in ,

Instagram’da Hangi Fotoğrafın Daha Çok Beğenileceğini Tahmin Eden Uygulama: Lisa

İtiraf edin!

Herkes gibi siz de Instagram’a koyduğunuz bir fotoğrafın ne kadar beğeni aldığını an ve an takip ediyorsunuz, eğer beğeniler beklentilerinizin altında kalırsa “keşke bunu değil de, şu fotoğrafı koysaydım” diyorsunuz kendi kendinize.

Eğer gerçekten böyle düşünenler arasındaysanız 2 Türk tarafından geliştirilen Lisa tam size göre. Bu uygulama fotoğraflarınız arasında karşılaştırma yapma ve hangisinin daha fazla beğeni alabileceğini öngörebilme özelliğine sahip.

Lisa’yla Daha Fazla Instagram Beğenisi

Tarık Demir ve Orkan Yılmaz tarafından geliştiren Lisa oldukça basit bir uygulama aslında. Makine öğrenmesi tabanlı altyapısı sayesinde hangi fotoğrafın daha fazla etkileşim alacağını paylaşım yapmadan önce öngören Lisa  şu an için sadece Instagram odaklı çalışıyor. Algoritması sayesinde paylaşıp paylaşmamakta kararsız kaldığınız görsellerin Instagram’da alacağı beğeniyi ve etkileşimi tahmin eden Lisa, paylaşımınızı hangi hashtaglerle yapabileceğinize dair de size öneriler sunuyor

Demir ve Yılmaz uygulamayı geliştirmeye Şubat 2016’da başladı. Yaklaşık 7 ay süren backend ve algoritma geliştirme sürecinden geçen Lisa, daha sonra geri bildirim alma sürecine sokuldu. Microsoft Azure, Opencv, AWS altyapıları kullanılarak geliştirilen ürün, MVP’sini websitesi olarak Kasım 2016’da yayınladı. Daha sonraki süreçte gelen geri bildirimler ile gerekli geliştirmeleri yapılan Lisa, Şubat 2017‘de ise iOS uygulaması ile kullanıcılara sunularak, App Store’da yerini aldı.

Henüz 5 aylık olan uygulamanın şu an 70’ten fazla ülke 5000’e yakın kullanıcısı var.

Hedef Tüm Dünyada Büyümek

Hitap ettiği kitle şu an için Instagram ile sınırlı olan uygulama, küresel anlamda büyüme hedefiyle yoluna devam ediyor. Görsel içerikleri puanlayan yurtdışı kaynaklı birkaç uygulama bulunmasına rağmen, Lisa geliştirilmeye devam eden yanları, yarattığı farklı kullanıcı deneyimi ve sosyal medya platformlarında özelleştirdiği algoritmalarıyla farkını ortaya koyuyor.

Ücretli Mi?

Uygulamayı kullanmak için şu an için bir ücret ödemek gerekmiyor. Uygulamayı App Store üzerinden ücret ödemeden indirmek mümkün.

Uygulamada gerekli aşamaya gelindiği zaman freemium gelir modeli yerleştirilerek ve uygulama içi satın alma (inapp purchase) sistemiyle gelir elde etmeye başlanılması planlanıyor.

Nasıl Kullanırım?

Uygulama oldukça basit bir kullanım sunuyor. Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra Instagram hesabınızla giriş yapmanız yeterli. Ardında galerinizden seçeceğiniz fotoğrafları karşılaştırmaya başlayabilirsiniz.

En İyi Instagram Hesabı İçin ☺️

Uzaycım sen bir de kışın Eskişehir'i gör…. #emoji #emojicrew #emojibilgi #bilgi #facts #uzay

A post shared by Emoji Crew (@emojicomtr) on

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Nostaljik Turların Vazgeçilmezi Faytonlar ve Haklarında Bilinmeyenler!

28 Yıl Boyunca Kör Numarası Yapan Kadının Şaşırtan Hikayesi