in ,

Açık Kaynak Emoji Kaynağınız: Gitmoji!

Bu aralar Product Hunt üzerinde popülerleşen ürün sayıları bir hayli artmış durumda. Sayfa, büyümeye devam ederken aynı zamanda (doğal olarak) gelen ilgiyi de arttırıyor ve bu, her sektörden insana kullanabilecekleri yeni ürünleri tanıtmaya devam ediyor. Bu kadar gevelemenin üzerine gelelim asıl bahsetmek istediğimiz şeye. Büyüyen Product Hunt envanteri içerisinde programcılara dair bir güzellik de şu sıralar gayet revaçta. Bu güzelliğin adı ise gitmoji. Özellikle mesajlaşma platformu içeren sayfalara yarar sağlayan açık kaynak bir emoji veri tabanı.

Tam Olarak Nedir?

Gitmoji, Carlos Cuesta adlı bir front-end developer’ın yaratmış olduğu GitHub’a özel bir veritabanı. Programcılar adına yaptıkları projelerde, emoji bazlı sınıflandırma imkanı sunuyor. İşin en güzel tarafı ise gitmoji’nin tamamen açık-kaynak oluşu. Yani isteyen her programcı gitmoji’ye katkıda bulunmakta özgür!

gitmoji
Sayfanın görünümü bu şekilde karşımıza çıkıyor

Nasıl Katkıda Bulunabilirsiniz ?

Eğer aktif bir GitHub kullanıcısı iseniz ve aynı zamanda bu projeye katkıda bulunmak istiyorsanız, burada yazan ve şu şekilde giden yolu takip edebilirsiniz. Ama biz yine de kısaca bahsedelim:

-GitHub üzerinden bir şablon halinde issue göndermeniz gerekli.

-Fikir üzerinde tartıştıktan sonra gitmoji ile GitHub üzerinden iletişime geçiyorsunuz.

-Yeni bir ad ile bir dal yaratıyorsunuz (add-emoji-deploy ve benzeri).

-Değişikliklerinizi yaparak istek gönderiyorsunuz.

Böylece gitmoji’niz listeye eklenmeye hazır hale geliyor. Hali hazırda sayfanın Pug, SCSS, Gulp ve ES6 aracılığıyla statik oluşundan dolayı görünen tüm gitmojiler, bir JSON  dosyası üzerinden renderlanıyor. Yukarıdaki adımları izleyerek de kolayca katkıda bulunabiliyorsunuz.

gitmoji

Programcı dostu bu ürün hakkında düşünceleriniz neler? Sizce kendi projelerinizde kullanmanıza uygun mu? Düşüncelerinizi anlatın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Çalışma Ortamınızda Mutluluğunuzu Arttıracak 4 Yöntem

Çalışma Ortamınızda Mutluluğunuzu Arttıracak 4 Yöntem

çalışkan girişimciler

Girişimcileri Farklı Kılan 12 Özellik