in ,

WhatsApp Kazaları: Gruba Müstehcen Fotoğraf Gönderen Müdür Açığa Alındı

 

whatsapp

 WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumlu olan uygulama, 2G, 3G, 4G ya da WiFi İnternet bağlantısı aracılığıyla kullanıcıların birbirlerine fotoğraf, 😀 video,ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj, belge göndermesini sağlar. Aynı adı taşıyan şirket, eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD’de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur.

Kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuşan WhatsApp Messenger üzerinden gerçekleşen iletişim trafiği Ağustos 2012’den Ocak 2013’e kadar %75 oranında artarak 2012 yılında toplamda %500’e ulaşmıştır.

Peki son günlerde biz WhatsApp’ı hangi haberlerle duyuyoruz? Muhtarlar ve öğretmenlerin içine düştüğü birbirinden zor durumlarla… 😀

İlk haber Bursa’nın Osmangazi ilçesinden geldi.

WhatsApp grubuna müstehcen fotoğraf gönderen lise müdürü açığa alındı ?

Hürriyet Anadolu Lisesi Müdürü Ö.K.’nin açığa alınmasına neden olan olay, Osmangazi İlçesindeki liselerde görev yapan lise müdür ve yöneticilerinin yer aldığı 203 üyeli WhatsApp grubunda yaşandı. İddiaya göre, Ö.K. gece saat 23.24’te gruba erkek cinsel organı fotoğrafı attı. Fotoğrafı gören grup üyeleri tepki gösterirken, bazı üyeler ise virüs olabileceğini düşündü. Grup yöneticisi fotoğraf üzerine Ö.K.’yi gruptan çıkardı. Grupta yer alan üyelerin şikayeti üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı ve Ö.K. Osmangazi Kaymakamlığı tarafından açığa alındı.

Haliyle olay kısa sürede sosyal medyada da gündem oldu. Söz konusu müdürden sonra en çok konuşulan olay ise bir sonraki mesajdaki masumiyetti: arkadaşlar bu bir virüs olabilir mi?whatapp-1

Hakkında onlarca yorum yapılan bu mesaj yurdumuz insanının saflığını bir kez daha gözler önüne serdi. 🙂 Tabii o kargaşada sinirli surat “😡” emojisini arayıp ‘kim bu köpek’ yazan müdürü de unutmamak gerek 😀

İşte bir başka haber hem de yine gündemden

WhatsApp hatası yüzünden işinden oldu! ?

Mahalle muhtarı çıplak fotoğrafını WhatsApp’tan arkadaşı yerine mahallelilerle kurduğu gruba atınca ilçe karıştı.

[boombox_gif_video gif=”https://emoji.com.tr/wp-content/uploads/2016/11/giphy-8.gif” mp4=”https://emoji.com.tr/wp-content/uploads/2016/11/5825fb6314566_giphy-8.mp4″ jpg=”https://emoji.com.tr/wp-content/uploads/2016/11/5825fb6314566_giphy-8.jpg”]

Muhtarın uygunsuz fotoğrafları kısa sürede ilçede yayıldı. Muhtar, Edirne Valiliği tarafından hakkındaki soruşturma tamamlanıncaya kadar görevinden uzaklaştırıldı.

Edirne’de bir mahalle muhtarı çıplak fotoğrafını WhatsApp’tan arkadaşı yerine mahallelilerle kurduğu gruba attı. Mahalleli ayaklandı, olay büyüdü. Valilik, muhtarı görevinden aldı.

A.K.’nın söz konusu fotoğrafı WhatsApp’tan arkadaşı yerine yanlışlıkla mahalle sakinlerinin de olduğu bir başka gruba attığı iddia edildi.

Muhtar A.K.’ya ait olduğu öne sürülen uygunsuz bir fotoğraf kısa sürede cep telefonlarındaki sohbet programları aracılığıyla yayıldı. Mahalle sakinlerinden bir grup Edirne Valisi Günay Özdemir’e dilekçe vererek şikayette bulundu. Konuyla ilgili hakkında idari ve adli soruşturma başlatılan muhtar, valilik kararıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar görevinden uzaklaştırıldı.

Bu iki olay akıllara haliyle birçok soru getirdi. Acaba WhatsApp grupları geleneği hangi mevkilere kadar devam ediyor? Yoksa G-20 toplantı grubu, NATO ülkeleri temsilcileri gibi gruplar da var mı? Skandallar çıkarsa belki haberdar oluruz. ? Ama şimdilik bu iki haber gündemi meşgul edeceğe benziyor.

Aman Siz De Dikkat Edin Zira Her Grupta En Az Bir Tane Ayaklı Gazete Olduğu Kesin!

Bu arada o soruyu biz de soralım: arkadaşlar sizce bu bir virüs olabilir mi? ⚙ 😀

[boombox_gif_video gif=”https://emoji.com.tr/wp-content/uploads/2016/11/giphy-1-2.gif” mp4=”https://emoji.com.tr/wp-content/uploads/2016/11/5825fe36f2ef2_giphy-1-2.mp4″ jpg=”https://emoji.com.tr/wp-content/uploads/2016/11/5825fe36f2ef2_giphy-1-2.jpg”]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

‘Süper Ay’ Tutulması Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

Metabolizma Hızlandırıcı “8” Muhteşem Besin