in ,

Dünyanın Farklı Ülkelerinden Şaşırtan Big Mac Fiyatları 🍔

121 ülke

40.000 şube

Ve dünyaca ün…

Ülke ülke farklılıklar gösteren McDonald’sın imzası olan ve tüm dünyada bilinen bir şey varsa, o da Big Mac!

Şimdi gelin dünya genelinde bir Big Mac’in fiyatı ülke ülke nasıl değişiyor, ona bakalım. Bu arada bu fiyatların sadece hamburgeri kapsadığını, kola ve patatesi kapsamadığını belirtelim.

 ABD – 5.04 $

Kurulduğu ülke olan McDonald’s ve Amerikan tüketim toplumunun alamet-i farikalarından biri olarak görülen ABD’de Bic Mac 5.04 dolara satılıyor. ABD’de ayrıca tam 14.267 adet McDonald’s şubesi var.

İsviçre – 6.59 $

Dünyanın en pahalı Bic Mac’ini İsviçreliler yiyor. ABD’den yaklaşık 1.55 kat daha pahalı olan İsviçre şubelerinde kızarmış karides de satılıyor. Gerçi dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri olan İsviçre’de 15 dolara satılsa da kimseye koymaz…

Norveç – 5.51 $

Norveç’e gittiğinizde şehirdeki pahalılık nedeniyle kendinizi McDonald’s’a atarsanız bir Bic Mac’in 5.51 dolara tekabül ettiğini aklınızdan çıkarmayın. Ayrıca Norveç şubelerinde tavuklu ve makarnalı salatalar da mevcut.

Brezilya  – 4.78 $

https://www.instagram.com/p/BH4owpGgCDI/

Brezilyalılar, Big Mac’i ABD fiyatından 0.26 dolar daha ucuza yiyorlar.

Kanada – 4.60 $

https://www.instagram.com/p/BHheZyZh9fu/

Kanadalılar bir adet Big Mac’i 4.60 dolara yiyor. Ayrıca Kanada şubelerinde waffle da satılmaya başlanmış…

Avustralya – 4.30 $

https://instagram.com/p/BA3NdSuBa7B/

Uzak diyarlarda yaşayan dostlarımız da Bic Mac’i 4.30 dolara yiyorlar, ancak Avustralya’da müşteriler kendi hamburgerlerini kendileri hazırlayabiliyorlar. Yani sandviçin içine ne konacağına müşteriler karar verebiliyor.

Yeni Zelanda – 4.22 $

Yeni Zelandalılar McDonald’s yerine “Macca’s” diyorlarmış. Aksan meselesi galiba. Avustralya’da olduğu gibi burada da insanlar sandviçlerini kişiselleştirebiliyorlar!

İngiltere – 3.94 $

Londra’ya okumaya filan giderseniz 3.94 dolara karnınızı McDonalds’ta doyurabilirsiniz. Ancak ne kadar süre sadece hamburger yemeye dayanabilirsiniz, orasını bilemiyoruz.

Güney Kore – 3.86 $

https://www.instagram.com/p/BMS1N84gD2O/

Güney Kore’de 400’den fazla McDonald’s şubesi var. Samsung ile tüm dünyaya teknoloji satan Güney Koreliler için de fazla bir meblağ olmasa gerek.

Pakistan – 3.58 $

View this post on Instagram

By:@lama_dz

A post shared by mcdonalds | ماكدونالدز (@mcdonalds_pic) on

Paki kardeşlerimizin de sipariş verebilecekleri 40 McDonald’s şubeleri var. Pakistan şubelerinde en çok satılan ürün ise McArabia.

Japonya – 3.47 $

https://www.instagram.com/p/BMPmHnggP6C/

Japonlar da ABD fiyatından 1.57 dolar daha ucuza Big Mac yiyorlar. Eğer Big Mac kafi gelmezse Mega Mac diye bir hamburger daha mevcut. İsviçre’de olduğu gibi burada da kızarmış karides satılıyor.

Çin – 2.79 $

View this post on Instagram

#imlovinit #China

A post shared by McDonald's (@mcdonaldscorp) on

1.5 milyar insanın yaşadığı Çin’de 2000’den fazla McDonald’s şubesi var. Ayrıca canınız tatlı çektiğinde ülkemizde kolakas-göleviz-gülgas olarak bilinen ve yer elması-tatlı patates karışımı bir tadı olan meyveden yapılan tatlılardan yiyebiliyorsunuz.

Türkiye – 2.75 $

Ülkemizde Big Mac’i sadece hamburger olarak almak isterseniz 10.5 lira, yanında büyük boy patates ve büyük boy kolayla almak isterseniz de 19.95 lira ödemeniz gerekiyor.

Hindistan – 2.41 $

Türkiye’den daha ucuza Big Mac yiyen ülkeler arasında Hindistan’da yer alıyor. Hindistan şubelerinde ayrıca McSpicy Paneer sandviç diye bir ürün de satılıyor. Paneer ne diye soracak olursanız kaymaklı peynir diyebiliriz.

Ukrayna – 1.57 $

https://www.instagram.com/p/BKbEs47BOgq/

Şu anda ise dünyanın en ucuz Bic Mac’ini Mısır halkı ile Ukrayna halkı yiyor. Yani ABD fiyatına Kiev’de 3 adet Bic Mac alabilirsiniz. Futbol müsabakalarında sürekli Ukrayna ekipleriyle karşılaşmamız ve iki ülke arasında vize olmaması gibi nedenlerle Ukrayna’ya sırf Bic Mac yemek için bile gidilir. Hani yersen…

Big Mac Index Nedir?

big mac fiyatları

Big Mac Endeksi (Big Mac Index), The Economist dergisi tarafından yayınlanan ve pek çok ülkenin  satın alma gücünü gösteren bir endekstir. Endeks ismini McDonald’s restoranlarında satılan bir hamburger çeşidi olan Big Mac’ten alır. Bu endeks ilk olarak 1986 yılında yayımlanmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Doğal Olduğunu Göstermek İçin Öğrencilerin Önünde Şampuan Yedi! 😀

Antartika’nın Sıcak Mağaralarında Hiç Bilinmeyen Canlıların Varlığı Keşfedildi