in ,

Çankaya Belediyesi Temizlik İşçileri Çöpten Topladıkları Kitaplarla Kütüphane Kurdu 👏🏼👏🏼👏🏼

Çankaya Belediyesi temizlik işçileri bir ilke imza attı.

Çöpten topladıkları kitaplarla bir kütüphane kurarak örnek olacak bir davranışa imza attılar. İşte 3500 kitaplık kütüphanenin ortaya çıkış hikayesi…

Çöp Konteynırlarından Raflara

Pek çok insanın yapmak istemeyeceği bir işi yaparak, sokaklarımızın temiz kalmasını sağlayan temizlik işçileri bu sefer oldukça farklı bir işe imza attılar. İşçiler çöp konteynırlarının yanına bırakılan kitapları özenle topladı ve koca bir kütüphane oluşturdu.

Ansiklopedi, roman, kişisel gelişim kitapları gibi birbirinden farklı kitaplardan oluşan kütüphanenin kullanıcıları ise şu an için temizlik işçileri.

Kitaplar Artık İşçilerin

Kitaplar ödünç alabilen, dinlenme saatlerinde diledikleri kitapları kütüphanede alarak okuyabilen işçiler, kütüphane olarak hazırlanan bu alanda aynı zamanda satranç da oynayabiliyorlar.

Çocuklar Unutulmadı

İşçilerin çocukları da kendileri için oluşturulan çocuk kitapları bölümünü diledikleri gibi kullanabiliyor.

Kütüphane Herkese Açık

Kütüphanelerinin dileyen herkese açık olduğunu ve kitap bağışı da aldıklarını belirten şantiye yetkilileri, topladıkları kitapları, köy okullarına ve ilçe kütüphanelerine ulaştırmayı da amaçlıyor.

Kitapların Bir Kısmıysa Bağış

Kitapların bir kısmı ise kütüphaneye destek olmak isteyen bağışçılara ait.

Biz de kitapların kaderini çöplükten kurtaran ve onları ait oldukları yere, raflara geri yerleştiren işçilere kocaman bir alkış gönderiyoruz. 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

2017’de Müzik Listelerini Sallayan Yıldız Çocuk:The Weeknd

“Youtuberlar Ne Kadar Kazanabilir Ki?” Diyenlere Cevap Niteliğinde 2017 Yılının En Çok Kazanan Youtuberları 😉