in ,

Türk Girişimcilerden Hayatınızı Kolaylaştıracak Uygulama: Sanal Garson Eatsy!

Sanal dünya her alanda imdadımıza koşar oldu.

Şimdi ise Türk yazılımcıların geliştirdiği yen bir uygulama hizmet sektörüne yeni bir bakış açısı getirecek gibi gözüküyor.

Çalıştığı yazılım şirketinden istifa eden 28 yaşındaki girişimci Orhan Ekinci, restoran ve kafe gibi kalabalık işletmelerde yaşanan garson bekleme derdine son verecek bir uygulamaya imza attı. 4 arkadaşıyla bir araya gelerek hayata geçirdikleri uygulamanın ismi ise “Eatsy.

Sanal Garson Eatsy

Ekinci’yi bir çeşit sanal garson geliştirmeye itense İstanbul’da gittiği restoranlarda yaşadığı bekleme sıkıntısı oldu. Restoran ve kafelerdeki yoğunluk nedeniyle yaşanan sipariş sorunlarını ortadan kaldırmayı hedefleyen Ekinci, işini bırakarak uygulamayı geliştirmeye yöneldi.

Görev yaptığı firmadan istifa eden ve 4 arkadaşıyla çalışmalara başlayan Ekinci, 8 ayın sonunda “Eatsy” adını verdiği mobil uygulamayı geliştirmeyi başardı.

Eatsy Nasıl Çalışıyor?

Ekinci ve arkadaşlarının geliştirdiği “Eatsy”yi akıllı telefonlarına indiren kullanıcılar, harita üzerinden gördükleri işletmelerin menülerinden istedikleri yemeği sipariş edebiliyorlar. Hem de bu sipariş için restoranda bulunmaları gerekmiyor.

Üstelik Eatsy sadece siparişi kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda yemekler hakkında bilgi de veriyor. Eatsy üzerinden yemeğin kalori miktarını görebilmek, yapımı devam eden yemeklerinin mutfaktaki durumunu öğrenebilmek mümkün.

Yemeği yedikten sonra hesap beklemekte gerekmiyor. Çünkü Eatsy üzerinden hesabı mobil olarak ödemek mümkün.

“Neden Böyle Bir Uygulama Yok?”

Yaşadığı sıkıntılar sonucu kendine “neden böyle bir uygulama yok” diye soran Ekinci kendi uygulamasını geliştirme kararı almış.

“Bir gün ben de bunu yaşarken ‘Neden böyle bir uygulama yok?’ diye düşündüm. Sonra araştırdım ve ‘Artık bunu başkasının yapmasını beklemeyelim, biz yapalım’ dedim. ‘Bu uygulamada neler olabilir, ne tür veriler toplayabiliriz’ diye baktım ve benzer uygulamaları inceledim. Bluetooth teknolojisi sayesinde kullanıcılardan aslında çok fazla veri alabileceğimizi, ciddi ödeme kolaylığı sağlayabileceğimizi ve birçok işletmeye kolaylıklar sağlayabileceğimizi fark ettim.”

Projeyi değerlendirdikten sonra hayata geçirilebilir olduğuna inandığını ve çalıştığı firmadan istifa ederek veri toplamaya başladığını anlatan Ekinci, Üsküdar Belediyesinin hizmete açtığı Fikir Sanat Merkezinde çalışmalara başladı.

İnsanlar En Çok Neler Tüketiyor?

Ekinci geliştirdikleri uygulamanın bir garsonda da öte olması için çalışmalara devam ettiklerini belirtiyor.

“Uygulama aktif şekilde marketlere girdikten sonra kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarabilirsek, örneğin ben bir kafeye gittiğim zaman o kafeye genellikle hangi saatlerde gittiğim, ortalama ne kadar para harcadığım bilgisine de sahip olabileceğim ya da hangi bölgede daha çok ne tüketiliyor, işletmelerde insanlar ortalama ne kadar sürede yemek yiyorlar bilgilerine sahip olunabilecek. Dolayısıyla işletmelere de çok fazla analiz verileri sunabileceğimizi düşünüyoruz. Bu verileri Türkiye’de işleyebiliyorsak ve markalara değer katabiliyorsak bunu globale yansıtmayı da isteriz.”

Uygulama Ekim Ayında Sanal Marketerde

Şu an test aşamasında olan Eatsy, ekim ayında iOS ve Android telefonlar için sanal marketlerde yerini alacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Kötü Koku Avcısı Bu Sevimli Köpek Ayak Kokusuna Savaş Açtı!

Dünyanın En Uzun Kirpikli Kadını Görenleri Şaşkına Çeviriyor