in ,

Yalnızca Bilkent Öğrencilerinin Anlayabilecekleri 5 Durum

Her Bilkent öğrencisinin en az bir kere tecrübe ettiği, okuyanlara güzide okulumuzun kendine has durumlarından bazılarını listeledik.

1. MSSF’den etrafa yayılan müziğin keyfini çıkarmak

 

bilkent mssf

Harika mimarisi, güzel manzarası ve pencerelerinden etrafa yaydığı enstrüman sesleriyle Bilkent’in en güzel renklerinden biridir MSSF. Mayfest çimlerinde otururken, Orta Kampüs’ten aşağıya yürürken ya da Doğu Kampüs’te servis beklerken MSSF’den gelen bu güzel tınılarla huzur bulabilirsiniz.

2. Cope ve Busel gerçekleriyle yüzleşmek

bilkent cope

 

Daha Bilkent’e başlamadan, hatta tercih döneminden bile önce duyulur Bilkent hazırlık atlama sınavının ünü. Kimilerine göre sıradan bir sınav olsa da daha girer girmez büyük çoğunluğun gözünü korkutan Cope ve sonrasındaki hazırlık okulu Bilkent’in efsaneleşmiş parçalarından olmayı başarmıştır bu ün sayesinde. Elbette her kur ayrı ayrı zor ama “upper  intermediate”ın öğrencilerde bıraktığı iz bambaşka olacak ki kendine özgü bir sloganı olmuş yıllar içinde: “Upper forever!”.

3. Haftada 5 parti düzenlemeyi başarabilen öğrenci toplulukları

 

üniversite partisi

Yoğun okul programlarına rağmen sürekli parti yapabilen toplulukları ve üyelerini her gördüğünüzde şaşırırsınız.

4.Bilkent’e ve her Bilkentli’ye aynı önyargıyla yaklaşan insanlar

bilkent önyargısı

Malum, Bilkent’in hakkında en çok atıp tutulan özelliklerinden biri de öğrenci profilidir. “Helikopterle girmek yasaktır.” ya da “Kuşlar giremez.” gibi tabelaların varlığına dair dolaşan efsanelerden “tiki” adı verilen sarı saçlı saçlı kızlara ya da araba anahtarı & sigara paketi ikilisini aksesuar niyetine taşıyan erkeklere pek çok can sıkıcı varsayımda bulunulur Bilkent ve Bilkentliler hakkında, ancak esasında tüm bunlar yalnızca önyargıdan ibaret. Bilkent  farklı düşünce yapılarına, tarzlara ya da ekonomik sınıflara ait öğrencilerin bulunduğu bir okul, tıpkı diğer pek çok üniversite gibi.

 

5. Köfteci Esat’a gitmek

bilkent köfteci esat

Doğu Kampüsü ilgi çekici kılan nadir şeylerden biri olan Köfteci Esat’a uğramak Bilkentlilerin iyi bildiği durumlardandır.

Bilkent’e dair “Yalnızca biz iyi biliriz!” dediğiniz şeyler varsa yorum olarak bizle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yurt İçin Hayatta Kalma Rehberi

üniversite bölüm

Üniversite Öğrencilerinin En Az Bir Kere Yaşadığı 10 Şey