in , ,

Ölüm Döşeğindeki Çocukları Evlat Edinen Koca Yürekli Mohammed ve İlham Veren Öyküsü

Dünyada iyi şeyler de oluyor!

Amerika’nın Los Angeles kentinde yaşayan Mohammed Bzeek ömrünü ölümcül hastalıklarla savaşan çocukların mutluluğuna adamış bir isim. Devletin koruması altında olan ve ölümcül hastalıkları nedeniyle kimsenin sahip çıkmadığı çocuklara kol kanat geren Bzeek’in şu güne kadar yaptıkları ve daha yapacakları kocaman bir alkışı hak ediyor.

Gelin birlikte Bzeek’in insanı duygulandıran hayat hikayesine ve yaptıklarına göz atalım.

Ölüm Döşeğindeki Çocukların Meleği Bzeek

62 yaşında olan Mohamed Bzeek Libya’da doğmuş. 1978 yılında eğitim amaçlı Amerika’ya gelen Bzeek o tarihten beri Amerika’da yaşıyor.

Bzeek uzun yıllardır sosyal hizmetler görevli olarak çalışıyor. Üstelik o diğer görevlilerden farklı olarak, hizmet sağladığı çocuklara baba da oluyor. Bu güne kadar 10 çocuğa sahip çıkan Bzeek, şu anda da ismi gizlilik nedeniyle açıklamayan ve ciddi bir rahatsızlığı olan bir kız çocuğuna babalık yapıyor.

Üstelik uzun yıllar boyunca bu çocuklara sahip çıkan Bzeek’in eski eşi Dawn’da çocuklara annelik yapmış bir isim. Bzeek gibi sosyal hizmetler gönüllüsü olan Dawn, eşi ile birlikte uzun süre bakıma ihtiyacı olan çocuklara annelik yapmış.

“Çok ilginç bir insandı örümceklerden böceklerden hatta halloween süslerinden korkardı ama çocukların hastalıklarının getirdiği zorluklardan korkmazdı.”

1991 Yılında İlk Çocuklarını Kaybettiler

Bzeek çifti, bir zamanlar düzinelerce çocuk için Azusa’da bir bakım merkezi bile açmış. Bakıcı aile olmanın ne demek olduğu hakkında dersler veren çift, merkezde hasta çocukların bakımlarına ilişkin eğitimler de vermişler.

Hayatlarını ailesi olmayan ve hastalıklarla boğuşan çocuklara adayan çift, ilk çocuklarını 1991 yılında kaybetmiş. Evlatlık edindikleri çocuğun biyolojik annesi hamileyken toksik böcek ilaçlarını işi nedeniyle solumak zorunda kalınca bebek omurilik rahatsızlığı ile doğmuş.

Hastalık Onlara Engel Değildi

Onu hastalığına rağmen ailelerine dahil eden Bzeek çiftini bu küçük kızın ölümü oldukça sarsmış ve hayatlarını onun gibi hasta ve yalnız çocuklara adama kararı almışlar.

Hayatları boyunca pek çok çocuğu sahiplenen Bzeek çiftinin evliliği 2013 yılında sona ermiş. 2000 yılında bir rahatsızlık geçiren Dawn krizler geçirmeye başlamış. Daha sonra açık alanlarda kriz geçirip bayılmamak için evden çıkmamaya başlayan Dawn’ın bu ruh hali evliliklerini olumsuz etkilemiş. Hastalığının yarattığı sorunlar nedeniyle boşanma kararı alan çift, 2013 yılında boşanmış.

10 Çocuğa Yuva Oldular

Bzeek geçmişte karısıyla gerçekleştirdikleri bu takdir edilesi davranışı sürdürmeye devam ediyor.

Bugüne kadar 10 çocuğu sahiplenip babalık yapan Bzeek’in sahiplendiği tüm çocuklar hayatını kaybetmiş. Hatta bazıları bu koca yürekli adamın kollarında can vermiş.

“Duyamıyor, Göremiyor Ama Bu Onu Sevmeme Engel Değil”

Şu anda ise 6 yaşında ismi etik değerler adına açıklanmayan küçük bir kız çocuğuna babalık yapıyor Bzeek.

Bakımevinden aldığı şu an baktığı 6 yaşında bir kız var. Çok ender görülen bir beyin hastalığı ile mücadele eden bu küçük kız hem kör, hem de sağır. Üstelik bu küçük kız hastalığı nedeniyle oldukça düşük bir yaşam kalitesine sahip. Her gün krizler atlatan, çoğu zaman kolları ve bacaklarını hissetmeyen kızın her an yanında olan isimse Bzeek.

“Kızımın duyamadığını ve göremediğini biliyorum ama yine de onunla konuşuyorum. Ona dokunuyorum, ona sarılıyorum çünkü onun duyguları var o herkes gibi bir insan ve hissedebiliyor.”

17 kilo ağırlığında olan küçük kızın kilosu yaşına göre çok az ve vücuduna göre de kafası küçük. Hastalığı kafatasında bir açıklıktan beyni dışa doğru çıkıntılık yapıyor. Ancak bu durum Bzeek’in  onu henüz 1 aylıkken alması ve evlat edinmesine engel olmuyor.

O Bir Mucize

Bzeek için bu küçük kızın başına gelen bir  mucize demek yanlış olmaz. Çünkü bakımevinde kalan çocuklar hemen hemen hiç kimse sahiplenmiyor.

“Yaşama olasılığı olmayan çocukları genelde kimse almıyor. “

Bakımevi yetkilisi Melissa Testerman

“35 bin çocuğun 600 tanesinin ciddi tıbbi yardımlara ihtiyacı var”

Bölge sorumlusu Rosella Yousef

Bzeek bu çocuklara kollarını açan tek kişi. Kimi zaman hastanelere bir başına bırakılan bu çocuklar, kimi zaman ise bakıcı aile olarak hemşirelere veriliyorlar.

Bzeek’in 1 Günü

Bzeek gününün camiye gitmek dışında büyük bir kısmını kızıyla ilgilenmeye ayırıyor.

Küçük kızın devamlı bakıma ihtiyacı olması ve 22 saat boyunca tüpe bağlı olarak yaşaması bu durumun en temel nedeni.

“Bzeek olmasa çocuk çoktan ölmüştü”

Küçük kızın doktoru

Kızının dış görünüşüne aldırmayan Bzeek tüm sevgisini ve ilgilisini kızını veren bir isim. Diğer insanların ona korkuyla baktıklarını söyleyen Bzeek bu durumun onun için hiç önemi olmadığını da belirtiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Google’dan Burs Alan İlk Türk Engelli, Yerli Hawking Muratcan’ın Başarı Dolu Hikayesi

Sık Kullandığınız Kelimelerin Kökenlerini Etimoloji Sayesinde Keşfetmeye Ne Dersiniz?