girerek yapabilirsiniz. Her tarayıcı biraz farklı olduğu için bu ayarları değiştirmenin en doğru yolunu öğrenmek için tarayıcınızın Yardım Menüsünü kullanabilirsiniz. Eğer çerezleri tamamen kapatırsanız {$website_marka_adi} websitemizde bazı özellikler devre dışı kalacaktır. Bu özelliği devre dışı bırakmanız sizin {$website_marka_adi} ziyaret deneyiminizi kesinlikle etkilemez. {$website_marka_adi} Üçüncü Parti Uygulamaların Kullanımı Kişiyi tanımlamak için kullanılan bilgilerinizi kesinlikle satmıyoruz, ticaretini yapmıyoruz veya üçüncü şahıslara yollamıyoruz. Web sitesi barındırma hizmeti partnerleri ve sitemizin işlemesinde, işimizin iletiminde veya kullanıcılarımıza sunulmasında bize yardımcı olan diğer taraflar da bu bilgilerin gizli tutulması konusunda hemfikir olduğu takdirde yukarıdaki şartlar onları kapsamaz. Verilmesi yasaya uygun olduğunda, site politikamızı uygulamak için veya bizim ve başkalarının haklarını, mallarını veya güvenliklerini sağlamak için bilgiler verilebilir. Bununla birlikte kişisel olmayan tanımlayıcı ziyaretçi bilgileri, {$website_marka_adi} pazarlama, reklam ve diğer kullanımlar için diğer şahıslara sağlanabilir. {$website_marka_adi} Üçüncü Parti bağlantılar Bazı zamanlarda, bizim yetkimizle üçüncü parti ürünleri veya servisleri web sitemize katabilir ve sunabiliriz. Bu üçüncü parti siteler ayrı ve bağımsız gizlilik sözleşmelerine sahiptir. Bu sebeple, bu bağlı sitelerdeki içerik ve aktivitelerle ilgili herhangi bir yükümlülük ve sorumluluğumuz bulunmamaktadır. Yine de sitemizin bütünlüğünü korumaya çalışıyoruz ve bu sitelerle ilgili geri dönütleri almaya sıcak bakıyoruz. Google’ın reklam gereklilikleri, Google'ın Reklam İlkeleri ile özetlenebilir. Bu ilkeler olumlu bir deneyim sağlamak için alttaki linkte bir araya toplanmıştır. https://support.google.com/adwordspolicy/answer/1316548?hl=tr {$website_marka_adi} Google AdSense dönem dönem kullanmaktadır. Üçüncü parti bir sağlayıcı olarak Google, sitemizde reklamları sunmak için çerezleri kullanır. Google, DART çerezleri kullanarak kullanıcılarımızın sitemize yaptığı önceki ziyaretlere ve internetteki diğer sitelere yaptıkları ziyaretlere göre onlara reklam sunmasını sağlar. Kullanıcılar Google Reklam ve İçerik Ağı gizlilik sözleşmesini ziyaret ederek DART çerezlerinin kullanımı dışında kalabilirler. Altta belirtilenleri uyguluyoruz: Google AdSense ile Tekrar Pazarlama Google Görüntülü Reklam Ağı Raporlaması DoubleClick Platform Entegrasyonu Demografi ve İlgi Alanları Raporlaması Google gibi üçüncü parti sağlayıcılarla birlikte birinci parti çerezleri (Google Analytics çerezleri) ve üçüncü parti çerezleri (DoubleClick çerezleri) veya diğer üçüncü parti tanımlayıcılarını, kullanıcının reklam etkileşimlerini ve sitemizle ilgili diğer reklam servisi fonksiyonlarına ilişkin verileri işlemek için kullanıyoruz. Reklamları Devre Dışı Bırakma Kullanıcılar Google Reklam Ayarları sayfasındaki ayarları kullanarak Google’ın reklamları nasıl sunacağıyla ilgili değişiklikler yapabilirler. Alternatif olarak Network Advertising Initiative Opt Out sayfasını ziyaret ederek veya Google Analytics Devre Dışı tarayıcı eklentisini kullanarak devre dışı bırakabilirler. Gizlilik sözleşmemizdeki herhangi bir değişiklik halinde e-mail yoluyla bilgilendirileceksiniz. Bize e-mail atarak kişisel bilgilerinizi değiştirebilirsiniz. COPPA (Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası) COPPA, 13 yaş altı çocuklardan kişisel bilgilerin toplanması noktasında ebeveynlerini sorumlu tutar. Federal Ticaret Komisyonu ve Birleşik Devletler tüketici koruma ajansı web site ve online servis operatörlerinin çocukların çevrimiçi gizliliğini ve çevrimiçi güvenliğini korumak için neler yapması gerektiğini açıkça belirten COPPA kanununu yürütmektedir. On üç yaş altı çocuklara spesifik olarak pazarlama yapmıyoruz. Adil Bilgi Uygulamaları Adil Bilgi Uygulamaları Prensipleri sahip olduğu kavramlarla tüm dünyadaki veri koruma yasalarının gelişiminde önemli bir rol oynamıştır. Adil Bilgi Uygulamaları Prensiplerini ve nasıl uygulanabileceklerini anlamak kişisel bilgiyi koruyan çeşitli yasalara uymak için kritik bir önem arz etmektedir. Bir veri ihlali olması durumunda Adil Bilgi Uygulamalarına uymak için sizi 7 iş günü içerisinde e-mail yolu ile bilgilendireceğiz. Bireylerin yasalara uymada başarısız olmuş veri toplayıcılar ve işleyenlere karşı yasal takip ve yürütme hakkını gerektiren Bireysel Redress İlkesiyle de mutabığız. Bu ilke, bireylerin sadece veri kullananlara karşı yasal hakları olmasını değil aynı zamanda bireylerin mahkemeye veya hükümet ajanslarına yasaya uymayan veri işlemcilerini kovuşturmak için başvurmasını da gerektirir. CAN SPAM Kanunu CAN-SPAM Kanunu ticari e-mail kurallarını koyan, ticari mesaj gerekliliklerini belirleyen, alıcılara e-maillerin atılmasının durdurulma hakkını veren ve bu kurallara karşı gerçekleşen herhangi bir ihlal için cezai yaptırımlar uygulayan bir yasadır. Size bilgileri yollamak, araştırmalara cevap vermek ve/veya diğer istek veya sorular için e-mail adresinizi alıyoruz. CANSPAM’e uymak için aşağıda belirtilenleri uyguluyoruz: o Yanlış veya yanıltıcı konuların veya e-mail adreslerini kullanmıyoruz. o Mesajı anlaşılabilir bir şekilde reklam olarak tanımlıyoruz. o İşletmemizin veya site genel merkezimizin fiziksel adresine yer veriyoruz. o Eğer herhangi biri kullanılıyorsa üçüncü parti e-mail pazarlama servislerinin uyumluluğunu izliyoruz. o Devre dışı bırakma/abonelikten çık isteklerini hızlı bir şekilde değerlendiriyoruz. o Her mailin sonuna yerleştirdiğimiz bağlantı ile abonelikten çıkmak için seçenek sağlıyoruz. o Eğer ilerideki mailler için abonelikten çıkmak istiyorsanız bize mail atabilirsiniz. o Maillerin sonundaki talimatları takip edin. Sizi tüm iletişim ağımızdan çıkarıyoruz. Bize Ulaşın Eğer bu gizlilik sözleşmesiyle ilgili herhangi bir sorunuz varsa alttaki iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz. {$website_marka_adi} {$website} {$name}{$last_name} {$phone}