in ,

İnsanoğlunun Geleceği Hakkındaki En Olumlu Komplo Teorileri

İnsanoğlunun geleceği için bir çok farklı senaryo yazılıp, çizilmekte. Genelde geleceğimiz için uzaylı istilası ya da dünyanın sonunu getiren teknolojik felaketler gibi komplo teorileri üzerine konuşulur.

Bu yazıda insanlığın geleceği için öngörülen bu kötü senaryoları bir kenara bırakıp, bunların yerine insanlığın geleceği için en olumlu komplo teorilerinden bahsedeceğiz. Hazırlanan liste ‘”Her şey yolunda giderse insanları gelecekte ne bekliyor olabilir?” sorusuna verilebilecek cevaplardan oluşuyor. Teoriler birbirinden bağımsız olarak düşünülmemeli.

Aksine teknolojik gelişmelerin artarak çeşitlendiği ihtimali düşünürsek bu komplo teorilerinin birden fazlasının gelecekte aynı anda yaşanabileceğini söyleyebiliriz.

Statüko

Sir Martin Rees, Nick Bostrom, Stephen Hawking gibi düşünürler mevcut durumdaki teknolojik gelişmişliğin ve insanlığın bugünki düzeninin korunması gerektiğini düşünüyorlar. Yani eğer teknolojik gelişmelere ve değişime dur deyip statükocu bir tavır alırsak dünyanın yok olmaya giden yolculuğuna dur diyebiliriz.

Yukarda adı geçen ve onlar gibi düşünen birçok düşünür insanlığın bir çeşit zirveye ulaştığını ve daha yukarısı olmayan bu yolda mevcut durumun korunması gerektiğini anlatıyorlar. Dünyanın geleceği için işlenen bu ilk senaryo statükocu bir tavırla mevcut durumun korunması yoluyla insanlık için olumlu bir gelecek öngörüyor.

Yemyeşil Bir Dünya

Teknolojik gelişmeler için insanlığın harcadığı çabanın tamamının daha yaşanabilir bir dünya yaratmak için kullanıldığını düşünün. Bu komplo teorisi, gezegenin kendisini dönüştürmek için teknolojileri kullanabileceğimizi öne sürüyor. Gezegenimizin geleceği hayal ettiğimizden çok daha yeşil olabilir.

Böyle bir gelecekte, insanlar çevrenin bir parçası olarak yaşamak üzere yeniden tasarlanabilirler. İnsanlar için çok daha yaşanabilir olması muhtemel olan böyle bir dünyadan şikayet eden kimse herhalde çıkmayacaktır.

Sevgi Makineleri

İnsanlığın Geleceği İçin En Olumlu Komplo Teorileri

Gelişen teknoloji, robotlar ve makineler insanlık için hep korkunç komplo teorilerinin parçası olarak anlatılıyor. Olaya başka bir yerden baktığımız zaman robotlarla sonumuz hep kötü bitmek zorunda değil. İnsanlığın kontrolünden çıkan robotların dünyayı yok edeceği varsayımı neden ön kabul olarak tastik ediliyor? Robotların eline bırakılmış insan kontrolünün dışında ütopik ve mükemmelliyetçi bir yönetim ve dünya mümkün olamaz mı? Bu komplo teorisi insanlığın mutlu geleceğinin insan kontrolü dışındaki robotların sevgi dolu kollarında yattığını iddia ediyor.

Başka Bir Galaksiye Taşınmak

İnsanlığın Geleceği İçin En Olumlu Komplo Teorileri

İnsanlığın geleceği için en olumlu senaryolardan biri hiç kuşkusuz gelecekte ortaya çıkması umulan yıldızlar arası gezginler hakkında. İnsanların galaksiler ve yıldızlar arasında dolaşabildiği ve kendine uygun olan bir noktada yerleşim kurabildiği bir senaryo hiç karanlık ve korkunç görünmüyor. Biyolojik sınırların aşılacağı varsayımına dayanan bu komplo teorisi insanlık için güzel bir gelecek hayal etmekten geri durmuyor. Kısaca bu teoriye göre dünyada işimiz bittiğinde insanlık geleceğini inşa edecek başka yerler bulacaktır.

Mekandan Soyutlanmak

İnsanlığın Geleceği İçin En Olumlu Komplo Teorileri

Kendimizi büyük, süper bilgisayarlara yükleyerek ideal bir varoluş biçimine ulaşabiliriz.Matrioshka Beyin (gezegendeki tüm meselelerin hesaplarını yapabilecek bir bilgisayar) veya Dyson Sphere (güneş enerjisi çıktısı elde edebilen mega ölçekli bir bilgisayar)  gibi iki devasa süper bilgisayarla yaratılabilecek sanal dünya düşünüldüğünde içinde yaşadığımız dünya son derece sıkıcı olarak sınıflandırılabilir.

İnsanlığın geleceğinin bugün bildiğimiz tüm mekanlardan soyutlarak, bir süper bilgisayarda sürüp giden ideal bir varoluşta devam edeceğini iddia edenler ortaya yukarıda anlatılan komlo teorisini koydular.

Sonsuz Mutluluk

İnsanlığın Geleceği İçin En Olumlu Komplo Teorileri

Bu toeri dinlerin anlattığı cennet fikrinden yola çıkarak gelecekte insanların sonsuz mutluluk için sanal cennetlerini yaratabilmeleri ihtimaline dayanıyor. Ortaya atılan teoride, yaratılması beklenen bu sanal cennetin insalığın geleceği için sonsuz mutluluk getirecek arzu edilen bir son olarak anlatılabilir.

Yukarıda bahsi geçen altı olumlu komplo teorisi insanlığın geleceği için felaket tabloları çizmek yerine olması muhtemel güzel senaryolardan bahsediyor. Bir takım felsefik ve teknolojik varsayımlara dayansa da bu teorilerin gerçekleşme olasılığının çok yüksek olduğunu söylemek zor.

Siz bu komlo teorileri hakkında ne düşünüyorsunuz?

İnsanlığın geleceği için olası gördüğünüz olumlu bir senoryo var mı yoksa siz de karamsar olan taraftan mısınız?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünyadaki En Tehlikeli Sporlar

Harvard Üniversitesi Öğrencisi Olmak Hayal Değil! ✍️