in ,

Breakthrough Listen: Uzaylılardan Mesaj Var

‘Breakthrough Listen’ projesi kapsamında çalışan bilimadamları uzayın derinliklerinden gelen tuhaf sinyaller aldıklarını duyurdu. Bu sinyallerin farklı yaşam formları tarafından gönderilmiş olma ihtimali var.

Yapılan araştırmada 2.5 milyon yıldızdan gelen sinyaller inceleniyor. Ve incelenen güneş ile benzer boyutlardaki 234 yıldızdan olağandışı sinyaller alındığı duyuruldu geçtiğimiz günlerde.Bu sinyallerin dünya dışı canlılar tarafından gönderildiği düşünülüyor. Sinyallerin ne gibi mesajlar içerdiği ise şimdilik büyük bir gizem.

‘Breakthrough Listen’ Nedir?

Uzaydan gelen sinyaller var

İlk sonuçların elde edilmeye başlanıldığı ‘Breakthrough Listen’ projesi Samanyolu dışında yer alan 100’den fazla gezegeni ve milyonlarca yıldızdan gelen sinyalleri incelemek üzere yürütülen bir proje. Projede bugüne kadar araştırılmış alanın yaklaşık 50 katı üzerinde bir alana ulaşmak hedefleniyor.2016 yılının başında hayata geçirilen projede ABD ve Avustralya’da yer alan çeşitli gözlemevleri kullanılıyor. Proje ile yaklaşık 1000 yıldız sisteminden gönderilmesi mümkün olan sinyalleri yakalamak hedefleniyor. Şu aşamada dünyadan sinyal göndermek ise gündemde değil.

Uzaydan gelen sinyaller var

Araştırmayı destekleyenlerin arasında Stephen Hawking, Mark Zuckerberg, Rus milyoner Yuri Milner gibi isimler var. Stephen Hawking röportajlarında dünya dışı varlıkların var olduğunu kabul etmenin oldukça mümkün olduğunu dile getiriyor. Aynı zamanda bunun keşfinin pek hayırlı olmayacağı sözünü de sık sık dile getiriyor.

Breakthrough Message

uzaylilar

‘Breakthrough Listen’ projesinin altında yürütülen birde ‘Breakthrough Message’ adında bir çalışma var. Henüz araştırmacılar uzaya bir mesaj göndermeyi ajandalarına koymamış olmasa da, bir mesaj gönderildiği takdirde bu mesajın ne olması gerektiği sorusunu şimdiden düşünmeye başladılar ve ‘Breakthrough Message’ çalışmasını başlattılar. Çalışmanın insanlara sorduğu soruysa tam olarak şöyle;

 Eğer dünya dışı bir medeniyet keşfedilirse, onlara ne söylemeliyiz?

Seçilen sorunun sahibine verilecek ödül ise tam 1 milyar dolar. Eğer sizin de söyleyecekleriniz varsa tıklayıp daha fazla detay öğrenebilirsiniz.

epa04858114 A handout released by NASA on 23 July 2015 shows an artists concept of the exoplanet Kepler-452b, which is newly discovered by Nasa's Keppler mission. Kepler-452b is the smallest planet to date discovered orbiting in the habitable zone, the area around a star where liquid water could pool on the surface of an orbiting planet, of a G2-type star, like our sun. The confirmation of Kepler-452b brings the total number of confirmed planets to 1,030. The Kepler-452 system is located 1,400 light-years away from Earth in the constellation Cygnus. While Kepler-452b is 60 percent larger than Earth, its 385-day orbit is only five percent longer. The planet is five percent farther from its parent star Kepler-452 than Earth is from the Sun. Kepler-452 is six billion years old, 1.5 billion years older than our sun, has the same temperature, and is 20 percent brighter and has a diameter ten percent larger. EPA/NASA/JPL-Caltech/T. Pyle HANDOUT EDITORIAL USE ONLY

Gelin bizde emoji ekibi olarak size bir soru soralım. Sizce dünya dışında başka hayat formları var mıdır? Eğer varsa sizce onlarla iletişim kurmalı mıyız?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Facebook Canlı Yayını

Profesyonel Çekim Facebook Canlı Yayın: A’dan Z’ye Kurulum Rehberi

90'ların

90’ların Ezber Bozan 7 Pop Şarkısı 🎤