in ,

Hazır Olun! Hepimize Okullarda Söylenmiş Şaşırtıcı 11 Yalanı Ortaya Çıkartıyoruz 😏

Okullarda okuyup öğrendiğimiz her bilgi doğru mudur? Öğretmenlerimizin bilerek çoğu zaman da bilmeyerek bize söylediği beyaz yalanlar var mı? Sizler için okullarda hepimize söylenen büyük yalanları araştırdık. Bugüne kadar doğru bildiğiniz bilgiler aslında yanlış çıkıp sizi çok şaşırtacak. İşte hazırladığımız okullarda söylenen 11 büyük yalan listesi.

1. Uzayda Yer Çekimi Yoktur

Uzayda yer çekimi yoktur çocuklar diyen bir sınıf öğretmeni aslında yalan söylüyordur. Uzayda yer çekimi vardır, Ay’ı dünyanın yörüngesinde yer çekimi sayesinde kalabilir. Ağırlıksız gibi görünen nesneler ise aslında serbest düşüş durumundadırlar.

2. Elmas Sıkıştırılmış Kömürdür / Elmasla Kömür Akraba Madenlerdir


etiler escort
Bir büyük yalan da kömürle elmas arasında kurulmaya çalışılan yakın ilişki. Elmas karbondan oluşur ve çoğu kömür madeninden çok daha eskidir. Kömürle elmas madeni arasında da sanıldığı kadar çok benzerlik yoktur.

3. Edison Ampulü İcat etmiştir!

Okullarda söylenen en büyük yalanlardan biri de Edison’un ampulü icat eden kişi olarak anlatılmasıdır. Edison ampulü icat etmemiştir sadece onun patentini alan ilk kişidir. Aralarında Tesla’nın da olduğu 22 bilim insanının Edison’dan önce ampulü bulduğu iddia ediliyor. Ampulün gerçek mucidinin kim olduğu ise gerçek bir muamma.

4. Van Gogh Akıl Hastalığından Dolayı Kendi Kulağını Kesmiştir

van goth

Ünlü ressamın kendi kulağını kestiği eski bir mit olarak birçok kez okullarda anlatılır ama olayın aslı ressamın ölümünden sonra aydınlanmıştır. Ressam kulağını kendi kesmemiş, bir kavga sırasında kulağını kaybetmiştir.

5. Bukalemunlar Kamufle Olmak İçin Renk Değiştirirler!

bukalemun

 

Karşımızda bir büyük yalan daha var! Bukalemunlar aslında üç amaç için renk değiştirirler bu amaçlar; çiftleşmek, iletişim kurmak ve değişen hava durumuna ayak uydurmak. Mesela soğuk havalarda daha çok ısı toplamak için siyah renge bürünürler. Gördüğünüz gibi bu amaçlar arasında kamufle olmak yok!

6. Dünyanın Yuvarlak Olduğunu Kristof Kolomb Bulmuştur!

Kolomb

 

Hayır dünyanın yuvarlak olduğu Kolomb’dan 2000 yıl önce Antik Yunan’da bulunmuştu. Ayrıca Amerika kıtası da Kolomb tarafından keşfedilmedi. Amerika kıtasının ilk kaşiflerinin Vikingler olabileceğine dair ciddi kanıtlar mevcut.

7. Tatlı, Tuzlu gibi Tatlar Dilimizin Yalnızca Farklı Bölgeleri Tarafından Algılanır

dil

 

Bu bilgide kolayca çürütülebilir. Dilimizde bulunan özel bir protein tatları ayırt etmemizi sağlar ve bu protein dil yüzeyinin her yerinde mevcuttur.

8. Abraham Lincoln Köleliğe Karşıydı

Abraham Lincoln

 

Tarihle ilgili söylenen büyük bir yalan. Lincoln bir seferinde eğer ulusu tek bir köleyi sebest bırakmadan kurtarabilecek olsaydım bunu yapardım demiştir. Yani Lincoln köleliğe karşı olduğu için değil şartları iyi okuyan bir politikacı olduğu için köleliğe karşı hareket etmiştir.

9. Newton Kafasına Elma Düştükten Sonra Yer Çekimini Bulmuştur

Hepimizin bildiği bu tatlı hikaye ne yazık ki büyük bir yalan. Newton nesnelerin o dönem tanımlanmamış bir kuvvetin etkisiyle düştüğünü biliyordu, elma ise olayı renklendiren beyaz yalanlar üzerine kurulu bir hikayeden başka bir şey değil.

10. Evrim Teorisine Göre İnsan Şempanzelerden Gelir

evrim teorisi

 

Büyük bir yalanla daha karşı karşıyayız. Evrim teorisi şempanzelerle ortak atalarımızın olabileceğini iddia eder, şempanzelerden geldiğimizi söylemez.

11. Bir Yıl 365 Gündür

saat

Hayır bir yıl 365 gün değil, 365 gün 5 saat 48 dakika 46 saniyedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

İlk Buluşma Rehberi: En Az Hasarla İlk Buluşmayı Atlatma Yolları 😍

Dünya Üzerinde Girmenin Yasak Veya İmkansıza Yakın Olduğu 10 Yer 😯