in ,

Soğuk Günlerinizi Isıtacak Kışın Yapılabilecek Aktiviteler

Kış gelecek, geliyor derken şimdi ülkenin birçok bölgesinde yoğun kar yağışıyla beraber kış kapımızda. Peki kışları ne yapılır? Kış eve kapanıp bir an önce geçmesini beklediğimiz bir mevsim midir? Tabi ki hayır yaz kadar rahat olmasa da kışımızı yaza çevirecek bizleri eğlendirecek aktiviteler bulmak zor değil. Sizler için herkesin mutlaka yapması gereken kış aktivitelerinin bir listesini hazırladık. Herkesi kışı boş geçirmemeyi ve listedeki eksikleri tamamlamaya davet ediyoruz. Bazı aktiviteler size klişe gelecek olsa da herkesin henüz yapmadığı bir şeyler bulabileceğini düşünüyoruz.

Kar Topu Savaşı

Kar yağınca birçoğumuzun aklına gelen ilk şey hiç kuşkusuz kar topu oynamak oluyor ama iki üç arkadaş aramızda oynadığımız kar topu bu aktivite için yeterli değil. Önceden organize edilmiş gerçek bir kar topu savaşına hiç katıldınız mı? Son yıllarda üniversite kampüslerinde yaygınlaşan kalabalık kar topu savaşları kış aylarının vazgeçilmezi olacak gibi gözüküyor. Henüz katılmadıysanız karın bol olduğu bu günlerde mutlaka kalabalık bir kar topu savaşına katılmalısınız.

Kardan Adam Yapmak

Kar topu savaşı bitince akla gelen ilk aktivite  kardan adam yapmaktır. Bir çoğumuz çocukken kardan adam yapmayı denemişizdir peki ya büyüdükten sonra gerçek bir kardan adam yapmayı denediniz mi? Birkaç arkadaş profesyonel bir kardan adam yapmayı deneyin. Sandığınızdan çok daha fazla keyif alacaksınız.

Karda Yürüyüş Yapmak

Kar yağınca güzel bir yürüyüşe çıkmak soğuk havaya rağmen oldukça keyifli bir aktivite olarak karşımıza çıkıyor. Doğanın bize en güzel yüzlerinden birini gösterdiği bu zamanlarda yürümek size iyi gelecektir. Karda yürüyüş yapmaya niyetliler bunun tadını çıkarmak istiyorsa sıkı giyinmeye dikkat etmeliler. Akşam saatlerinde yürümenizi ve eğer kar yağıyorsa bunun keyfini çıkarmanızı tavsiye ediyoruz.

Kar Tanelerini Yakalamaya Çalışmak

Kışın Yapılabilecek Aktiviteler

Küçükken kar yağan bir yerde büyüyenler bunun ne demek olduğunu iyi bilirler. Yağan karı ağzımızla yakalamaya çalışırken ne kadar da çok eğlenirdik. Bu akşam kar yağarsa bunu denemenizi tavsiye ediyoruz eğer şimdiye kadar yapmadıysanız. Ne kadar klişe olsa da her insan hayatında bir kez kar tanesi yakalamayı denemeli.

Kardan Melek Yapmak

Kışın Yapılabilecek Aktiviteler

Kardan adam yapmak kadar klişe olmayan ama karla yaratıcılığını göstermek isteyenleri buraya davet ediyoruz. Kardan melek tasarımları da bugünlerde çok popüler ve bununla uğraşmak bir hayli eğlenceli görünüyor. Melek dışında yaratıcı kar heykelleri denemeleri karla yapacağınız en güzel aktiviteler arasında bulunuyor.

Kardan Kale İnşa Etmek

Çocukluğu sert kışların yaşandığı yerlerde geçenler bunun ne kadar eğlenceli bir şey olduğunu bilirler. Tıpkı kumdan kale yapmak gibidir ama karla çok daha büyük kaleler inşa edebilirsiniz. Saatler harcayarak yaptığınız kardan kalenin içine arkadaşlarınızla girip o gurur anını yaşamak gibisi yoktur.

Çam Kozalakları Toplamak

Kış günleri yapılabilecek bir başka aktivitede bulabilirseniz yakınlardaki çam kozalaklarını toplamak olabilir. Bu sayede hem manzaranın tanıdını çıkarırsınız hem de günün sonunda elinizde güzel hatıralar kalır.

Kağıttan Kar Taneleri Yapmak

Kışın Yapılabilecek Aktiviteler

Hava çok soğuksa ve çocuklarla dışarı çıkamıyorsanız evde yapabileceğiniz güzel bir aktivite var. Dışarda size eşlik eden kar tanelerini evde çocuklarla birlikte tasarlayabilirsiniz.

Kendi kar tanelerinizi çocuklarla birlikte yapmaya çalışın zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Çocukluk Zamanlarından Kalma Sevilen Bir Kitabı Okumak

Kışın Yapılabilecek Aktiviteler

Dışarda kar bastırmışsa ve siz sıcak odanızdan çıkmak istemiyorsanız tam sizlik bir aktivite var. Çocukken en sevdiğiniz kitaplardan birini elinize alın ve cam kenarında hem onu okuyun hem de yağan kara eşlik eden anılarınızın tadını çıkarın.

Sıcak Bir Domates Çorbası İçmek

Kışın Yapılabilecek Aktiviteler

Dışarda yağan kara karşı yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri de onu pencere arkasından seyrederken sıcak bir domates çorbası içmek olacaktır. Çorbanızı yudumlarken sıcağın keyfini ve kar manzarasının tadını çıkarın.

