in ,

Gelen Kara Kışa Hazırlık Şart: Kış Tatilcileri İçin Mükemmel Öneriler ❄️🎒

Game Of Thrones Caps

Kış geliyor!

Bodrum, Çeşme, Kaş derken, koskoca yaz mevsimini yedik bitirdik! ”Ayy valla biz hala denize giriyoruz burda!” derken  Kabak, Fethiye falan da bitti. Emekliler bile domates, tarhana hazırlığı yapmak için evlerine kesin dönüş yaptı.

Şimdi yazlık kasabalarda iğne atsan sesini duyarsın!

Yav bu kış size ne etti?

Şimdi pencere mevsimi. Alsan kahveni, kurulsan pencerenin önüne… Ama en sıcak tutan battaniyenle radyonu açsan bir şarkı çalsa…Otursan öylece kış bitene kadar. Gitmesen işe falan! Ohhh karda başladı…Missss!
anadolu yakası escort
Ama kışın suçun ne? Soğuksa soğuk! Hadi kalk hemen o koltuktan, bir kat daha sarın düş yollara! Senin için kışın tadını çıkarabileceğin tatil mekanı önerileri hazırladık! Dönünce oturursun koltukta!

1- Nevşehir, Ürgüp

Ürgüp

Kışın gökyüzünde balonlar yaza göre daha az olsa da, Ürgüp her mevsim güzel! Balon turları kışın da yapılabiliyor. Onun dışında, ATV ve Jeepler ile şehir turu yapabilirsiniz. Bir alternatif daha var; eğer isterseniz, at üstünde de şehir turu yapabilirsiniz. Ürgüp’e özgü, ev yapımı şarapları tatmayı da unutmayın!

2- İstanbul, Ağva

Ağva

Şiddetle tavsiye edilir! Kış tatilcilerinin göz bebeğidir Ağva. Bu da otellerin haftalar öncesinden dolmasına sebep oluyor tabi. Ama son yıllarda, alternatiflerin çoğalmasıyla yer bulmak da kolaylaştı. Otellerin hemen hemen hepsinde şömine var. Genel konsept bu Ağva’da. Dış mekanda; derenin yanında kahvaltı yapmak, bomboş sahilde melankolik fotoğraflar çekmek dışında yapabileceğiniz etkinlikler odanızda. Şömine sesi, odanın ortasında sıcacık su dolu bir jakuzi! Kim ne yapsın zaten kapının dışını!

3- Kocaeli, Kartepe

Kartepe

Bu öneri oturmaktan sıkılanlara ve hareket özleyenlere gelsin! ”Eee ama benim kayak kıyafetim yok ki!”, ”Eee ama zaten ben kaymayı bilmem ki!” diye düşürme yüzünü. Çünkü artık tüm kayak merkezlerinde kayaktan gözlüğe her şeyi kiralayabiliyorsunuz. Ayrıca günlük olarak eğitim alabileceğiniz eğitmenler de var. Düşe kalka da olsa, olur yani karın tadı çıkartılır. Kartepe fiyat olarak da, Uludağ gibi daha popüler kayak merkezlerinden daha uygun fiyatlı.

4- Bolu, Abant Gölü

Abant

Bugüne kadar henüz yapmadıysanız, mutlaka bu kış Abant Tabiat Parkı’nı ziyaret edin ve Abant Göl’ünde geçirebildiğiniz kadar fazla zaman geçirin. Abant Göl’ünde yapabileceğiniz aktivitelere gelince, Türkiye’nin orman açısından en zengin yerlerinden birindesiniz bir kere! Bol bol nefes alın, gölün çevresinde tur atın, yemek yiyin! (Göl donmamış olursa eğer, sandal gezisine de çıkılabilir.)

5- İzmir, Urla

Urla

Kalbiniz Ege’de kaldıysa diye bu güzide kasabamızı da buraya koyuyoruz! Urla’da kış, bahar gibi geçiyor. Üstelik ulaşım çok kolay. Gitmişken köy pazarını ziyaret edip, köylülerin sattığı baharat, sebze, kışlık konservelerden alabilirsiniz. Cumartesi günleri kadınlar pazarı var, kıyafet ve aksesuar ağırlıklı. Malgaca çarşısını da ziyaret edip biraz nostalji yaşayabilirsiniz. Akşam da sahilde balık yerseniz, hakkını teslim etmiş olursunuz bu kasabanın.

6-Bolu,Yedigöller

Yedigöller

Öncelikle bir uyarı; kışın çok fazla kar alması ve yolların donması sebebiyle yedigöller, kış başında ya da sonbaharda  ziyaret edilmesi daha uygun bir bölge. Bu bölgede, arabayla otelinize giderken  camdan bakmak bile yetecek size. Yağlı tablo gibi manzara! Bu bölgede öyle beş yıldızlı lüks oteller yok. Onun yerine ahşap, sıcacık butik oteller var. Güne harika bir köy kahvaltısıyla ve sobanın üzerindeki çay ile başladıktan sonra, hadi tabana kuvvet! Adı üstünde, yedi tane göl var gezilecek!

7- Gümüşhane, Zigana Geçidi

Zigana

Yılın beş ayı kar ile kaplı bu bölgede bir kayak tesisi bulunuyor. Aynı zamanda yol üzerinde kendin pişir-kendin ye konseptli birçok tesis de var. Harika bir kar manzarası eşliğinde piknik yapmak istemez misiniz?

8-Rize, Ayder Yaylası

Ayder Yaylası

Dışarıda buz gibi hava, içeride 260 metre derinden çıkan 50 derecelik kaplıca suyu! Daha ne olsun?!?!  Romatizmaya, kireçlenmeye ve birçok kemik hastalığına iyi geliyor kaplıca suyu. Çam ormanlarının ortasında harika bir deneyim sizi bekliyor.

9- Kars, Sarıkamış

Doğu Ekspres'i

Bu öneri de, mistik bir yolculuk yapmak isteyenlere gelsin! Doğu Ekspres‘ini duydunuz mu? Güzergah şöyle; Ankara, Kırıkkale,Kayseri,Sivas,Erzincan, Erzurum, Kars. Kışın ortasında tren ile Anadolu’yu gezerek, Kars’a ulaşıyorsunuz. Temel motivasyonunuz tren yolculuğu yapmaksa Doğu Ekspres’i, sizi memnun bırakacak. Farklı vagon seçenekleri var. En çok tercih edilen yataklı vagon bu yolculukta. Yataklı vagonda, buz dolabı ve çalışma masası bile bulunuyor! Kars’a gitmişken, Sarıkamış’da kayak yapmadan dönmek olmaz, kış sporları için en popüler mekanlardan.

10- Erzurum, Palandöken

Palandöken

Sıradaki şehir bizden, tüm manzara severlere gelsin. Yine kış sporlarının en çok yapıldığı şehirlerimizdendir. Ve kış aylarında  kayak merkezleri çok yoğun turist almaktadır. Ama Palandöken’in başka harika tarafları da var! Özellikle geceleri Erzurumun tüm ışıkları ayaklarınızın altına seriliyor…Gün batımı manzarası da ayrıca meşhur! Erzurumun üstüne sis çökmüşse bir de gün doğumu manzarasında da sadece karlı dağ zirvelerini görüyorsunuz. Görsel şölen!!!

Kısaca söylemek gerekirse; kış geliyor… 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Lego Adam Bir Gün Boyunca Ne Yapar, Ne Eder? Meraklı Gözler Buraya! 😳

Renklerin Tarih Boyunca Yaptığı “Renkli” Yolculuğa Çok Şaşıracaksınız! 🌈