in ,

Günlük Hayatınızda Devamlı Bir Şeyler Yapmayı Unutuyorsanız Bu Uygulama Tam Sizlik: Aloe!

İş güç, koşturmaca derken gün içerisinde en temel ihtiyaçlarımızı bile unutabiliyoruz.

Kimi zaman su içmek, kimi zaman saatinde alınması gereken bir ihtiyaç aklımızdan uçup gidebiliyor. İşte Aloe isimli yeni bir uygulama tüm bu unutkanlık derdine çare olmak için tasarlanmış.

Aloe Nedir? Ne Yapar?

Aloe kişiye adeta kişisel asistanlık yapan bir uygulama. Her bireyin ( zihinsel sağlığıyla ilgili sıkıntılar yaşayan bireyler dahil olmak üzere) ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan uygulama kişilerin özel ihtiyaçlarına cevap veriyor. Üstelik bu ihtiyaçlara yeme, içme, diş fırçalamak gibi çok temel ihtiyaçlara cevap verebiliyor.

Kişisel bakımla ilgili hatırlatmalar özellikle kronik hastalıklar, otizm ya da dikkat bozukluğu gibi hastalıklara sahip bireyler için oldukça zorlu olabilir. Bu nedenle Aloe oldukça hayat kalitesini yükselten bir yapıya sahip.

Aloe Nasıl Kullanılıyor?

Aloe, kullanıcıya belirli aralıklarla uygulamaya gelip güncelleme yapması için bildirimler gönderiyor. Kullanıcı alışkanlıkları, yaşam temposuna göre kendisine nelerin hatırlatılması gerektiğine dair yönlendirmelerde bulunuyor.

Örneğin iş temposu içerisinde su içmeyi unutuyorsanız, Aloe’den size bunu hatırlatmasını isteyebilirsiniz. Eğer kendini sosyal medyadan alıkoyamayan bir günümüz insanıysanız Aloe’nin sizi bu konuda uyarmasını isteyebilirsiniz.

Aloe Sizi Utandırmak İstemiyor

Uygulamanın fikir sahibi Amber Discko, Aloe’yi diğer uygulamalardan ayıranın kontrolün her zaman kullanıcıda olması olduğunu belirtiyor.

“Bir uyarıyı sürekli ihmal ettiğinizde kendinizi bir utanç içinde bulmamanız için, dilediğiniz zaman belirli uyarıları kaldırabilirsiniz.”

Sanal Bir Bahçe: Düşünme Alanı

Uygulama sadece bir hatırlatma aracı olarak çalışmıyor. Aynı zamanda kullanıcılar için bir sosyal ağ alanına da sahip. Geçmişiniz, şimdiki an ve geleceğiniz ile ilgili üç basit soruyu yanıtladığınız bu sanal bahçenin ismi ‘düşünme alanı”

Aloe’nin Amacı Destek Olmak

Zihinsel sağlık bakımına destek olması için tasarlanan uygulamanın kullanıcıların hayatında büyük bir kalite artışı yaratması bekleniyor.

Aloe’nin İlham Veren Ortaya Çıkış Hikayesi

Amber Discko

Aloe’nin yaratıcısı Amber Discko, Hillary Clinton’ın 2016’daki seçim kampanyasında yaratıcı stratejist olarak görev almış bir isim. Seçim kampanyası boyunca yoğun bir çalışma temposunda çalışan Discko bu dönemin kendisi için çok yıpratıcı olduğunu belirtiyor.

En temel ihtiyaçlarını ihmal eden,  zihinsel sağlığı bu durumdan zarar gören Discko o dönem geçmişte yaşadığı depresyon ve anksiyete (endişe) gibi sorunlarla yeniden karşı karşıya kalmış.

“Kampanyada çalışırken zaman yönetimi kavramını ikinci plana attım ve dişlerimi fırçalamak ya da su içmek gibi eylemleri takip etmek çok zor olmaya başladı. Duygusal ve fiziksel sağlığım dibe vurdu.”

“Bir Şeyler Yapmalıydım”

Clinton kampanyası bittikten sonra ise Discko bu tecrübelerinden edindiği derslerden bazı çıkarımlar yapmaya başlamış ve ortaya Aloe çıkmış.

“İhtiyacım olan şey, unuttuğum zaman beni utandırmayacak ama zaman zaman beni uyararak planlarıma uymam için cesaretlendirecek bir araçtı.”

Kişisel bakımı geliştirecek bir çevrimiçi araç hazırlayan Discko bu girişiminin binlerce kişi tarafından rağbet görmesinin ardından bu projeyi bir akıllı telefon uygulamasına dönüştürmeye karar vermiş.

Üstelik Aloe şimdiden 50 bin dolardan fazla yatırım almayı başarmış bir uygulama.

Ocak 2018’de Aloe Hazır

New York merkezli Lickability adlı bir firmayla birlikte yürütülen projenin Ocak 2018’de piyasaya sürülmesi bekleniliyor.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Japonya’da Başlayan Bu Düğün Fotoğrafı Akımı Adeta Nefes Kesici!

Yuri Alekseyev Avukatlığı Bıraktı, Tavşanıyla Ormana Yerleşti! Peki Neden?