in ,

Birbirinden Farklı ve Etkileyici Karelerle Dünyanın En Güzel Sahilleri 🌊

Ve işte kış geldi! Battaniyeler, kazaklar, yün yorganlar çıkarıldı! Çayın altı hep açık artık…Kombiyi de en yükseğe getirdik!

Size bu soğuk kış günlerinde…Merkezi sisteme en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde…

İçinizi ısıtacak sahil manzaraları derledik… Hepsi birbirinden muhteşem bu sahiller, ruhunuza iyi gelecek! Buyrunuz…

1- Fransız Polinezyası, Bora Bora

Bora Bora

Güney Pasifik’te bir Fransız toprağı olan Fransız Polinezyası’nda bulunan bu ada dünyanın en güzel sahillerinden birine sahip. Adaya, yerli halkının 4. yüzyıl civarında yerleştikleri düşünülüyor.

2- Palawan Adası Sahili, Filipinler

çanakkale escort
Muhteşem bir deniz… Tertemiz bir hava… Kireç taşlarının mucizesiyle oluşan eşsiz manzara… Palawan Adası yaklaşık 450 km uzunluğunda ve 50 km genişliğinde bir ada. Bütün doğal güzelliklerinin yanı sıra, ne gürültülü kalabalıklar ne de trafik var.

3- Navagio Sahili, YunanistanNavagio

Bu sahilin en önemli özelliği, incecik sapsarı kumları ve cam gibi suyun rengi! Bir başka meşhur özelliği de, kıyıda bulunan ve bu sahil şeridinin simgesi olmuş batık gemi

4- Vik Sahili, İzlanda

İzlanda

Bu sahilin en ilginç özelliği, siyah kuma sahip olması. Bunun nedeni ise, İzlanda’da bol bol volkanik faaliyet gerçekleşmesi. Katılaşmış volkanik kayaların aşınması sonucu oluşan bu siyah kumlu sahil hem sıra dışı görünüyor hem de ürkütücü!

 

5- Vaadhoo Sahili, Maldivler

Maldivler

Geceleri gelgit olayının yaşandığı Maldivler’de, eğer şanslıysanız siz de bu doğa mucizesine şahit olabilirsiniz. Gelgit etkisiyle kıyıya vuran dalgalar; plankton adı verilen tek hücreli bu canlıları kıyıya taşıyor. Akşam olduğunda ise, kendi bünyelerinde elektrik üretebilen bu canlılar, inanılmaz bir şölen sunuyor… Photoshop sananları şuraya bi alalım…

6- Moriela Sahili, Mexico

Moriela Sahili

Dünyanın en tuhaf sahillerinden biri Moriela…Çünkü bu sahile ulaşmak için dar bir mağaradan geçmeniz gerekiyor. Üstelik o kadar kolay bir yolculuk değil. Çünkü, suyun içinden ve yer yer karanlıktan geçerek dakikalarca ilerlemeniz gerekiyor. Ama sonunda ışık görünüyor…Ve cennetten bir parça!

7- Cam Sahili, USACam sahili

Kaliforniya‘nın Fort Bragg yakınlarında bulunan bu sahil, yıllarca çöp dökme alanı olarak kullanılmış. Okyanus suyu cam parçalarını yıllar içinde pürüzsüzleştirdiği zaman, geriye harika bir sahil manzarası kalmış. Çöpler temizlenmiş tabi ve kullanıma açılmış sahil. Şimdi gözü gibi bakıyor eyalet bu sahile, cam parçalarının alınması yasak!

8- Yeşil Kum Sahili Kourou, Fransız Guyanası

Kourou

Denizaşırı volkanlarından meydana gelen, magnezyum ve demir içeren olivin kristallerinden yeşil rengini alan Kourou, misafirlerine mavi ve yeşilin inanılmaz uyumunu sunuyor!

9- Pembe Kum Sahili, Bahamalar

Pembe kum sahili

Mercan parçaları ve foraminifera adı verilen deniz canlılarının kalıntılarının sebep olduğu pembe renk bu sahile eşsiz bir görüntü sağlamış. Özellikle gün batımının kızıllığı ile birleştiğinde, doğaya olan hayranlığınız ve şaşkınlığınız bin kat artacak!

10- La Digue, Şeysel Cumhuriyeti

Şeyseller

Şeyseller ya da resmi adıyla Şeysel Cumhuriyeti, Afrika’ya bağlı ada ülkesidir. Türkiye’den uçuş 10 saat  sürüyor ve çok fazla vatandaşımız tarafından, özellikle balayı mekanı olarak tercih ediliyor. Ve en önemlisi de vize istemiyor!

11- Koekohe Sahili

Koekohe Yenizellenda

Sahil, dev yumurtalarıyla meşhur. Ejderha yumurtası olarak da bilinen bu yumurtlar, dalgaların ve rüzgarların etkisiyle oluşmuş. Harika görünmüyorlar mı? Ufak bir tur!

12-Benagil Sahili, Portekiz

Benagil Mağarası

Bu sahile ulaşmak için bir çok seçeneğiniz var ama en ilginç olanı, su kayağı! Tabi yüzerek de ulaşmak oldukça eğlenceli olabilir ama dalgalara dikkat etmek şartıyla!

Eğer daha fazlasını merak ediyorsanız sizi Guardian tarafından hazırlanan listeye alabiliriz.

Sizce Hangisi En Güzeli?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Taşınabilir, Doğa Dostu, Dayanıklı ve Üstelik Mukavvadan: İşte Karşınızda Wikkel House! 🏡

Bu Ekmekler Yemek İçin Değil, Aydınlanmak İçin! ☀️