2000’leri sallayan, hem sinema dünyasına, hem de bilimkurgu dünyasında çığır açan Matrix gerçek oluyor.
Bu büyüleyici dünyayı gerçeğe dönüştürmek için harekete geçen firma ise İngiliz Improbable firması. Sanal gerçeklik ve bilgisayar oyunları dünyasında kullanılması için hayata geçirilmesi planlanan proje ile farklı sanal dünyalar oluşturulması planlanıyor.
Matrix Dünyası Geliyor!
İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, gazeteye konuşan şirket CEO’su Herman Narula hedeflerinin sanal kentler yaratmak olduğunu belirtiyor.
“İşin özünde Matrix’i kurmak istiyoruz”
Şu an için oyun teknolojisine yönelen şirket, teknolojiyi oyunlar üzerinden geliştirerek ardından kentler yaratmak için kullanacaklarını belirtiyor.
500 Milyon Dolarlık Bütçe
Projeye ayrılan bütçe ise oldukça yüksek bir rakam. 500 milyon dolarlık yatırım yapılan proje için özel çalışma takımları da atandı.
Wachowski kardeşlerin ilk filmi 2000 yılında sinemalarda gişe rekorları kıran bilimkurgu filmi Matrix’i andıran proje ile ilgili konuşan CEO Narula, oyun dünyasının yeni gündeminin sanal gerçeklik olduğunu vurgulayarak, bu yatırımın kesinlikle şirkete getirisinin yüksek olacağı belirtiyor.
Hatırlarsanız bugünün Wachowski kardeşlerin 2000 yılında vizyona giren ve sinemalarda gişe rekorları kıran bilimkurgu filmi Matrix’te bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson (Keanu Reeves), yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir simülasyon olduğu gerçeğini öğrenmiş, gerçek dünyaya adım atmıştı.
Hologram Prensibi
İçerisinde yaşadığımız dünyanın bir simülasyon olduğu oldukça sık dile getirilen ve farklı platformlarda sık sık dile getirilen bir teori. Aslında bu teori yeni değil. 1990’lı yıllarda Fizikçi Dr. Gerard ‘t Hooft ve Dr. Leonard Susskind’in genel görelilik ve kuantum fiziği temel tutarsızlığı çözmek adına başlattıkları çalışmaların sonucunda, adına “holographic principle” (hologram prensibi) verdikleri bu teoriyi ortaya atmıştı. Bu teoriye göre, evren kozmolojik ufukta iki boyutlu bir bilgi yapısı olarak görülebilir ve gözlemlediğimiz üçüncü boyut sadece düşük enerjide geçerli bir açıklamadır.
Üstelik bu teori kendine hem popüler kültürde, hem de bilim dünyasında sık sık karşılık buluyor. Şu an yaşadığımız dünyanın bir simülasyon olduğu farklı yapımlarda irdelenmiş bir konu.
13. Kat
Bir Fransız yapımı olan 13. kat filmi Matrix dünyasına ek olarak konuyla ilgili izleyebileceğiniz filmler arasında yer alıyor.