in ,

Ailenizin Kahraman Şöförü Hikmet Yılmaz Emekli Oldu

Hikmet Yılmaz’la geçtiğimiz aylarda tanışmıştık. İşine ve taşıdığı yolculara olan saygısıyla dikkatleri çeken, yolcularını bekletmemek için mesaj atan, yolcuların ‘dost otobüs’ olarak andığı İETT’nin 256 Yeditepe Üniversitesi-Taksim hattının 57 yaşındaki şoförü Hikmet Yılmaz kendisine yakışır bir şekilde emekliye ayrılıyor.

Emekli olmadan önce yolcularına sürpriz yaparak otobüsünü süsleyen İETT’nin 256 Ataşehir-Taksim hattının şoförü Hikmet Yılmaz  yolcularını son çalışma gününde büyük bir sürprizle karşıladı. Haberturk’de yer alan habere göre,  ‘Hüzünlenmek yok, ağzımızın tadı daim olsun’ diyerek yolcularını karşılayan Hikmet Yılmaz, onlara baklava ikram etti. Hikmet Baba’larına emeklilik hediyeleri veren yolcular akşam için Hikmet Yılmaz’a veda gecesi düzenledi ve tüm 256 yolcuları veda gecesi kapsamında tiyatro oyununda buluştu.Gelin birlikte hem bu koca yürekli adamın hikayesine, hem de emeklilik partisine göz atalım.

Dost Otobüs’ün Dost Şöförü

Hikmet Yılmaz 57 yaşında ve uzun yıllardır otobüs şöförlüğü yapıyor. Onu binlerce şöförden ayıran ise yolcularıyla kurmayı başardığı mükemmel ilişki. Herhangi bir zorunluluğu bulunmadığı halde yolcuları soğukta beklemesinler diye durağa gelmeden arayan, onlarla WhatsApp’tan trafik ve yol bilgisi paylaşan Hikmet Yılmaz alkışlara layık bir şekilde işini yapıyor.

Hikmet Yılmaz’ın yolcularına duyduğu saygı tek taraflı değil. Yolcuları artık ona  ‘Hikmet Abimiz’ diyor, ne doğum gününü ne de Babalar Günü’nü unutuyor. Yolcuların ‘Dost Otobüs’ olarak adlandırdığı bu otobüste adeta bir aile ortamı oluşturulmuş yıllardır.

‘Ben onların Hikmet abileriyim, onlar da benim ailemin bir ferdi gibi.’

Her kesimden ve meslek grubundan insanın yolculuk ettiği bu otobüste özel günler asla unutulmuyor. Yeri geliyor aşure yapılıp dağıtılıyor, yeri geliyor gençler birbirleriyle kek paylaşıyorlar. Üstelik yolcular birbirlerinin doğum günlerini kutlamayı asla unutmuyor. Hep birlikte tiyatro,sinema gibi sosyal etkinliklerde düzenliyorlar.

Otobüs yolcularından kimse bu ortamdan vazgeçemediği için yolunu uzatma pahasına bu hattı tercih ederken, kimisi evi işine uzak olmasına rağmen taşınmayı düşünmediğini vurguluyor.

Kocaman Bir Aile

Hikmet Abileri ise onlara her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyor. Kış aylarında yolcuları üşümesin diye onlarla WhatsApp’tan yol bilgisi paylaşan, durakta yolcuları alırken bekleme anında diğer yolcular için sesli mesaj gönderen Hikmet Yılmaz, Whatsapp kullanmayan yolcuları ise arayarak bilgi veriyor. Yolcularıyla arasındaki ilişki o kadar sağlamki bir yolcusunu durakta göremeyince onu arayarak iyi olup olmadığını soruyor.Üstelik bunları tamamen gönüllü olarak gerçekleştiriyor.

Herkesin birbirini tanıdığı ve adeta bir arkadaşlık bağı geliştirdiği bu otobüs artık pek çok insan için vazgeçilmez hale gelmiş durumda. Bazı yolcular ailecek görüştüklerini bile dile getiriyor.

Günde iki defa sefer yapan Hikmet Yılmaz ise yarattığı bu ortamdan gurur duyuyor.

O Artık Bir Emekli

2017 Mayıs’da emekli olacak olan Hikmet Abi’nin, emeklilik haberi ise yolcular arasında büyük bir üzüntü yaratmış. Onun emekliliğinin ailelerinden birinden ayrılmak gibi hissettirdiğini söyleyen Dost Otobüs yolcuları, Hikmet Abilerine minnettar oldularını da belirtiyor.

Eşini kaybettikten sonra, şu an 24 yaşında olan kızıyla baş başa kalan Hikmet Abi’nin emeklilik sonrası için kurduğu hayallerin başında ise bir Karadeniz turu var.

‘Askerlik arkadaşımla hayalimiz Karadeniz’i gezmekti. Karadeniz turu yapacağız. Hanımım vefat ettikten sonra kızımla baş başa kalmıştık ama artık ailemiz genişledi. Yolcularımla aile gibi olduk. Her zaman da görüşeceğiz.’

Tüm kötülüklerin arasında bizlere umut vermeyi başaran Hikmet Yılmaz’a bugüne kadar verdiği tüm emekler için kocaman bir alkışda emoji ekibimizden gelsin. Umarız mutlu ettiğin insanlar kadar çok ve uzun bir ömür yaşarsın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünyada Bir Nehir İlk Defa Yasal Olarak ‘Canlı’ Statüsü Kazandı

Efsanevi Film Serisi Matrix Geri Dönüyor