Sıcacık Kurabiyeler Yapmak

Mutfakla arası iyi olanlar için kar bulunmaz bir fırsat. Hazır herkes evdeyken mutfağa girin ve kurabiye yapmaya koyulun. Kurabiyeler salona geldiğinde gecenin kahramanı siz ve sıcak kurabiyeler olacaktır. Dışarda kar yağarken evdeki tatlı sohbete kurabiyelerle tat kadın ve kışın keyfine varın.

Sıcak Kokteyller İçmek / Yapmak

 

Kışın yapılabilecek en güzel şeylerden bir tanesi de içinizi ısıtacak sıcak içecekler hazırlamak olacaktır. Avrupa sokaklarında sıcak şarabın ve romun çok popüler olması boşuna değil. Sıcak kokteylinizi ya da içeceğinizi hazırlayıp manzaranın keyfini çıkarmak kışınıza renk katacaktır.

Fırında Sıcacık Bir Pie / Tart Yapın

Kışın Yapılabilecek Aktiviteler

Kurabiye kadar kolay olmasa da mutfağı çok sevenler için harika bir seçenek. Eğer güzel bir tart yapmayı başarırsanız adınız efsaneler listesine girecektir. Dışarda kar yağarken sıcacık bir tart yemenin keyfi onu yapanı unutulmaz kılacaktır.

Salep İçmek

Kışın Yapılabilecek Aktiviteler

Kışın yeme içme deyince akla ilk gelen şey hiç kuşkusuz salep içmek oluyor. Soğuk havada içilecek en güzel şey hiç kuşkusuz güzel bir salep. Üzerindeki tarçınlar, sahlebin sıcaklığı ve dışardaki kar manzarası kış aylarının en güzel üçlüsü değil mi?

Kar Pekmez Karışımı Yemek

Kışın Yapılabilecek Aktiviteler

Herkesin bilmediği ama denemesi gereken bir başka kış aktivitesi de kar pekmez karışımı yemektir. Bulduğunuz temiz karı kaliteli bir pekmezle karıştırıp yemeyi henüz denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz demektir.  Fazla kar yağışı alan bölgelerde meşhur olan bu karışımı ilk defa deneyecek bir hayli şaşıracaktır.

Tarçınlı Kek Ve Kurabiyeler Yapmak

Kış aylarında yiyip içeceğiniz şeylerin içine tarçın koymak tarçınlı gıdalar tüketmek kışı iyi bilenlerin vazgeçilmezidir. Güzel bir kış geçirmek isteyenler mutfaklarından tarçını eksik etmemelidir.

Sıcak Çikolata İçmek

Herkesin aklına gelen ilk şeylerden biri de hiç kuşkusuz soğuk havalarda sıcak çikolata içmektir. Burada size küçük bir tavsiyemiz var sıcak çikolatanın içine biraz tarçın koyun tadın ve değişimin farkına varacaksınız. Sıcak çikolata tecrübeniz hiç bu kadar güzel olmamıştır eminiz.

Buz Patenine Gitmek

Yakınlarınızda buz pateni için bir pist varsa ve bunu henüz denemediyseniz çok eğlenceli bir aktivite sizi bekliyor. Arkadaşlarınızla beraber güle oynaya yapacağınız çok güzel bir aktivite olan buz pateniz sizlere yeni bir hobi kazandıracaktır.

Şömine Başında Ateşin Keyfini Çıkarmak

Eğer evinizde ya da gittiğiniz bir mekanda bu keyfi yapabilecek imkanlar varsa dışarda kar yağarken şömine başında oturmak gibisi yoktur. Ateşi seyretmek ve şömine başındaki muhabbet tadı damağınızda kalacak bir aktivite olacaktır.

Patiklerinizin Tadını Çıkarmak

Büyük annelerinizin ördüğü o yumuşacık patikleri sakladığınız yerden çıkarmanın vakti geldi. Kış aylarında evde sıcacık patiklerle dolaşmak, o yumuşaklık sizlerin aradığı şey olabilir. O güzelim patikler bu günler için örüldü, onları giymekten geri kalmayın.

Battaniyenin Altında Kitap Okumak

Kışın Yapılabilecek Aktiviteler

Kışı çok sevmeyenler için güzel bir aktivite de battaniyenizin altında saklanıp güzel bir kitabı okumanın keyfini çıkarmaktır. Sıcak ve kitabın akıcılığı sizi bambaşka yerlere götürecek kışı unutturacaktır.

Uzun ve Sıcak Bir Banyo Yapmak

Kışın Yapılabilecek Aktiviteler

Soğuk havaların vazgeçilmezi hiç kuşkusuz sıcak ve uzun banyolardır. Sıcak suyun keyfini çıkarmak hem size iyi gelecek hem de sizi hasta olmaktan koruyacaktır. Sıcacık bir banyonun yerini hiçbir şey tutmaz.

Çok Parçalı Bir Puzzle Yapmak

Kışın Yapılabilecek Aktiviteler

Kalabalık bir evde yaşıyorsanız ve dışarda hava çok soğuksa tam sizlik bir aktivite var. Çok parçalı bir puzzle alın ve zamanın su gibi akıp gitmesinin tadını çıkarın. Puzzle yapmak sıcak evinizde dışarda yağan kara aldırış etmeden yapabileceğiniz harika bir aktivite.

Her yerin bembeyaz olduğu bu günlerde yapacak değişik şeyler arayanlar için bir liste hazırladık. Listede eksiklerimiz varsa kışın bastırdığı bu günlerde açığı kapatmanızı tavsiye ediyoruz. İyi eğlenceler !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünyadaki En Yaşlı Erkek Panda Hayatını Kaybetti

Yılbaşı Gecesi Evde Olacaklara Tavsiyeler ❄️⛄️❄️