in ,

Yaratıcı Baba ve Oğluna Yardım İçin Yaptığı Olağanüstü Çizimler

‘Dünyanın en zor işi ne?’ denilse, çocuğu olan hemen hemen her ebeveyn çok yüksek olasılıkla ‘ebeveyn olmak’ cevabını verecektir. Birbirinden farklı ve zorlu sorumlulukları taşımayı gerektiren ama oldukça büyük bir tutkuyla yerine getirilen ebeveynlik, dünyanın en karmaşık duygularını yaşatır insana.Geçtiğimiz günlerde bir Imgur kullacısı yayınladığı bir yazıyla birlikte anne baba olmaya farklı bir bakış açısı getirerek,oğlu için yaptığı oldukça ilham verici bir aktiviteyi bizlerle paylaştı.Gelin bu yaratıcı baba ne yapmış ona birlikte göz atalım.

Yaratıcı Baba ve Öğle Yemeği Kutuları

Bu baba oğlunun üzerindeki çekingenliği atabilmesi ve diğer çocuklarla daha kolay kaynaşabilmesi için oğlunun her gün okula götürdüğü öğle yemeği kutularını bir sanat eserine çevirmiş.Yaratıcı baba, kendisini bu çizimleri yapmaya iten sebepleri ise şöyle açıklıyor:

‘Birkaç arkadaşı olmasına rağmen oğlum çok utangaç bir çocuk. Onun çevresindeki insanlarla arasındaki buzları eritmesi ve konuşmaya başlayabilecekleri bir konuya sahip olması için bu çizimleri yapmaya başladım.Oğlumun yazın gittiği yaz okullarında yeni insanlarla tanışması için oldukça kullanışlı oldu bu kese kağıtları.’

İlk başlarda ufak çizimlerle başlayan çizim serüveni, kese kağıtlarının küçük oğlana arkadaş edinmede yardımcı olmaya başlamasıyla birlikte oldukça gelişmiş. Son 3 yıldır her gün çizim yapmaya devam eden baba, çizimlerin genel olarak yarım saatte tamamlandığını söylüyor.

‘Genelde yarım saatimi alan çizimler, eğer o gün çok hırslıysam 1 saati bulabiliyor. Ancak televizyon izlemek gibi eğlenceli bir aktivite yaparken oldukça hızlı yapıyorum çizimlerimiz. İstediğim efektleri verebilmek için markerlar, renkli kalemler kullanıyorum.’

Süper Kahramanlardan Ünlülere

Pek çok popüler kültüre ait çizime yer veren yetenekli baba, yeni gördükleri ve beğendikleri her karakterin kendine hemen ertesi gün kese kağıtlarının üzerinde yer bulduğunu söylüyor.

‘DC karakterlerini oğlumla oldukça seviyoruz. Flash ve Legends of Tomorrow bunlara örnek. Tabiki de  Batman ve Superman filmini de izledik.

Troller, Orclar ve Goblinler gibi fantastik  karakterde çizimlerde yerlerini almışlar

Bazen kendimde karakterler yaratıyorum. Bazense oğlumla aramızda olan şakalara yer veriyorum çizimlerimde. Ancak çoğunlukla var olan karakterlere yer veriyorum, böylece arkadaşlarıyla ortak konuşabileceği bir konuları oluyor.Oğlum bu sayede kabuğundan çıkmayı başardı.’

Geçtiğimiz Kasım ayı çizimlerinin oldukça keyifli olduğunu belirten baba, ay boyunca korku filmi karakterlerinden oluşan bir seri yaratmış.

Yaratıcı baba çizimlerinde zamanlamanın da önemli olduğunu belirtiyor. Karakterlerin güncel olduğu zamanlarda çizimlerini yapmaya özen gösteren baba bu sayede daha popüler konuşma konuları yaratabiliyor.

Örneğin Star Wars’un Leia’sı olarak bilinen efsanevi oyuncu Carrie Fisher’ı ölümünden sonra onun çizimlerine yer veren baba bu sayede bir çeşit anma gerçekleştirdiğini de söylüyor.

Keşfettiği ve yetenekleri dahilinde yapabildiği bu farklı ama oldukça yaratıcı yöntemle oğluna yardımcı olan, onun sosyalleşmesine katkıda bulunan babanın çalışmalarının tamamını görmek için Instagram sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünyadaki En Popüler Emojiler

2017 Yılında İnternet İçeriklerine Şekil Verecek 4 Faktör