in ,

Apple, Yeni Ürünü HomePod’u Tanıttı

Teknoloji devi Apple, ev teknolojisi ürünlerinde kullanıcıya sanal asistanlık yapan ve Siri aracılığıyla çalışan yeni akıllı hoparlörünü tanıttı.

Amazon ve Google gibi rakiplerine karşı bir hamle yaparak, ev teknolojileriyle ilgili ürün geliştirmeye başlayan Apple’ın bu hamlesi teknoloji dünyasında heyecan yarattı. Apple’ın California’da düzenlenen Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda tanıtılan HomePod ürünü, 2015 yılında tanıtılan Apple Watch’tan sonra gelen ikinci yeni ürün oldu.

Yeni Ürün HomePod

Apple’ın yeni ürünü HomePod, hem müzik ile ilgili taleplere yanıt verecek, hem de evdeki eşyaları kontrol edebilecek bir akıllı asistan olarak tasarlandı.

Apple HomePod’u ilk olarak bir müzikçalar olarak tasarladığını duyurmuştu.

Apple’ın CEO’su Tim Cook tarafından tanıtılan HomePad’in kendi alanında bir öncü olması planlanıyor.

“Taşınabilir müzikte yaptığımız gibi, evdeki müziği de yeniden tasarlamak istiyoruz”

Benzerlerine Rakip Olacak

Teknoloji sitesi The Verge’den Tom Warren ise bu hamleyi Siri’nin iyi bir ürün olmaması nedeniyle akıllıca bulduğunu açıkladı.  Amazon’un ev için akıllı asistan olarak tasarladığı Echo’yu 2014 yılında piyasaya sürmesi, Apple’ın bu alanda geç kaldığı yorumlarına neden olmuştu. Google’ın tasarlayıp, piyasaya sunduğu Google Home ile kıyaslanılan ürün, Google Home gibi günlük işler için kullanılan bir ürün olmaktan daha fazlasını vaat ettiği için beklentileri arttırmış durumda.

Bu yılın sonuna doğru piyasaya sürülecek olan ürünün fiyatı ise şimdiden belli. Ürün raflarda 350 dolar etiketiyle yer alacak.

Pek Çok Yenilik Gündemde

Sektörden pek çok önemli ismin katıldığı etkinlikte, Apple HomePad dışında pek çok yeniliğe de yer verdi. Apple’ın sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka ile ilgili olarak geliştirdiği yeni yazılımlar da tanıtıldı.

Tanıtılan diğer yeniliklerse şöyle:

*WatchOS 4: Apple Watch için geliştirilen yeni bir yazılım.

*MacOS High Sierra: Sierra işletim sisteminin bir üst modeli olan macOS High Sierra, sanal gerçeklik başlıklarını destekliyor. Aynı zamanda fotoğraf uygulaması için yeni özellikler sağlıyor.

*Yeni iMac’ler ve bir MacBook Air modeli /MacBook Pro ise yenilendi.

*iOS 11: iPhone and iPad’ler için yeni işletim sistemi. Arabalarında telefon kullananlar için yeni güvenlik özelliği ile geliyor.

*Yeni iPad Pro 10.5

*Amazon Prime Video: İnternetten yayın yapan Amazon Prime Video, yapılan yeni anlaşma sayesinde Apple TV’lere gelecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Evde Bira Yapımı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Uyuyan Güzel Masalı Gerçek Oldu!