in ,

Akıllı Baston ‘WeWalk’

WeWalk…

Türkçeleştirmek gerekirse ‘Biz yürüyoruz‘ veya ‘ Biz yürürüz’ şeklinde de ifade edebiliriz. Aslında sağlıklı bireyler olarak e nolmuş, evet yürüyoruz bunun neresi ilgi çekiyor diyebilirsiniz.  O kadar sıradan, o kadar alışılagelmiş ki bu eylem bizler için. Hadi gelin birlikte ufak bir tecrübe edinelim. Kalkın ayağa, kapatın gözlerinizi ve mevcut bulunduğunuz alan içinde hareket etmeye, yürümeye çalışın.

karanlık

Noldu? Karşınıza engeller çıktı değil mi?

Birde bunu daha önce deneyimlemediğiniz bir alanda yapın. Örneğin trafiğin yoğun olduğu bir meydanda, hem de daha önce yaya olarak bulunmadığınız bir alanda gözleriniz kapalı bir şekilde yapın. Ne oldu? Önünüze çıkan engellerin sayısı arttı ve işler daha da zorlaştı değil mi!

Sizler için sadece bir göz kapağı hareketiyle önüne geçilebilecek bu engelleri bazı insanlar için aşmak o kadar basit değil.

Kimler için mi?

Görme engelli bireyler için.

Peki ya dünyada bir ilkin, hem de tüm bu engellerin ortadan kalkmasını sağlayacak bir ilkin, bir grup Türk girişimci tarafından gerçekleştirildiği söylesem.
WeWalk akilli baston

Evet bir grup genç bunu başardı, adını da WeWalk koydu. WeWalk görme engelliler için tasarlanmış bir akıllı baston projesi. Herşeyin akıllılaştığı- akıllı Tv, akıllı telefon, akıllı ev- modern dünyada bastonların ne eksiği var.

Peki ya WeWalk nedir?

WeWalk akilli baston

 

WeWalk’un tasarımı üç temel kritere dayanıyor.

  • Ergonomi
  • Anlaşılır
  • Güvenilir

Ve bu 3 kriterle uyum içerisinde engel algılama, telefonla entegrasyon ve açık platformlar etkileşim gibi önemli özellikler taşıyor.Tüm bu özellikler sayesinde görme engelli kullanıcısına önüne çıkan engelleri aşma, daha kolay hareket etme ve bir çeşit danışmanlık hizmetinden faydalanma gibi farklı imkanlar sağlıyor.

Örneğin sadece zemini değil kişinin önüne engel olarak çıkabilecek bir ağac dalını algılayabiliyor ve ya bir alışveriş merkezinde baston kullanıcısına gitmek istediği mağazaya kadar yer tarifi yapabiliyor.

WeWalk akilli baston

Tüm bu özellikleriyle görme engelli bireylere hayatta yeni bir kapı açan WeWalk’ın henüz seri üretimine geçilmedi. Ancak kitle fonlama sitesi Arı Kovanı’nda şu an için 224.000 TL lik bir bütçeyi toplamış durumda. Ki bu da seri üretime geçilmesi için toplanması gereken bütçeye ulaşıldığı anlamına geliyor.

 

 

WeWalk projesi şimdi yeni hedeflerle karşımızda. Daha fazla insana ulaşmak ve onlara bu hayatta yeni kapılar açmayı hedefliyorlar. Ayrıca WeWalk, projeye destek vermek isteyen herkese de kapılarını açıyor. Çünkü yazılımı sayesinde herkesin projeye katkı yapması sağlayabileceği bir yapıya sahip WeWalk.

Umarım WeWalk hedeflerine ulaşır ve açtığı yeni kapılarla görme engelli bireyler için umut olmaya devam eder.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Böbrek Bağışı ile Başlayan Aşk ❤️

Twitter, Vine’ı Kapatma Kararı Aldı