in ,

İşte Karşınızda Dünyanın En Şanslı İnsanları! Hikayeleri Ağızları Açık Bırakıyor! 😮

Bazen tüm kötü şeyler peş peşe gelir hayatınıza. Sanki bir mıknatıs gibi üzerinize çekersiniz olumsuzlukları… Kendinizi dünyanın en şanssız insanı gibi hissedebilirsiniz.

Hayat sanki size kötü bir şaka yapıyordur. Ama bazen de bir anda öyle bir şey olur ki kötü dediğiniz her şey anlamını yitirir. Hayat size öyle bir hediye verir ki, o zamana kadar ”çok şanssızım!” dediğiniz her an için pişman olursunuz!  İşte bu yazımızda sizin için, ”yok canım bu kadarı da fazla!” diyeceğiniz şans hikayelerini derledik!

Hikayenin sonunu görmeden karar vermeyin! 

1- Mary Grams: Bilin Yüzüğü Nereden Çıktı?

Mary Grams

Kanadalı, 84 yaşındaki Mary Grams teyzemiz, bundan 13 sene önce bahçesinin bakımını yaparken elmas nişan yüzüğünü kaybeder. Her yeri defalarca aramasına rağmen yüzüğünü bir daha bulamaz. Hatta eşini üzmemek için aslına benzer taklit bir yüzük almak zorunda kalır.

Ne mi olur?

Tam 13 sene sonra ektiği havuçları toplarken, bakın yetiştirdiği havuçlardan biri nasıl bir sürpriz yapmış Mary teyzemize!

havuca takılı yüzük

Yüzük bir havuçun tam ortasında bulunur! 😮

Daha fazla detay için tıklayın!

2- Virginia Fike: İkramiyelerin Kraliçesi

Virginia Fike

Virginia Fike için sayısal loto oynamak haftalık bir rutindir. Virginia yıllardır her hafta loto oynar, ve hep aynı kombinasyonu kullanır. Kullandığı sayı kombinasyonu anne ve babasının evlilik tarihi ve evlendiklerindeki yaşlarıdır.

Ne mi olur?

Virginia o hafta yanlışlıkla aynı kombinasyonu iki kez oynar, ve oynadığı kupona büyük ikramiye isabet eder. 2012 yılında Virginia, tam 2 milyon dolar kazanır.

3- Tsutomu Yamaguchi: Atom Bombası Ona İşlemiyor

Tsutomu Yamaguchi

Tsutomu Yamaguchi, Japonyalı bir mühendis. Bu şanslı adam atom bommbasından iki kez canlı kurtuldu! 6 Ağustos 1945’de  bir iş seyahati dolayısıyla  Hiroshima’da bulunuyordu genç mühendis ve atılan atom bombasından yara bile almadan kurtuldu.

Ama sonra…

Ertesi gün evine, Nagasaki’ye döndü. Yalnızca üç gün sonra, 9 ağustos 1945’de Nagasaki’ye atılan atom bombasından da burnu bile kanamadan kurtuldu!

4- Juliane Koepcke: Filmlere İlham Oldu

Juliane Koepcke

1971 yılında, Juliane 17 yaşındayken bir uçak kazası geçirir. Annesiyle birlikte seyahat etmekte olduğu uçak 3000 metre yükseklikten yere çakılır ve uçakta bulunan herkes hayatını kaybeder. Bu kazadan sağ salim kurtulan Juliane, tam üç gün boyunca Amazon Ormanlarında, vahşi hayvanlara rağmen hayatta kalmayı başarır ve üç günün sonunda yerli halk tarafından bulunur.

 Juliane’nin hikayesi, Umudun Kanatları isimli filme de esin kaynağı olmuştur.

5- Joan Ginther: Bir Değil, İki Değil, Üç Defa!

Joan Ginther

Texaslı Joan Ginther, 26 yıl önce ilk olarak kazı kazan kartıyla 5.4 milyon dolar kazanır. Bundan 10 yıl sonra 2 milyon dolar ve son olarak 2003 yılında da 3 milyon dolarlık loto ikramiyesinin sahibi yine kendisidir.

6- Harrison Okene: Direnen Adam!

