in ,

Mutlaka Takip Etmeniz Gereken Şahane 10 Youtube Kanalı

“An itibarıyla Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest ve Youtube kapanacak, sonsuza dek bu sitelerin bir benzeri yapılamayacak.” gibi distopik bir haber alsak, galiba en çok Youtube’un gidişine üzülürüz.

Aklınıza gelebilecek hemen her konuda binlerce, yüzbinlerce, milyonlarca içeriğin bulunduğu Youtube, özellikle son birkaç yıldır vloggerlık, Youtuberlık gibi akımlar yüzünden daha da popüler hale geldi. Keza, wi-fi, 4.5G, akıllı telefonlar da Youtube’a yönelik üretilen içeriğin niteliğini ve niceliğini dramatik bir biçimde artırdı.

Yakın gelecekte televizyonun yerini almasını bekleyebileceğimiz Youtube’da birbirinden muazzam binlerce kanal bulunuyor.

Biz de bu yazıda Youtube’da takip etmeniz gereken şahane kanallardan bazılarını sizler için derledik. Bu liste aracılığı ile kanallar hakkında temel bir bilgi edinip sonrasında kanalları teker teker inceleyebilirsiniz. Ayrıca listemizdeki kanalların 7’si İngilizce, ancak yine de kaliteli Türkçe içerik açısından yukarı yönlü bir ivme olduğunu söyleyebiliriz.

1. COOPH

COOPH, harikulade bir fotoğrafçılık kanalı. Akıllı telefonla nasıl daha iyi fotoğraf çekilir? Evdeki malzemelerle fotoğrafçılık tecrübenizi nasıl yükseltebilirsiniz? Otomobil fotoğrafı nasıl çekilir? Yemek fotoğrafı nasıl çekilirse yemek en az 10 kat daha lezzetli gözükür? Fotoğrafçılıkta ilham nasıl bulunur ve korunur? … benzeri soruların cevabını arıyorsanız bu kanal tam size göre. Üstelik İngilizce bilmenize de gerek yok, zira videolar da konuşma yok. Görsel bir meseleyi görsel bir şekilde anlatıyor. Bu da başarılı olduğunun kanıtı olsa gerek.

2. Marques Brownlee

5.1 milyon takipçisi olan bu kanalda Marques Brownlee adlı teknoloji aşığı genç bir adam, düzenli olarak piyasaya sürülen teknolojik cihazların incelemesini yapıyor. Tabii 5 milyon takipçiye sahip olunca pek çok marka, ürünlerinin tanıtımını da bu kanala yaptırıyor. Hatta geçenlerde Tesla’nın son aracı Tesla Model 3’ü Youtube’da ilk kez Marques denemiş ve bu konu hakkında inceleme videosu çekmişti. Velhasıl, yeni çıkan telefonlar, laptoplar, bilgisayarlar, hoparlörler vs. hakkında sağlam ve detaylı inceleme videoları izlemekten keyif alıyorsanız bu kanalı mutlaka inceleyin.

3. Casey Neistat

Casey Neistat’ın 8 milyon takipçisi var. New York’ta yaşayan bu çılgın adam düzenli olarak vlog çekiyor, sürekli seyahat ediyor, takipçilerinden gelen onlarca hediyeyi olağanüstü ofisinde kendine has bir stille açıyor, yardım kampanyaları düzenliyor, kendi girişimleri hakkında konuşuyor, reklam çekiyor… Yapıyor da yapıyor adam. Onu en özel kılan şey ise olduğu gibi olması. Yani elbette içini bilemeyiz, ancak yine de Casey’in en rahat ve en doğal Youtube fenomenlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.

4. KURCALA

Ankara merkezli bir ekibin hazırladığı ve “Bilirkişi” gibi eğlenceli bir bölümün olduğu bu kanal skeç ağırlıklı diyebiliriz. İdeal ilişkinin sırları nelerdir? İŞKUR Youtuber eğitimlerine nasıl başvurulur? Diriliş Üniversitesi’ne girmek için hangi şartlar gereklidir? Keçiören’in tarihi ve doğal güzelleri nedir? Devlete nasıl kapak atılır? Tüm bu soruların yanıtını arıyorsanız KURCALA’yı takip etmelisiniz!

