in ,

Biri Siyahi,Diğeri Beyaz Tenli Olan Çift Yumurta İkizleriyle Tanışın!

Doğa her geçen gün bizi tuhaflıklarıyla şaşırtmaya devam ediyor.

Genetik olarak birbirinin aynı olan tek yumurta ikizleri veya aynı rahimde döllenen iki farklı yumurta sonucu ortaya çıkan çift yumurta ikizleri. Tüm bunlar oldukça şaşırtıcı ve büyüleyiciyken Lucy ve Maria Aylmer isimli ikiz kardeşler bizi bir defa daha hayrete düşürüyor.Peki ya bu ikiz kardeşleri farklı kılan ne? Gelin öğrenelim.

Lucy ve Maria Aylmer’le Tanışın

birbirinden-tamamen-farkli-ikizler

İki kız kardeşin tek yumurta ikizi olmasalar bile en azından çift yumurta ikizi olarak benzemeleri gerekir değil mi? Ancak bu ikiz kardeşler diğer ikizlerden oldukça farklı bir şekilde birbirlerine hiç benzemiyorlar. Üstelik biri oldukça beyaz tenliyken, diğeri bir Afro-American görünümüne sahip. Tam bir ırk ve ten rengi karmaşasının hakim olduğunu sizde farketmişsinizdir.

Beyaz tenli bir baba ve siyahi bir anneden doğan ikizleri görenler onların bırakın kardeş olduğuna akraba olabileceklerine bile inanmıyorlar. İkiz olduklarını duyduklarındaysa şok olduklarını tahmin etmek zor olmasa gerek.

birbirinden-tamamen-farkli-ikizler-1

İkiz kardeşler 5 çocuklu bir aileden çıkan tek ikizler. Anneleri Donna yarı Jamaican, yarı beyaz ve hem beyaz,hemde siyahi genlerini taşıyor. Lucy ve Maria doğduğunda şok olduklarını söyleyen anne ikizlerin birbirinden ne kadar farklı olduğunu görünce ufak bir şok geçirmiş.

İkizlerden Lucy oldukça açık beyaz teni,turuncu çilleri ve kızıl saçlarıyla oldukça Kuzey Avrupalı bir görünüme sahip.Maria ise kardeşinin aksine siyah teni, koyu kıvırcık sağları ve kahverengi gözleriyleyse oldukça Afro-American bir görünüşe sahip.Ailenin diğer 3 çocuğu ise oldukça ortalama bir ten rengine sahip.

Sadece Görünüşleri Değil, Karakterleri De Farklı

birbirinden-tamamen-farkli-ikizler-5

İkiz kardeşler görünüşleri kadar karakterleriyle de birbirlerinden oldukça farklılar. Küçüklükleri boyunca anneleri tarafından ikiz gibi giydirilen kardeşler büyüdükçe aralarındaki farklar ortaya çıkmaya başlamış. 10 yaşında Lucy’nin söylediği şu söz kardeşler içinde bu farklılığın kolay olmadığını ortaya çıkarıyor.

‘Ben ikizmişiz gibi hissetmiyorum.Birbirimize hiç benzemezken neden tıpatıp aynı şeyleri giymek zorundayız ki!’

Aralarında ki bu farklılığın zaman zaman onlar için oldukça zorlu olduğunu söyleyen kardeşler çoğu zaman insanların onlarla dalga geçtiklerini ve evlatlık olduklarını düşündüklerini ifade ediyorlar.

Birbirlerinin bazı özelliklerini de özenen ikizlerden Lucy eğer Maria gibi bir ten rengim olsaydı insanlar benimle hayalet diye dalga geçmezdi derken, Maria ise kardeşi gibi düz saçları olmasını çok istediğini söylüyor.

birbirinden-tamamen-farkli-ikizler7

Şu an 19 yaşında olan ikizlerin hayattan tamamen farklı beklentileri ve arzuları var. Birbirlerinden tamamen farklı olan ikizlerden Maria oldukça girişken bir karaktere sahip.Kıyafetlerine oldukça özen gösteren Maria şu an Cheltenham College’da hukuk eğitimi alıyor. Lucy ise daha sade giyinmeyi tercih eden daha kendi halinde bir karakter. Kardeşinin aksine daha çekingen olduğunu söyleyen Lucy Gloucester College’da sanat dersleri alıyor.

Peki Bu Durum Genetik Olarak Nasıl Mümkün Olabiliyor?

birbirinden-tamamen-farkli-ikizler-6

Çift yumurta ikizlerinin oluşumu farklı yumurtaların aynı anda döllenmesiyle oluşan genetik bir olay. İkizlerin DNA’larının sadece yarısı aynı özellikleri taşıyor.Bu yüzdende Lucy’e annesinin beyaz genlerini geçmişken, Maria’ya siyahi genler geçmiş gibi gözüküyor. Bu durumun oldukça ender görülebilecek bir genetik olay olduğunu söylemek mümkün.

Birbirinden tamamen farklı gözüken, farklı karakterlere sahip bu iki kız kardeşi tüm farklılıklarına rağmen ayrı düşünmek kesinlikle mümkün değil. Lucy ve Maria verdikleri bir röportajda birbirlerinden ayrı kaldıklarında kendilerini oldukça yalnız ve mutsuz hissettiklerini ifade ediyorlar. Birbirleri için vazgeçilmez olduklarını belirten ikizler bizlere aynı zamanda çok değerli birşeyi de hatırlatmayı başarıyorlar. Birbirimizden ne kadar farklı gözüksede aslında hepimiz aynı değil miyiz?

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bir Kadeh Şarap, Spor Salonundaki Bir Saate Eşdeğer! 🍷=🕑

22 Yıl Sonra Ortaya Çıkan Gerçekle İdam Cezasından Kurtulan Adamın Hikayesi

22 Yıl Sonra İdam Cezasından Kurtulan Adamın Hikayesi