Harrison Okene

26 Mayıs 2013 tarihinde, Nijerya kıyılarında bir gemi 12 kişilik mürettebatı ile batar. Geminin battığı esnada tuvalette bulunan, geminin aşçısı Harrison Okene, dışarı çıkamaz ve küçük bir hava boşluğunda sıkışıp kalır. Tam 30 metre derinlikte 3 gün boyunca hayatta kalmayı başaran Harrison, cesetleri çıkarmak için gelen bir dalgıç tarafından kurtarılır.

7- Steve Flaig: Annesi Bakın Kim Çıktı!

Steve Flaig

Steve Flaig, annesiz büyümüş bir genç…Annesini aramaktan asla vazgeçmemişti. Fakat annesi soyadını değiştirdiği için onu yıllarca bulamamıştı. Steve, çalıştığı mağaza zincirindeki yöneticisine bir öğle yemeği esnasında bu konudan bahsetti. Annesinin eski soyismini duyan patron, hemen hatırladı. Meğer Steve ile annesi, yıllardır aynı mağaza zincirinin farklı şubelerinde çalışıyorlarmış!

8- Mustafa Savgan: Şans Oyunları Ondan Sorulur

Mustafa Savgan

Sırada Türkiye’den bir isim var, Mustafa Savgan. Mustafa amcamız 69 yaşında, İstanbul’un sokaklarında yıllardır ayakkabı boyacılığı yapan bir kişi. Mustafa amca bir değil, iki değil, tam üç kere şans oyunlarından büyük ikramiyeyi kazanmış. Ama işin garip tarafı; her defasında kazandığı paranın tamamını harcayıp boyacılık yapmaya devam etmiş.

9- Maarten De Jonge: Ölüme Çalım Atan Adam

Maarten De Jong

Maarten De Jonge, 32 yaşında Hollandalı bir bisikletçi. Jong, 8 Mart 2014’de bir kaza sonucu ortadan kaybolan ve hala bir haber alınamayan Malezya uçağına son anda geç kaldı ve binemedi.

Dahası da var!

Maarten De jong, aynı yıl temmuz ayında, Amsterdam’dan havalanan ve Ukrayna üzerinde düşen uçağa da son anda binmekten vazgeçmiştir. Jong, biletini daha ucuz olan başka bir seferle son anda değiştirmiştir. Ölüme çalım atan adam olarak anılıyor.

10- Frane Selak: Ölüme Direndi Kaç Defa

Frane Selak

Frane Selak, Hırvatistan’da yaşayan bir müzik öğretmeni. Frane, 1962 yılında bir tren kazasından canlı kurtulan tek kişi. Sadece bir yıl sonra,bir uçak kazası sırasında kapısı açılan uçaktan, bir saman yığının üstüne düştü ve 19 kişinin hayatını kaybettiği kazada sadece ufak yaralar aldı. İki yıl sonra bir otobüs yolculuğu sırasında, içinde bulunduğu otobüs bir vadiye yuvarlandı ve Frane yine kurtuldu.

Bitti mi? Bitmedi!

1970 yılında kullandığı araç alev aldı, araç patlamadan Frane dışarı çıkmayı başardı. Üç yıl sonra arabasının motoru yine alev aldı sadece havalandırmadan yüzüne vuran alevler sakallarını biraz azalttı. Frane yine arabadan atladı! 1995 yılında kendisine otobüs çarptı, 1996 yılında dikkatsiz bir kamyon şöförü onu uçuruma sürükledi, arabası uçurumda yuvarlanırken, o bir ağaca tutunarak hayatta kaldı!

Sonra Ne Oldu Dersiniz?

2003 yılında Frane, 72 yaşındayken bir piyango bileti aldı ve kazandı!

Bu yazıyı okuyorsanız, sabah uyandıysanız, karnınız doyduysa, keyfiniz de az biraz da olsa yerindeyse, bilin ki siz de en az bu insanlar kadar şanslısınız!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünyanın Farklı Şehirlerinden 1 Milyon Dolarlık Evlere Göz Atmaya Ne Dersiniz? 🏡

Emoji Test: Rüyalar Alemini Gerçekten Tanıyor Musunuz? 😴😴