5. Cep Hikayeleri

Herkesin anlatılmaya değer bir hikayesi vardır şiarını benimseyen bu kanalda 60’dan fazla insan öyküsü mevcut. Her hafta yenilenen bu hikayelerde örneğin sanatçı C. M. Kösemen’in resim ve sürreal canlılarla olan ilişkisini, kurşun kalem ucunu oyarak harika mini heykeller yapan bir sanatçıyı, İstanbul’daki Yeni Moda Eczanesi’nin hikayesini izleyebilirsiniz. Oldukça başarılı bir sinematografiyle hazırlanan bu 2-3 dakikalık belgeseller insanlara olan inancınızı kuvvetlendirebilir!

6. VICE

VICE, esasında Kanada merkezli bir dergi. Ancak dergi işinin yanı sıra olağanüstü bir haber, kültür, sanat sitesi de aynı zamanda. Dünyanın pek çok bölgesine bizzat muhabirlerini göndererek keyifli dosyalar hazırlatan VICE, aynı zamanda yemek, ilişkiler, teknoloji gibi farklı alanlarda birbirinden keyifli işler üretiyor. Bir dalarsanız kendinizi kurtaramazsınız bu kanala.

7. Slo Mo Guys

Slo Mo Guys, kafayı ağır çekimle bozan bir kanal. İki kafadar acayip derece yüksek frame rate’e sahip bir kamerayla (Phantom Flex, yaklaşık 100.000 dolar) sürekli bir şeyleri patlıyorlar, bir şeyleri parçalıyorlar ve bu durumları slow motion bir biçimde yayınlıyorlar. Enteresan bir kafa, ne diyelim.

8. Exploring Alternatives

Hayatta kira ödemek, faturaları düşünmek, sabah işe gidip akşam TV izlerken uyuyakalmak dışında şeylerin de olduğunu mu düşünüyorsunuz? Karavanda minimal bir hayat sürüp ülkeyi ve dünyayı gezmek; aynı zamanda para kazanmaya devam etmek mi istiyorsunuz? Apartmandan bıktım, orman içinde tek göz bir evim olsa bile razıyım mı diyorsunuz? Hayatınızdaki fazlalıklardan kurtulup daha minimal bir hayat mı sürmek istiyorsunuz? Alternatifleri keşfetmek istiyorsanız bu kanal tam size göre.

9. Yale Courses

Dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Yale Üniversitesi’nde okutulan pek çok dersi Youtube’dan izleyebildiğinizi biliyor musunuz? Yani artık Yale’de verilen dersleri, evinizde otururken de takip edebilir, alanında en başarılı hocaların derslerine iştirak edebilirsiniz. Örneğin Yale Felsefe bölümünde verilen “Ölüm” adlı dersi izleyebilirsiniz. Bir dönem boyunca ölümün felsefe ve hayattaki yeri tartışılıyor bu derste. Oldukça ilgi çekici şeyler bulabilirsiniz bu kanalda.

10. Açık Büfe

Açık Büfe, BKM Mutfak tarafından desteklenen ve genç komedyenleri daha geniş kitlelere tanıtabilmek için kurulan bir platform ve Youtube kanalı.

Özellikle Oktay ve Tuna’nın birlikte hazırladıkları “Amansız Övücüler” serisi karnınıza ağrılar sokabilir.

Bonus: Emoji Crew

Eee, şahane 10 Youtube kanalı sıraladık, tanıttık. Emoji Crew’in Youtube kanalından bahsetmesek olmazdı. Özellikle sık kullanılan emojilerin gündelik hayatta ne anlama geldiğini öğrenebileceğiniz, sitemizdeki içerikler hakkında keyifli videolar bulabileceğiniz bu kanal sizler tarafından takip edilmeyi hararetle bekliyor… ☺️

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünya Tarihindeki En Zenginlerden Rothschild Ailesinin En Karanlık Sırları

Dünyanın En Güzel 15 Kasabasını Görmeye Ne Dersiniz?