in ,

Merak Edilen Konu: Diğer Ülkelerde Üniversite Ücretleri

Yüksek öğrenim yurtdışında her zaman yaygın kabul gören bir standart olmuştur ve dünyanın dört bir yanından öğrenciler bu konuda onlarca hayal kurmaktadır. Emojicrew’in bir üyesi olarak bugün, ‘Dünyanın en iyi üniversitelerindeki uluslararası öğrenciler için üniversite ücretleri ne kadar? sorusunun cevabını öğrenmeye karar verdim.

Amerika Birleşik Devletleri

Massachusetts Institute of Technology

üniversite ücretleri ne kadar

Amerika Birleşik Devletleri’nin Massachusetts eyaletindeki Boston şehrinin Cambridge mahallesinde yerleşik ve özellikle bilim, mühendislik ve ekonomi konularındaki başarılarıyla tanınan bir teknik üniversitedir. Teknoloji ve mühendislik konularında dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınmaktadır. Şu ana kadar MIT’nin öğretim ve araştırma üyeleri, öğrenci ve mezunları arasında Nobel Ödülü kazananların sayısı 72’ye ulaşmıştır ve bu ödüllerin 15’i son beş yıl içinde kazanılmıştır. Daha detaylı bilgi için: http://web.mit.edu/

Harvard Üniversitesi

üniversite ücretleri ne kadar

Amerika Birleşik Devletleri’nde Massachusetts eyaletinin Boston şehrinin Cambridge mahallesinde bulunan ve alanında dünyanın en önde gelen üniversitelerinden biri olarak tanınan özel bir yüksek öğretim kurumudur. 1636 yılında kurulan ve Ivy League üyesi olan Harvard Üniversitesi, ABD’de hala eğitim vermekte olan en eski yüksek öğretim kurumudur. Üniversite ücretleri konusunda da sahip olduğu imkanlar kadar şaşalı diyebiliriz.

İngiltere

Cambridge Üniversitesi

üniversite ücretleri ne kadar

Birleşik Krallık’a bağlı Cambridge kentinde bulunan, devlete bağlı bir araştırma üniversitesi. 1209’da kurulan üniversite İngilizce konuşulan ülkelerde mevcudiyetini sürdüren ikinci, tüm dünyanın dördüncü en eski üniversitesidir. yerel halk ile aralarındaki anlaşmazlık sonucunda Oxford Üniversitesi’nden ayrılan akademisyenler tarafından kurulan üniversitenin Oxford ile arasında büyük benzerlikler bulunur ve her ikisini birden kastetmek için zaman zaman Oxbridge tabiri kullanılır.

Oxford Üniversitesi

üniversite ücretleri ne kadar

Birleşik Krallık’ın Oxford kentinde bulunan bir üniversitedir. Kurulduğu tarih bilinmemesine rağmen, 1096 tarihinde bu kentte eğitim olduğuna dair belgeler üniversiteyi İngilizce konuşulan dünyanın en eski üniversitesi, kuruluşundan itibaren var olmaya devam eden en eski ikinci üniversite yapmaktadır.

İsviçre

Swiss Federal Institute of Technology

üniversite ücretleri ne kadar

Türkçe olarak Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü olarak da bilinen, İsviçre’nin Zürih kentinde kurulu üniversite. Üniversite bulunduğu yörede kısaca Poly olarak da bilinmektedir. Bu isim Almanca orijinal ismi Eidgenössisches Polytechnikum ya da İngilizce Federal Polytechnic Institute ‘dan gelmektedir. Üniversite kantona bağlı bir üniversite değil, direkt İsviçre Federal İçişleri Bakanlığı’na bağlıdır.

Kanada

Toronto Üniversitesi

üniversite ücretleri ne kadar

2015 yılında, U.S. News & World Report tarafından dünyanın en iyi 16. üniversitesi olarak seçilmiştir. Aynı zamanda Times Higher Education‘ın yöneticilerle yaptığı 2014 işealınabilirlik araştırmasında dünyada 12., Kanada’da 1. üniversite olmuştur.

