in ,

Dünyada Çapında Gerçekleşen En Eğlenceli ve Tuhaf Yarışmalar

Hepimiz yarışmaları severiz. Kimi zaman artan adrenalin, kimi zaman kazanmanın verdiği haz, kimi zamansa herkese en iyi olduğunu kanıtlama çabası… Daha pek çok sebepten ötürü rekabet ve yarışma hissi insanoğluna farklı bir zevk vermektedir. Farklı spor müsabakalarından, müzik veya bilgi yarışmalarına kadar pek çok farklı yarışma formu bulunmaktadır. Buraya kadar herşeyin kulağa normal geldiğine eminim. Peki ya dünya çapında yapılan oldukça tuhaf yarışmalardan ne kadar haberdarsınız? İşte karşınızda birbirinden eğlenceli, ama bir o kadar da tuhaf yarışmalar.

Dünya Sandalye Kapmaca Şampiyonası

Hepimiz sandalye kapmaca yarışmasını biliriz. Hatta 90’lı yıllarda televizyon show programlarının vazgeçilmezleri arasında olan bu oyun, o yılların popüler oyunları arasındaydı. Peki ya bizlerin 10-15 kişilik gruplarda oynadığımız bu oyunun, yüzlerce kişi tarafından oynandığını, hem de ucunda oldukça büyük bir para ödülü olduğunu biliyor muydunuz?

Her yıl ABD’de de binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen turnuvanın birincisine 10 bin dolar ödül veriliyor.Yarışmaya katılmak için tek şart 18 yaşını geçmiş olmak. Yapmanız gereken tek şeyse müzik durana kadar dans etmek, müzik durduktan sonra ise bir sandalye kapmak.

Not edelim bu şampiyonayı oldukça resmi bir kurum olan Dünya Müzikli Sandalye Federasyonu düzenliyor. Anlayacağınız iş çok ciddi. 😀

Dünya Saklambaç Şampiyonası

Dünyanın En Eğlenceli ve Tuhaf Yarışmaları

Sağım,solum, önüm,arkam, SOBE! Hepimizin çocukluğunun vazgeçilmez oyunlarından biridir saklambaç. Kimimiz fındık fıstık olmuştur, kimimizse hep ebe. İşte bizlerin çocukluğunun belirgin anılarından biri olan saklambaç, İtalyanlar için çocukluk anısından daha fazlası. Alp Dağları eteklerinde bulunan terkedilmiş bir İtalyan köyü olan Consonno’da her yıl Dünya Saklambaç Şampiyonası düzenleniyor. İlk kez 2010 yılında gerçekleştirilen şampiyonaya gösterilen yoğun ilgi sayesinde, bu yarışma 6 yıldır devam ediyor. Her yıl düzenlenen yarışma 2 gün sürüyor ve 2 günün sonunda en yüksek performansı sergileyen yarışmacı 1. seçiliyor.

Dünya Burun Şampiyonası

Dünyanın En Eğlenceli ve Tuhaf Yarışmaları

Kas gücünün, zekanın yarıştırıldığı oyunlar olur da, burunların yarıştığı yarışmalar olmaz mı! 1961 yılından bu yıla yapılan Dünya Burun Şampiyonası’nda her yıl dünyanın en büyük burnu seçiliyor. bu yarışmaya katılmak için burnunuzun en az 4 cm genişliğine olması gerekiyor.Uzunluğu ise erkekler için 6, kadınlar için 5 cm olmalı. Aklınıza kim dünyanın en büyük burnuna sahip olmak ister ve bunun için kendini bir yarışmanın içine dahil eder sorusu gelmiş olabilir. İnanmayacaksınız ama bu yarışmaya her yıl yüzbinlerce kişi başvuruyor.

Dünya Yumurta Atma Şampiyonası

Alın size bir başka tuhaf yarışma daha. Her yıl İngiltere’de gerçekleştirilen bu yarışmada katılımcılar farklı dallarda yarışarak, birinci olmak için mücadele ediyorlar. Rus Yumurta Ruleti (alnına vurarak yumurta kırma), Yumurta Statik Rölesi (yumurta atma) gibi farklı kategorilerde yarışan yarışmacılar, birinciliklerini büyük bir kupa ile taçlandırıyorlar.

İngiltere Spor Konseyi tarafından desteklenen ve büyük bir organizasyonla gerçekleştirilen şampiyonanın biletleri aylar öncesinden tükeniyor. Eğer 2017 yılındaki şampiyonaya katılmak istiyorsanız şimdiden kayıt olmanız gerekiyor 😉

Dünya Ayak Parmağıyla Güreş Şampiyonası

Parmak güreşini duymuştum ancak ayak parmağı güreşi benim için bir ilk. Üstelik bu şampiyonanın ortaya çıkışı da en az kendisi kadar tuhaf. 1974 yılında İngiltere Staffordshire’de bir grup arkadaş İngiltere’nin neden hiçbir şeyde dünya şampiyonu olmadığı konusunda tartışırken bir an kendilerini ayak parmağı güreşi şampiyonasının mucidi olarak buluvermişler. Üstelik onların bu tuhaf fikri hayata geçmiş ve günümüzde de devam ediyor. Daha da tuhafı bu tuhaf ama eğlenceli yarışma İngiltere’de oldukça popüler bir aktivite.

Dünya Isırgan Otu Yeme Yarışması

Bir başka İngiltere menşeili tuhaf yarışma da Dünya Isırgan Otu Yeme Yarışması. Yarışmanın teması basit; yiyebildiğiniz kadar ısırgan otu yemek. İngiltere Dorset’te gerçekleştirilen yarışmaya her yıl dünya çapından gelen yüzlerce insan katılıyor. Ufak bir kayıt ücreti karşılığında yarışmaya katılma hakkı kazanan yarışmacılar sınırsız miktarda ısırgan otu yiyebilirler.

Ödülse kendi küçük, anlamı büyük bir kupa ve 100 Sterlin değerindeki bir çek.

Dünya Sauna Şampiyonası

Her yıl Ağustos ayında Finlandiya Heinola bu şampiyonanın tarihi 1999 yılına dayanıyor. Yaklaşık 20 farklı ülkeden katılımcıların yer aldığı etkinliğin herhangi bir yasallığı yok. Çünkü oldukça yüksek sağlık riskleri içeriyor. Katılımcılar tamamen kendilerinden sorumlu. Yarışmanın kuralları ise basit. 110°C sıcaklıkta bir saunanın içerisinde oturan yarışmacıların herhangi birşey yapması gerekmiyor, o sıcaklığa dayanmak dışında. En uzun oturansa, yarışmanın kazanını oluyor.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Midesinden 915 Adet Bozuk Para Çıkan Kaplumbağa Şaşırttı

Alkollü İçeceklerden Hoşlananlar İçin Değişik İçki Önerileri