in ,

Sonbahar Yapraklarıyla Yapabileceğiniz 10 Şahane Tasarım 🍂

Sonbahar, renklerin mevsimidir desek abartmayız. Sarının, kırmızının, yeşilin ve kahverenginin tüm tonlarını barındıran sonbahar yaprakları melankolik görüntüler oluşturur.

Peki bu yapraklardan evinizde kendi imkanlarınızla şahane tasarımlar yapabileceğinizi söylesek?

Gelin sonbahar yapraklarıyla evinizi zenginleştirmenin yollarına bakalım…

1. Hoş Geldiniz Tabelası

Evinizin girişine sonbahar yapraklarıyla şahane bir “Hoş geldiniz” tabelası yapabilirsiniz. Eski bir tespinizi “kara tahta boyası” ile boyayın. Daha sona bu alana tebeşirle mesajınızı yazın ve tepsiyi sonbahar yapraklarıyla süsleyin. Tabii bu fikirlerden sadece biri, daha yaratıcı şeyler de deneyebilirsiniz. Hayal gücünüz ve sonbahar yapraklarıyla başbaşasınız. 🙂

2. Sonbahar Duvarı


karabağlar escort
Sokaklardan bulacağınız farklı biçimlerdeki yaprakları kitapların arasında kurutun. Yaklaşık bir hafta sonra kuruyan yaprakları, dikdörtgen şeklinde kesilmiş beyaz mukavvaların üzerine yapıştırın. Evinizin bir köşesini “yaprak köşesi” olarak yapabilirsiniz. Her türlü resimden, posterden çok daha şık durduğuna emin olabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz yaprakları direkt duvara da yapıştırabilirsiniz, ama boya zarar görmesin diyorsanız mukavva daha iyi bir yol olacaktır.

3. Yaprak Baskılı Masa Örtüsü

Bu tasarımı yapmak için lazım olan malzemeler:

  • Yaprak (tercihen kuru ya da kurutulmuş)
  • Akrilik boya
  • Kumaş
  • Sünger fırça

Fırçayı seçtiğiniz renkteki akrilik boyanın içine batırın ve yaprakları hafif dokunuşlarla boyayın. Daha sonra boyanmış yaprakları kumaşın üzerine bastırın. Bu noktada yaprak deseninin tam çıkması için dikkatli olun ve yaprağı kumaş üstünde sürtmeyin. Yeterince tekrarladıktan sonra kumaşı kurumaya bırakın.

Bu tasarımı dilediğiniz her türlü kumaş (yastık, tişört vs.) üstünde deneyebilirsiniz. Pamuklu kumaşlar ideal olacaktır.

4. Yapraklı Kurdele

Eski kitap sayfalarını kurdele şeklinde kesip sayfaların ortasında dilediğiniz yaprakları yerleştirerek güzel bir görüntü oluşturabilirsiniz.

5. Çelenk

Yine evinizin girişini şenlendirebileceğiniz bir tasarım daha.

Orta boylu bir çelenk halkasını sapları bulunan yapraklarla donatabilirsiniz. Bunun için yaprak saplarını kuvvetli bir yapıştırıcıyla çelenk halkasının içine yapıştırabilirsiniz.

6. Rüzgar Gülü

Çember şekline bir tahtaya ya da demire misina ya da ince ip bağlayın. Daha sonra bu ipleri belli aralıklar olacak şekilde yapraklar ile donatın. Yaprakların iyice kuru olduğundan emin olun. Hafif bir esintide şahane bir hışırtı çıkacaktır…

7. Bardak Altlığı

Bir odun parçasını birkaç santimetre kalınlıkta ince ince kestirin. Sonra yaprağın bir yüzünü mürekkebe batırın ve fazla mürekkebini emdirin. Kütüklerin üzerine mürekkepli yaprakları bastırın ve 15-20 saniye bekleyin. Son derece şık bir bardak altlığı edinmiş oldunuz. (Bu çalışma için sonbahar yaprakları olmazsa yaprak şeklindeki damgalardan da yararlanabilirsiniz.)

Ayrıca ince suntaların üzerine yaprağın hatlarını çizip kıl testereyle suntayı keserek direkt yaprak görünümlü bir bardak altlığı da yapabilirsiniz. Alternatif bol 🙂

8. Buzdolabı Süsü

Buzdolaplarını süslemekte pek mahir bir ülkeyiz. Peki ama neden sonbahar yapraklarını da bu iş için kullanmayasınız ki… Tek yapmanız gereken hırdavatçıdan ya da Bauhaus gibi ev malzemeleri satan yerlerden ufak mıknatıslar alıp kuru yaprakların arka yüzüne tutkalla yapıştırmak. Ayrıca bu yaprakların bozulmasını önlemek için yapraklara nüfus cüzdanlarına yaptırdığımız gibi press cilt yaptırabilirsiniz.

9. Yapraktan Kase

Hafif atıştırmalıklar için sonbahar yapraklarından kase de yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

Yapmanız gereken şey çok basit. Orta boy bir kaseyi alın. Sonra bir de balon alın. Balonu kasenin içine oturacak kadar şişirin. Sonra balonun şişik kısmına yaprakları yerleştirin. Bu esnada yaprakları yapıştırın. Yaprakların kurumasını bekledikten sonra balonu patlatın ve enteresan kasenizin tadını çıkarın 😉

10. Yaprak Tacı

Yapraktan taç yaparak sevgilinizi veya eşinizi kraliçe gibi hissettirebilir; flörtünüzü tavlayabilir ve hatta çocuklarınızı mutlu edebilirsiniz.

Yaprak sapının ucunu kesin. Bu ucu bir sonraki yaprağın ortasından geçirin ve bu süreci tekrarlayın. Aynı dikiş yapar gibi…

BONUS: Yapraklı Kavanoz

İşte tam bir nostalji objesi… Sanki karşımıza 80’li yıllardan kalan bir kutunun içerisinde çıkmış gibi. Üstelik yapımı da oldukça basit. Elinizdeki kullanmadığınız kavanozları değerlendirerek bu mükemmel mumluklardan siz de yapabilirsiniz.

Daha fazla ilham için buraya tıklayabilirsiniz…

Emoji Crew olarak depresyonsuz, keyifli ve melankolik bir sonbahar geçirmenizi dileriz…  🍂

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Çılgın Black Friday İndirimleri Başladı! Bu Alışveriş Çılgınlığına Dair Tüm İndirimler Burada! 😱

Black Friday Dosyasını Açıyoruz! Kara Cuma Kurbanlarının %12’si Sarhoş 🍻, En Çok Stoklanan Ürün Pijama 😴