in

Bu Kedi Evi Tasarımını Gören Kediler Bayram Edecek! 😻😻😻

Kabul edelim, kediler biraz oyuncu hayvanlar!

Onların oyuncu karakterinin verdiği ilham ise pek çok tasarımcı için oldukça büyük bir esin kaynağı!

Tavyanlı tasarımcı bir mimar çiftin kediler için yaptığı oyun evleri ise bu ilhamın en büyük kanıtı.

A Cat Thing: Kedi Mahallesine Merhaba Deyin!

İşte karşınızda “A Cat Thing”! İlk bakışta üzerinde delikler bulunan karton kutular gibi geliyorsa yanıldığınızı baştan söyleyelim.

Kedilerin rahatlıkla hareket edebildiği, kendilerine farklı eğlenceler yarattabildiği bu kedi mahalleleri kedilerin şimdiden favorisi olmuş gibi gözüküyor.

Chacha ve Lily Tasarımdan Memnun 🙂

Tasarıma ilham veren kedilerin isimleri Chacha ve Lily.  Çift kedilerinin davranışlarını gözlemleyerek, en iyi tasarımın nasıl olacağına dair yoğun çalışmalar gerçekleştirmiş.

Yaratıcı, Şık, Modern

Araştırmalarının sonucunda “yaratıcı,modern ve şık” yaşam alanlarına uyum sağlayabilecek tasarımlar yapma kararı aşan çiftin bir diğer önemli hedefiyse “sürdürülebilirlik olmuş.

Hem Çevre Dostu Hem Modüler

Tasarımcılar, küçük boyutlu evlerden oluşan bir alanda kedilerinin rahatlıkla oynayabilmesi için yola çıkmıştı. Prefabrik binalar ve LEGO’lardan ilham alan tasarımcılar oda, oturma odası, balkon/rampa gibi farklı parçalar inşaa ederek ortaya farklı formlara sığdırılabilen işler çıkarttılar.

Tüm parçalar kolayca birleştirilebiliyor, döndürülüp farklı tasarımlar oluşturulabiliyor.

Üstelik tüm parçalar sürdürülebilirlik ilkesi göz önünde bulundurularak üretilmiş.  Kullanılan bütün ürünlerin ve kutuların geri dönüştürülebilir ve toksik olmayan materyallerden oluşmasına dikkat edilmiş.

A Cat Thing hem kedi hem de çevre dostu bir ürün olarak üretilmiş.

Nasıl Birleştirilebiliyor?

Geri dönüştürülebilir ve çevre dostu olan bu ürünü farklı formlarda kullanmak için ek parçalar kullanmak gerekmiyor. Farklı modülleri sağlam ve güvenli bir şekilde bir arada tutabilecek bağlantı noktaları oluşturmak için “Origami” mantığından faydalanılmış. Kartonların üzerinde yer alan parçalar sayesinde kolay bir monte mekanizması elde edilmiş.

Kedimi Nasıl Taşıyacak?

Kartondan oluşan bir yapı kedimi nasıl taşıyabilir diye kendinize soruyor olabilirsiniz. Merak etmeyin! Kedi mahallelerinde kullanılan modüllerin taşıma kapasitesi oldukça yüksek. Üstelik kalitesi sayesinde dayanıklılığı da oldukça yüksek.

A Cat Thing Sadece Başlangıç

Tasarımcılarının ifadesine göre çevre dostu bu tasarım onlar için sadece bir başlangıç.

Anlaşılan şimdiden kendi dostlarımızı birbirinden farklı ve özel tasarımlar bekliyor.

4 Comments

Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dikkat Karşınıza Dev Çıkabilir! Korkmayın Bu Devler Bir Başka!

Pazar Köşesi (19-25 Şubat 2018)