in ,

Kitap Kurtlarının Hayran Kalacağı Birbirinden İlginç Kütüphaneler 📚

Kitap kurtlarını buraya!

Sizler için dünyanın dört bir yanından, birbirinden güzel kütüphaneleri derledik.

1. Openbare Bibliotheek, Amsterdam

Kütüphane terasından Amsterdam manzarası

Amsterdam şehir merkezinde bulunan Amsterdam Halk Kütüphanesi, turistlerin de gözde mekanlarından biri. Farklı dillerde ve farklı türlerde binlerce kitaba ev sahipliği yapan kütüphanenin en üst katında Amsterdam’ı ve kanallarını izleyebileceğiniz harika bir manzaraya sahip restoran işletmesi bulunuyor.

2. Trinity College Kütüphanesi, Dublin

ilginckutuphane trinity

Dublin Üniversitesi ve Trinity College’in resmi kütüphanesi kitap severleri görkemli raflarıyla büyülüyor. Kütüphanenin kuruluşu 1500’lü yıllara dayanıyor ve içerisinde 6 milyonun üzerinde makale, kitap, dergi, akademik çalışma, el yazmaları ve multimedya kaynaklarını barındırıyor.

3. Çoruh Üniversitesi Kütüphanesi, Artvin

Türkiye’deki ilginç kütüphanelerden biri olan ve inşası yeni tamamlanan bu kütüphane, tasarımı açısından dışarıdan bakıldığında birkaç tane kitabın üst üste yerleştirilmesiyle oluşmuş gibi görünüyor.

4. Geisel Kütüphanesi, Kaliforniya

ilginckutuphane geisel

Kaliforniya Üniversitesi’nin ana kütüphanesi olarak hizmet veren Geisel Kütüphanesi, modüler yapıdaki Brutalist mimarinin en büyük örneklerinden biri.

5. Herman Kompernas Plaj Kütüphanesi, Albena

ilginckutuphane plaj

Avustralyalı mimar Herman Kompernas tarafından tasarlanan bu kütüphane Bulgaristan’ın Albena şehrinde bir plaja kurulmuş. 10 dilde 3 binden fazla kitaba ev sahipliği yapan bu kütüphaneden plajda güneşlenirken okumak için keyifli kitaplar bulabilirsiniz.

6. Okuma Kulübü 2000, Manila

ilginckutuphane manila

Filipinler’in Manila kentinde, Hernando Guanlao tarafından küçük bir dükkanda ve sokağa taşan raflarında kurulan kütüphane, kendisinin ve ailesinin kitaplarından oluşuyor.

7. Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı, Cunda Adası

ilginckutuphane cunda

Tatilcilerin gözde mekanı Cunda Adası’nda eskiden Agios Yannis Kilisesi olarak kullanılan yapı, bugün Rahmi Koç Müzesi’nin desteği ile Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı olarak hizmete açılmış durumda. Eski büyükelçi Necdet Kent ve ailesi tarafından bağışlanan kitapların sayısı iki bini geçiyor.

8. Biblioteca Sandro Penna, Perugia

ilginckutuphane italya

Orta İtalya’nın Perugia kentinde konumlandırılmış bu kütüphane, pembe bir uzay gemisine benzetilen mimarisi ile göze çarpıyor.

9. Çocuklar İçin Resimli Kitaplar Kütüphanesi, Fukuşima

ilginckutuphane japonya

Çocuklar için özel olarak dizayn edilmiş bu kütüphanede, binlerce resimli kitap ve boyama kitabı bulunuyor.

10. Kansas Halk Kütüphanesi, Kansas City

ilginckutuphane kansas

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan bu kütüphane, dünyanın en sıradışı binalarından biri olarak kabul ediliyor, zira dış çevresi dünyaca ünlü romanların kapaklarından ilham alınalarak tasarlanmış. Yüzüklerin Efendisi, Romeo ve Juliet, Plato, Charlotte’ın Ağı bu kitaplardan yalnızca birkaçı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

2017’nin Birbirinden Farklı ve Öne Çıkan 10 Android ve IOS Uygulaması

Google Dünyada ve Türkiye’de 2017 Yılında En Çok Neleri Arattığımızı Açıkladı! 😉