in ,

Banka Hatası Sonrası 2.1 Milyon Dolarlık Bir Servet Harcayan Gencin Hikayesi

Hiç bir geliriniz olmadığı, işsizlikle baş etmeye çalıştığınız bir dönemde aniden elinize sınırsızca para harcama imkanı geçerse ne yapardınız?

Öncelikle bunun nasıl mümkün olabileceğini sorduğunuzu duyar gibiyim.

Luke Brett Moore isimli bir genç bunu yaptı, hem de 2 yılda kazanmak için hiç birşey yapmak zorunda olmadığı  2.1 milyon doları harcayarak…

Gelin Luke Brett Moore’un başına gelen ve bizlere tuhaf gözüken bu hikayeye göz atalım.

Luke Brett Moore ve Tuhaf Hikayesi

Luke Brett Moore Avustralyalı bir genç adam. İşsiz kaldığı bir dönemde, çalıştığı bankanın yaptığı bir hatayla onun tuhaf hikayesi başlıyor. Bankası ona yanlışlıkla limitsiz bir kredi kartı gönderiyor. Brett kart eline geçtikten sonra yanlışlığı bankaya bildirmek yerine daha farklı birşey yapıyor ve hiç durmadan harcamalar yapmaya başlıyor. Brett bu durumu şöyle açıklıyor;

‘ Bu kaçırılamayacak kadar iyi bir imkandı.

Genç adam kartı sınırsızca kullanırken bir gün kapısının çalmasıyla hikayesi farklı bir boyut alıyor.

Hikaye 2010 Yılında Başlıyor

‘Aslında 2010 yılına kadar aynı bankayla çalışıyordum. Tüm kira ve fatura ödemelerim bu banka aracılığıyla gerçekleşiyordu. O dönem oldukça ciddi bir trafik kazası geçirdim.Tam olarak nedenini hatırlayamasam da sigorta ödemeleri sırasında başka bir bankayla çalışmam gerekti.Daha sonra farkettim ev kredim hesabımda para olmamasına rağmen otomatik olarak yatırılıyordu.’

12 ay boyunca bu ödemelerin gerçekleşmesi Brett’i oldukça şaşırtmış.

‘Aslında bankanın benimle temasa geçip ‘Hey sen, harcadığın paraları geri ödemen gerekiyor.’ demesini bekliyordum.’

Uzun bir süre boyunca arayan soran olmayınca Brett daha da ileriye gitmiş ve bankayı arayarak başka bir hesabına 5000  $’lık bir transfer yapılmasını istemiş. Herhangi bir soru sorulmadan transfer yapılınca, Brett bankayı tekrar arayarak bu seferde 50,000 $’lık bir para transferi talep etmiş ve banka bu işlemi de  onaylamış.

‘Şok olmuştum. Adeta sınırsız ve sorgulanmayan bir para kaynağına sahip olmuştum.’

Ardından bu parayı harcamaya başlayan Brett ilk arabası olan Alfa Romeo 156 model arabayı alıyor. Ancak bu lüks harcalamarının sadece başlangıcı oluyor.

‘Kendime birde Hyundai Veloster aldım. Böylece Sidney’e gidebilir ve kendime bir Maseratti alabilirdim.’

Daha sonrasında ise 22 yaşındaki genç adamın sınırsız harcalamaları artarak devam ediyor.

‘Kazadan hemen sonraki dönemde işsiz kalmıştım. 14 yaşından beri ilk defa çalışmıyordum. Liseden beri birlikte olduğum kız arkadaşımdan yeni ayrılmıştım ve yeni bir başlangıca ihtiyacım vardı.’

Çılgın Eğlenceler İçin Harcanan Yüzlerce Dolar

Kendine sahil kenarında yeni bir ev alan genç adam, farklı bir hayata başlamış. Striptiz barlara gidip yüzlerce binlerce dolar harcayan genç o dönem kokain, alkol ve seks için harcadığı paraların oldukça fazla olduğunu söylüyor.

Kendine bir av tekneside alan Brett, o dönem pek çok farklı ünlüye ait eşyaları da toplamaya başlıyor. Eşyalar arasında Michael Jordan‘a ait bir forma ve Amy Winehouse‘a ait bir imzanın bulunduğu davul derisinde mevcut.

‘Herkes ‘ Uyuşturucu Satıcısı’ Olduğumu Düşündü.’

Elbette Brett’in bu ani gelir artışı çevresindeki insanların dikkatinde kaçmıyor. Annesi önceleri onun uyuşturucu sattığından kuşkulanırken, çevresinde diğer insanlarsa genel olarak sessiz kalmayı seçtiler.

Brett o dönemde yaşadığı sahil kenarında da küçük bir dükkan açıyor. Daha çok sosyalleşmek için kullandığı bu dükkanın iyi bir iş fikri olduğunu söylüyor Brett.

Rüya Uzun Sürmüyor

Yaklaşık 2 yıllık harcalamaların sonrasında Brett evine yapılan bir baskınla göz altına alınıyor. Ertesi gün mahkemeye çıkarılan Brett kefaletle serbest bırakılıyor. 2015 yılında sonuçlanan davada Brett sahtekarlıkla maddi fayda elde etmekten suçlu bulunarak 2 yıl ve 4 yıl arası bir hapis cezasıyla yargılanmaya başladı. Kendine avukat tutmayan genç adamın cezası ertelendi.

Geçtiğimiz günlerde sona eren dava sonrasında Brett hapis cezası almaktan kurtuldu.

Uzun süre boyunca bankanın bu dolandırıcılığı farketmemesi ve böyle bir vakanın ilk defa yaşanıyor olması nedeniyle Avustralya Mahkemeleri bu davayı ‘eşi olmayan bir vaka‘ olarak tanımlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Google Yeni Araba Tasarımı Waymo’yu Tanıttı

Günlük Hayatınızdan Çıkarmanız Gereken 9 Kötü Alışkanlık