in ,

8 Yıldır Yarım Tonu Aşkın Postayı Evinde Saklayan Postacı Yakalandı 📮

Günlerce, haftalarca geç gelen postlara, kargolara alışkınız.

Peki ya 8 yıldır gelmeyen postaya?

İtalya’da en az 8 yıldır postaları teslim etmeyip biriktiren bir postacı yakalandı. Evinde ve garajında 573 kg ağırlığında posta bulunan postacı sosyal medya gündeminde şaşkınlık yarattı.

Olay İtalya’nın Vicenza kentinde gerçekleşti.

Vergi Formları, Faturalar, Kişisel Mektuplar…

BBC’de yer alan habere göre, ismi açıklanmayan 56 yaşındaki Napolili postacının evinde ve garajında, 2010 yerel seçimlerine ait kampanya broşürlerinin yanı sıra çok sayıda fatura, vergi formu, mektup gibi doküman bulundu.

Geri Dönüşüm Alanında Çalışanlar Bu Sırrı Ortaya Çıkardı

Tam 8 yıldır teslim edilmeyi bekleyen postaları bulanlar ise geri dönüşüm hizmetinde çalışanlar oldu. Bir depodan çıkan malzemeleri geri dönüşüm için hazırlayan gönüllüler, İtalyan posta servisi Poste Italiane’ye ait 25 karton kutu görünce durumda şüphe duyarak, polisle iletişime geçtiler.

Evde Yarım Ton Posta Bulundu

Yapılan incelemede deponun  eskiden bir postacı tarafından kullanıldığı ortaya çıkartıldı. Postanıcının evine giden polisleriye daha büyük bir sürpriz bekliyordu.

Postacının evinde ve garajında yapılan aramada yarım tondan fazla sahibine iletilmemiş posta bulundu.

Polis tarafından yapılan açıklamada 573 kg’lik 8 yıldır bekleyen postala İtalya’da bugüne kadar ele geçirilenler içinde en büyük posta yığını

Postalar Sahiplerine Kavuşacak

Vicenza posta ofisine teslim edilen postaların geç de olsa sahiplerine teslim edileceği açıklandı.

“O Bir Aziz”

Postacı sosyal medyada farklı tepkilere de neden oldu.  Kimileri, postaları çalan memurun yıllarca yakayı ele vermemesini denetimsizliğe bağlarken kimileri de “Bunun neresi haber? Bizim postalar da ya gelmiyor ya da açılmış olarak geliyor” gibi ironik yorumlarda bulundu.

Bankalardan ve vergi idaresinden gelen taahhütlü mektupları teslim etmediği için postacının “Aziz” ilan edilmesi gerektiğini söyleyenlerse hiç de az değil. 😀

Irkçılık Tartışmaları Başladı

Postacının ismi açıklanmazken Napolili olduğunun vurgulanması ise kimileri tarafından “ırkçılık” olarak nitelendirildi.

Bu İlk Tembel Postacı Vakası Değil

İtalya’da 2013 yılında da Sardinya adasında bir köyde yaşayan postacının 400 kg ağırlığındaki postayı teslim etmeyip evinde biriktirdiği ortaya çıkmıştı. Postacıyı tanıyanlar, onun  “tembelliği” yüzünden postaları teslim etmediği söylemişti.

One Comment

Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Akşam 3 Doğa Olayı Bir Arada! Ayı Bir Daha Hiç Böyle Göremeyebilirsiniz! 🌒🌖🌘

Dünyanın Dört Bir Yanından 11 Fotoğrafçı Ödüllerine Kavuştu! Bu Fotoğraflara Bayılacaksınız! 😍