in ,

2017’nin Birbirinden Farklı ve Öne Çıkan 10 Android ve IOS Uygulaması

Android ve iPhone akıllı telefonlar için şu anda yaklaşık 2 milyon uygulama bulunuyor. Bu sayının büyük bir kısmının çöp, yani işe yaramaz uygulamalardan oluştuğu ise aşikar.

3000 lira verip aldığınız akıllı telefonlar ise iyi uygulamalar olmadan pek işe yaramaz takdir ederseniz…

Biz de bu soruna çözüm bulmak için ya 2017 yılında piyasaya sunulan ya 2017 içinde önemli güncellemeler alan ya da popülerliği bu yıl içinde arttıran en iyi Android ve iPhone uygulamalarını sizler için derledik…

1. Missive


takipçi satın al tiktok
Slack gibi mesajlaşma programları, özellikle grup çalışmalarında e-mailleşmeyi büyük oranda azalttı. Yine benzer bir amaçla hazırlanan Missive ise bir proje üzerinde birlikte çalışan insanların mesajlaşmasını ve grup içi iletişimi sağlayan oldukça faydalı bir mesajlaşma uygulaması.

Uygulamayı indirmek için: Android veya iOS

2. Runtasty

Runtastic, halihazırda oldukça meşhur bir fitness ve sağlıklı beslenme uygulaması. Runtasty’de şu anda yaklaşık 50 farklı yemek tarifinin bulunuyor. Gerçi Food Network ve AllRecipes gibi uygulamalarda çok daha fazla yemek tarifi bulunsa bile Runtasty, filtreleme seçeneği ile dilediğiniz öğüne özel yemek tarifleri sunuyor.

3. Filtru

Özellikle kahve seven insanların bayılacağı bir uygulama Filtru. Birbirinden faydalı kahve filtreleme yöntemleri ve kahve dünyası hakkında faydalı bilgiler sunan uygulama, aynı zamanda Apple’ın HealthKit’ine bağlanarak günlük olarak aldığınız kafein miktarını da tespit edebiliyor.

Uygulamayı indirmek için: iOS

4. Instagram

Instagram 2017’de piyasaya sunulmadı tabii, ancak bu yıl içinde yapılan güncelleştirmelerle Instagram büyük oranda şekil değiştirdi.  Hikaye yollamak, canlı yayın yapmak, hashtag takip etmek, profile kalıcı hikaye eklemek gibi özellikleriyle Instagram epey kabuk değiştirdi ve Snapchat’in yoluna taş koydu.  2017 yılının en popüler sosyal medya platformlarının başında gelen Instagram’ın piyasadaki yerini Facebook ve Twitter’daki arkadaşlarınızın pasifliğini, Instagram ve Youtube’daki arkadaşlarınızın aktiflikleriyle kıyaslayarak anlayabilirsiniz.

Uygulamayı indirmek için: Android veya iOS

5. A Normal Lost Phone

Telefonu kaybetmek ve çaldırmak en büyük korkularımızın başında geliyor bugün. A Normal Lost Phone adlı uygulama ise bu duruma eğilerek bundan bir oyun geliştirmiş durumda. Kafede otururken masada bir telefon bulduğunuzu farz edin: Bu telefonu sahibine iade etmek için telefona girip telefonun sahibi hakkında bilgi edinmeniz gerek. İşte A Normal Lost Phone adlı oyun da buna yönelik keyifli bir uygulama. Telefon sahibinin hayatı hakkında bilgi toplayıp sahibe ulaşmaya çalışıyorsunuz. Mutlaka indirip incelemeniz gereken bir dedektiflik-hafiyelik oyunu diyelim kısaca.

Uygulamayı indirmek için: Android veya iOS

6. Wemogee

Pek çok sosyal mesaj uygulaması diğer kullanıcılarla mesajlaşma özelliği barındırıyor. Ancak bu uygulamaların pek azı konuşma zorluğu yaşayan, konuşma yitimi sendromundan, yani afazi bozukluğundan muzdarip insanlara yardımcı olabiliyor. Samsung’un himayesinde geliştirilen Wemogee ise kullanıcının emojilerle yazdığı ifadeyi cümleye çevirebiliyor. Yani yukarıdaki görselde de gördüğünüz üzere “iki insan emojisi + gösterme işareti  emojisi + plaj emojisi + soru işareti emojisi” ifadesini yazıldığında bu emojiler otomatik olarak “Benimle plaja gelmek ister misin?” cümlesine çevriliyor.

Emoji Crew olarak emojilerin hayatımızın büyük bir parçası olduğunu ve olmaya da devam edeceğini düşündüğümüz için bu uygulamayı kesinlikle öneriyoruz.

7. ArtPassport

Dünyanın en önemli müzelerine gidecek durumunuz yoksa ArtPassport tam size göre bir uygulama. Zira bu uygulama sayesinde dünyanın en önemli müzelerini ve galerini 360 derece gezebiliyorsunuz. Hem sanal gerçeklik gözlükleriyle hem de sadece telefon aracılığıyla müzeleri gezebilir, Mona Lisa tablosunun önünde istediğiniz kadar bekleme yapabilirsiniz. 😀 Uygulama şimdilik sadece Apple cihazlarda çalıştırılabiliyor.

Uygulamayı indirmek için:  iOS

8. Focalmark

Artık internet dünyasında hashtag devri hakim. Yani yüklediğiniz içerikleri uygun hashtag’lerde etiketlerseniz içeriğin ulaşmasını istediğiniz kişilere ulaşması daha kolay olur. Ancak burada sorun, hangi hashtagi kullanmak gerektiğidir. Bu duruma çözüm sunan Focalmark, göndermek istediğiniz fotoğrafın türüne göre size en ideal hashtag önerisinde bulunan bir uygulama. Diğer bir deyişle çevrimiçi görünürlüğünüzü artırmak istiyorsanız bu uygulamayı mutlaka denemeniz gerekiyor.

9. Empower

Empower yılın en iyi finans ve para yönetimi uygulamalarından biri.  Farklı banka hesaplarınızı görüntüleme, birikim hesabına para aktarma, bitcoin cüzdanınızı yönetme gibi farklı işlemleri tek bir uygulama üzerinden pratik şekilde yapmanızı sağlayan Empower oldukça sade ve kullanışlı.

Uygulamayı indirmek için: Android veya iOS

10. Faceapp

Faceapp de bu yıl çıkan bir uygulama değil, ancak esas patlamayı 2017’nin ilk aylarında yapmış bir selfie uygulaması. Gerçi piyasada sayısız selfie editleme uygulaması mevcut, ancak Faceapp’i diğerlerinden farklı kılan sadece renk düzenlemesi değil, aynı zamanda fotoğraftaki kişinin cinsiyeti, yaşı ve diğer yüz özelliklerini de manipüle etmeye yarayan keyifli ve başarılı filtreleri.

Uygulamayı indirmek için: Android veya iOS

Bu yazı time.com‘dan derlenmiştir.

Yazıda yer veremediğimiz başka şahane uygulamalar da vardır elbette. Sizin 2017 yılındaki favori uygulamalarınız neler? Öğrenmeyi çok isteriz. 📱

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 3 Boyutlu Yaya Geçidi Görenleri Şaşırtıyor! 👣

Kitap Kurtlarının Hayran Kalacağı Birbirinden İlginç Kütüphaneler 📚