in ,

Emoji Perdede Bu Hafta: Harry Potter Hakkında Bilinmeyenler

Bu hafta sizler için bir nesile okuma alışkanlığı kazandırmış ve kitaplardan uyarlanan 8 filmlik serisiyle sinemaya da damga vurmuş Harry Potter’ın bilinmeyenlerini araştırdık.

80 Asa Çöpe Gitti

harry potter bilinmeyenler

Film serisi boyunca Daniel Radcliffe 80 tane asa kırmış. Asaların kırılmasının sebebi ise Radcliffe’in onları baget olarak kullanmasıymış.

Helena Bonham Carter Etkisi

harry potter bilinmeyenler

Son filmin başlarında Harry, Ron ve Hermione Gringotts’a girerken Çok Özlü iksiri kullanıyorlar ve Hermione Bellatrix Lestrange’in görünümüne bürünüyor. Bu sahne çekilirken önce Hermione’yi canlandıran Emma Watson ile çekilmiş. Daha sonra Helena Bonham Carter Emma Watson’ı taklit ederek sahneyi oynamış.

Rupert Grint Gerçek Hayatta da Tembel 😀

harry potter bilinmeyenler

İlk iki filmin yönetmeni Chris Columbus, başrol olan üç oyuncudan karakterleri hakkında kompozisyon yazmalarını istemiş. Emma Watson 18 sayfa, Daniel Radcliffe 1 sayfa yazarken, Ruper Grint ise yazmayı unutmuş.

5800 Kez Şimşek Makyajı Yapıldı

harry potter bilinmeyenler

Harry’in şimşek şeklinde yara izi makyözler tarafından seri boyunca 5800 kez yapılmış. Bunların 2000 tanesi Daniel Radcliffe’e uygulanırken geri kalanı dublöre yapılmış.

Her Bir Asa Benzersiz

harry potter bilinmeyenler

Filmlerde görülen bütün asalar sette yapılmış. Kitaplarda yapılan tariflere uygun olarak yaratılan her bir asa benzersiz, hiçbiri birbirine benzememektedir.

Son Film Aslında Tek Bir Günü Anlatıyor

harry potter bilinmeyenler

Son filmdeki çoğu olay (Gringotts’a yapılan baskından Hogwarts Savaşı’na kadar olan kısım) tek bir günde geçmektedir.

Serinin Tamamı 18 Saat 20 Dakika

harry potter bilinmeyenler

Bir kişi bütün seriyi baştan sonra izlemeye karar verirse bu 18 saat 20 dakikasını ekran başında geçirmesi gerekecektir.

160 Farklı Gözlük Kullanıldı

harry potter bilinmeyenler

Seri boyunca Harry Potter için 160 gözlük kullanıldı.

Klişeleri Yıkmak

harry potter bilinmeyenler

Kate Winslet son filmdeki Helena Ravenclaw rolü için düşünülmüştü. Ancak menajerleri bu teklifi Winslet’a iletmeden reddetti. Çünkü ünlü oyuncunun  “tüm İngiliz aktörlerin eninde sonunda Harry Potter’da oynayacağı” algısının bir parçası olmak istemeyeceğini düşünmüşlerdi. Filmde rol Kelly Macdonald tarafından canlandırıldı.

25 Bin Kıyafet Üretildi

harry potter bilinmeyenler

Bütün seri için toplam 25000 kıyafet üretildi ve kullanıldı.

Rupert Seriye En Bağlı İsim

harry potter bilinmeyenler

Başrol oyuncularından sadece Rupert Grint seriyi bırakmayı hiç düşünmemiş. Üçüncü filmin sonunda Daniel Radcliffe, beşinci filmden sonra da Emma Watson seriyi bırakmayı akıllarından geçirmişler. Ancak üç oyuncu da serinin 8 filminde de yer aldı.

12 Oscar Adaylığı, 0 Ödül

harry potter bilinmeyenler

Sekiz filmden oluşan Harry Potter serisi toplam 12 Oscar adaylığı kazandı. Ancak hiçbirinde heykelciği eve götüremediler.

Hagrid Ölemezdi

harry potter bilinmeyenler

Serinin sonunda ölmeyeceği belli olan birkaç karakterden biri de Hagrid’di. Rowling son kitabı yazarken gözünün önünde kederli Hagrid’in ölü Harry’i taşıdığı bir sahne varmış. Bu sahne oldukça anlamlı çünkü Harry’i taşıyıp teyzesi ve eniştesine götüren de yine Hagrid’di. Rowling’e göre Hagrid’in ölmesi film için doğal olurdu ancak yazar bu sahneyi beyazperdede görmeyi istemiş.

75 Yıllık Sinema Tarihinde Bir İlk

harry potter bilinmeyenler

Son film stüdyo logosu yerine direkt sahneyle açılıyor ve daha sonra logoyu görüyoruz. Bu 75 yıllık stüdyo yapımı filmler tarihi için bir ilk.

Sağ Kalan Çocuk

harry potter bilinmeyenler

Voldemort filmin sonunda Harry’e Sağ Kalan Çocuk diye hitap ediyor. Bu ilk kitabın ilk bölümünün adını seri boyunca Voldermort ve Hagrid dışında başka kimseden bu hitabı duymuyoruz.

Aslında Biri Ölecekti

harry potter bilinmeyenler

Daniel Radcliffe son kitap çıkmadan önce başroldeki üç karakterden birinin öleceğine eminmiş. Hatta Rowling’e Harry’nin ölüp ölmeyeceğini sorduğunda Rowling “bir ölüm sahnen olacak” şekilde cevap vermiş. Aslında hayatında geçtiği zor bir dönemden olayı bir ara Ron’u öldürmeyi düşünse de Rowling en başından beri üç karakteri sağ tutmayı planlıyordu. Nitekim serinin sonunda da üç karakter de hayatta kaldı.

Voldemort ve Harry Akraba

harry potter bilinmeyenler

Filmlerde hiç bahsedilmese de kitaba göre Voldemort ve Harry’nin ataları 3 Kardeşin Hikayesi’ndeki kardeşler. Voldemort ölümsüzlük taşına sahip olan Cadmus Peverell’in torunuyken Harry ise görünmezlik pelerinin sahibi olan Ignotus Peverell’in uzaktan akrabası.

Gerçekten Ders Çalıştılar

harry potter bilinmeyenler

İlk filmde oyuncular çekimler sırasında gerçekten ödevlerini yapıyorlardı. Böylece hem sahneler daha gerçekçi oluyordu hem de oyuncular derslerinden geri kalmıyorlardı.

One Comment

Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Google, Orhan Veli’yi Doğum Gününde Özel Bir Doodle’la Andı!

Pazar Köşesi (9-15 Nisan 2018)