in ,

İşte Tüm Dünyada Akım Olmuş “Sekiz” Dans Figürü 💃🏻

Dans figürü denince akla gelen bazı danslar var ki etkisi tüm dünyayı kasıp kavurdu, her yerde adından söz ettirdi. Her biri müzik tarihinde çığır açtı ve dönemine damgasını vurdu. Kimi müziğini duyunca kendinden geçti kimi ise figürlerini ezberledi. Şarkıları her yerde çalındı.

İşte dünyada akım olmuş tam “sekiz” dans figürü listesi!

1. Single Ladies-Beyonce (2008)

Beyonce’nin dansları genelde akılda tutulması zor figürler içerir. Fakat bu dansında oldukça normal figürler sergileyen Beyonce belki de bu yüzden bu dansını ve müziğini sevdirdi!

2. Vogue-Madonna (1970)

Her dönem döneminin ötesinde müzik yapmayı becermiş, kişiliği, yaptıkları, söyledikleri, becerdikleri ile adından söz ettirmeyi başarmış dünyanın en iyi kadın seslerinden biri: MADONNA ve yine kol hareketlerinden oluşan büyüleyici bir dans.

3. Walk Like An Egyptian-The Bangles (1986)

the-bangles

Bangles grubunun unutulmaz şarkılarından biriydi Walk Like An Egyptian. Tüm dünyayı etkileyen klipteki Mısırlı yürüyüşü dansı listemizde yerini alıyor.

Buyurun!

4. U Can’t Touch This-MC Hammer (1990)

mc-hammer1

Stanley Kirk Burrell, en iyi bilindiği sahne adlarıyla MC Hammer, Hammer veya Hammertime, ABD’li rapçi, sunucu ve dansçıdır. 80’lerin sonundan 90’ların ortalarına kadar en parlak dönemini yaşamıştır. U Can’t Touch This şarkısında ise listemizde yer alan diğer şarkılar gibi adından uzunca söz ettirecek bir dansa imza atıyor!

5. Lambada-Kaoma (1989)

kaoma-dans

Brezilyalı Kaoma grubundan çıkan şarkı hem melodisi hem de dansıyla tüm dünyayı fethetmeyi başardı. 1989’da yeri yerinden oynatan Lambaba listemizde yer alıyor.

Listemizden bundan sonrası ise daha tanıdık ve daha etkileyici!

😀

6. Unutulmayacak Dans Figürü İle Gangnam Style-PSY (2012)

Tartışması yakın tarihin en spekteküler dansı Koreli PSY’ın dünyayı sallayan dansı Gangnam Style!

“Gangnam Style” (Korece: 강남스타일, kaŋnam sɯtʰail), Koreli müzisyen Psy’nin 2012 yılı yapımı şarkısı. Komik, ritmik ve Park Jae-sang’ın alışılmadık dans figürlerinden dolayı çok büyük ilgi gördü. Şarkı 15 Temmuz 2012’de yayınlandı. Youtube’a yüklenen videosu 2 milyarı aşan izlenme sayısıyla Youtube’da en çok izlenen videodur.

Şarkı T-Pain, Katy Perry, Britney Spears ve Tom Cruise gibi ünlüler tarafından internet üzerinde paylaşıldı. The Wall Street Journal, Financial Times, CNN International ve Foreign Policy gibi uluslararası yayınlarda yer buldu.

iTunes’ta ABD ve Kanada dahil 31 ülkede en fazla satılan şarkı oldu. 20 Eylül’de YouTube’da en fazla beğenilen video olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Şarkının klibi; 21 Aralık 2012 tarihinde, YouTube’da 1.000.000.000 izlenme sayısına ulaşmıştır. 19 Ocak 2016 itibarı 2.500.000.000 kez izlenmiştir.

İşte o efsane dans ve Gangnam Style!

7. Macarena-Los Del Rio

losdelrio

90’larda bu müziğe eşlik edip dans etmeyen yoktur herhalde. Aynı zamanda bu ritmi en az bir kere duymamış olan da! Var mı yoksa?

https://www.youtube.com/watch?v=XiBYM6g8Tck

8. Ve efsane dans figürü Moonwalk ile Michael Jackson!

michael-jackson

Moonwalk ya da ay yürüyüşü, geriye adım atıldığı hâlde ileriye adım atılıyormuş gibi gözüken, göz yanılsaması üzerine kurulu bir dans figürü. Bu popüler dans figürü Michael Jackson tarafından 16 Mayıs 1983 tarihinde Motown müzik şirketinin 25. yıl kutlamalarında Billie Jean şarkısı eşliğinde sergilenmiştir ve daha sonra Michael Jackson’ın imzasıyla dünyanın en iyi dans figürleri arasında yer almıştır.

Michael Jackson bu dansı sokaktaki siyahi gençlerden öğrendiğini belirtir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Erkek Sakal Etkisi

Sakal Etkisinin Kanıtı Olabilecek “15” Fotoğraf

Aklımıza Şarkılar Neden Takılır? İşte Bilimsel Açıklaması!