in ,

Akıllı Kıyafetlerle Fitness Programları Tamamen Değişecek

Athos fitness programlarının ilerde bir bilim olması için gayret sarf etmeye devam ediyor. Son olarak Athos tarafından geliştirilen akıllı kıyafetler ve bu kıyafetler üzerinden yaratılan sanal fitness koçu bu yolda ilerleme kaydedildiğini gösteriyor.

Akıllı Kıyafetler Nasıl Çalışıyor?

Akıllı Kıyafetlerle Fitness Deneyiminiz Tamamen Değişecek

Akıllı kıyafetler üreten bu teknoloji firması son projesinde üzerinde sensörler bulunan akıllı kıyafetler üretti. Kıyafetlerin amacı üzerinde bulunan sensörler aracılığıyla siz çalışırken kaslarınızın durumunu inceleyebilmek. Bluetooth aracılığıyla elde ettiği bilgileri akıllı telefonunuza gönderen akıllı kıyafetler hangi kaslarınızı ne kadar çalıştırdığınızı görmenize imkan sağlıyor.

Akıllı kıyafetler sayesinde daha önce sahip olmadığınız bir fırsata sahip olabilirsiniz. Tam olarak hangi bölgelerin çalışıp hangi bölgelerin çalışmadığını bilmek sizlere programınızı hazırlarken ya da koçunuz programınızı hazırlarken nokta atışı yapılabilmesinin yolunu açacak. Akıllı kıyafetler sayesinde daha etkin spor yapabilecek ve sonuçları daha kolay takip edebileceksiniz.

Uygulama ve akıllı kıyafetler sayesinde set sayılarınızı, tekrar sayılarınızı, yaktığınız kaloriyi, koştuğunuz mesafeyi takip edebiliyorsunuz.Akıllı kıyafetlerin ve uygulamanın rakiplerinden en büyük farkı sizin bilgilerinizi kullanıyor olması ve sizin için programı kişiselleştirmesi. Akıllı telefonlarda bulunan ve boy, kilo ölçüleri üzerinden otomatik algoritmalarla çalışan uygulamalar sizin kas gelişim durumunuzu ya da ilerlemenizi takip edemezler ama akıllı kıyafet teknolojisi bu sorunu kalıcı olarak çözüyor.

Bu teknoloji Waterloo Üniversitesi’nden iki fitness tutkunu öğrencinin fikirlerinin geliştirilmesi sonucu ortaya çıktı. Öğrencilerin amacı doğru çalışıp çalışmadıklarını kontrol edebilmekti. Bu amaçla yola çıktıkları projelerinde kendi dijital fitness koçlarını yaratmayı başardılar.

Akıllı kıyafetlerde kumaşın içine yerleştirilen kalp atış hızı ve elektromiyografi (EMG) sensörleri kullanılıyor. Sensörler kasların elektriksel aktivitesini izliyor ve verileri kullanıcının akıllını telefonuna aktarıyorlar. Tabi tüm bu verileri toplamak kadar zor olan başka bir şeye bu verileri kullanıcılar için yararlı hale getirebilmek. Kullanıcılar akıllı kıyafetlerden beklentileri tamamen farklı. Örneğin bir kullanıcı kollarını dengeli çalıştırıp çalıştırmadığını görmek isterken, başka bir kullanıcı zayıf kalan kaslarını görebilmek için akıllı kıyafetleri kullanmak istiyor. Bu talep çokluğu başta şirket için zorluk yaratsa da şimdilerde uygulamanın dijital bir fitness koçuna dönüşmesine büyük katkı sağladı.

Akıllı Kıyafetlerin Maliyeti Ne Kadar?

Akıllı Kıyafetlerle Fitness Deneyiminiz Tamamen Değişecek

Athos şimdilik ürettiği sınırlı sayıdaki akıllı kıyafeti satışa sundu. Erkekler için üretilen t-shirt ve şort takımını 547 dolara kadınlar için üretilen tulumlar ise 149 dolara satışa çıkarıldı.

Athos amacını profesyonel atletlerden, günlük spor yapan amatörlere kadar geniş bir yelpazeye ulaşmak olarak açıkladı. Proje için 2012den beri 50 milyon dolar bütçe ayıran şirket herkes için dijital fitness koçu yaratabilmek ve etkin bir fitness için sporculara yardımcı olmak için çalışıyor.

Şirket geliştirdiği akıllı kıyafet programıyla sporcuların büyük bir ihtiyacına cevap veriyor. Sporcuların en çok merak ettikleri konu kaydettikleri gelişim ve çalışırken doğru çalışıp çalışmadıklarıdır. Bu teknoloji sayesinde hem çalışmalarını aktif şekilde takip edebiliyorlar hem de sonuçlar hakkında detaylı bilgi sahibi olabiliyorlar. Akıllı kıyafetlerin en büyük faydasıyla bireysel dijital fitness koçunuzu telefonunuza getirmesi. Size özel, sizi en iyi bilen fitness programı bu teknolojiyle beraber çok kolay erişilebilir hale geliyor.

Vücut geliştirmeye gönül verenler için bulunmaz bir fırsat gibi görünen bu akıllı kıyafet teknolojisi daha da ilerleyip bu konu da kullanıcıları şaşırtacak gibi gözüküyor. Teknolojiyle bilimi birleştiren şirketin asıl amacı fitness programcılığının bir bilim olarak değer görmesi ve üretilecek yeniliklerle sporcuların daha etkin şekilde vücut geliştirmelerinin yolunun açılması. Sizce şirket bilimle teknolojiyi birleştirerek daha ne kadar ileri gidebilir? Bir sonraki adım ne olacak?

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

uykusuzluk

Uyku Problemi Yaşayanların Denemesi Gereken 10 Öneri

Oxford Üniversitesi Cinsiyetçi Dile Savaş Açtı