İsveç

Kraliyet Teknoloji Üniversitesi

üniversite ücretleri ne kadar

İsveç’in en büyük ve en eski teknik üniversitesidir. KTH’nun aslını 1827 yılında kurulmuş olan Teknologiska Institutet oluşturmakta. Başlangıçta daha çok mekanik ve kimya üzerinde el sanatına yönelik eğitim verilmiştir. Şimdi ise 23 ayrı mühendislik dalında eğitim vermektedir. 1877 yılında ismi Kungliga Tekniska högskolana   olarak değiştirilmiştir.

Rusya

Lomonosov Rusya Devlet Üniversitesi

üniversite ücretleri ne kadar

Moskova Üniversitesi Çariçe Elizaveta Petrovna’nın emri ile 12 Ocak 1755’de büyük Rus bilimadamı Mihail Lomonosov’un öncülüğüyle kurulmuştur. Moskova Üniversitesi’nin kuruluş günü Rusya’da Öğrenci Günü olarak kutlanmaktadır. Üniversitedeki öğrencilerin toplam sayısı Yüksek lisans öğrencileri dahil şu an mevcut olan rakam 40.000’dir. Zamanla yabancı uyruklu öğrencilerin sayısı da artmaktadır. Şu an 97 ülkeden 3.000 yabancı uyruklu öğrenciye eğitim vermektedir. Profesörler,öğretim ve araştırma üyeleri sayısı 8.500’dür. Üniversitenin çalışanları ve yardımcılarının sayısı ise 15.000’dir.

Fransa

Sorbonne Üniversitesi

üniversite ücretleri ne kadar
Üniversitede, Paris’teki 12 kampüste sanat, beşeri bilimler ve dil alanında uzmanlaşmış 20 departmandan yaklaşık 24.000 öğrenci ile eğitim hayatını sürdürüyor. Kampüslerin yedisi tarihi Sorbonne üniversite binası da dahil olmak üzere tarihi Latin Mahallesi’nde, üçü de Marais, Malesherbes ve Clignancourt’ta bulunmaktadır. Paris-Sorbonne, Fransa’nın ünlü Neuilly-Sur-Seine banliyösünde bulunan prestijli iletişim ve gazetecilik okulu CELSA’ya ev sahipliği yapıyor ve yaklaşık 400 uluslararası anlaşmayı sürdürüyor.

Avustralya

Avustralya Ulusal Üniversitesi

üniversite ücretleri ne kadar

Avustralya’nın başkenti Canberra’da bulunan bir devlet üniversitesidir. Ülke genelinde eyalet yasalarıyla kurulan diğer üniversitelere nazaran, Avustralya Parlamentosunda 1946 yılında kabul edilen federal yasayla kurulan tek üniversitedir. Merkez kampüsü Acton, Canberra’da bulunan üniversitenin yedi öğretim ve araştırma koleji, birkaç lisansüstü araştırma odaklı merkezi ve yüksek öğretim dahilinde olmayan eğitim kurumları bulunmaktadır. Bünyesinde ayrıca Bilim Konusunda Toplumsal Bilinç Oluşturma Avustralya Ulusal Merkezi (Australian National Centre for the Public Awareness of Science), Avustralya Ulusal Film ve Ses Arşivi ve Ulusal Bilişimsel Altyapı tesisini barındırmaktadır.

Ve Uygun Üniversite Ücretleri: Almanya

Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi

üniversite ücretleri ne kadar

Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi (Almanca: Ludwig-Maximilians-Universität München), kısaca LMU Almanya’nın Münih kentinde bulunan 44.000’den fazla öğrencisiyle ülkenin en büyük ikinci üniversitesidir. Üniversitede dış ülkelerle öğrenci değişimi uygulanmaktadır, ancak bu değişimler genellikle Avrupa ülkelerindendir. Üniversite ana binası Ludwigstrasse üzerindedir. Üniversiteye Münih Metrosu’nun “Universität” istasyonundan ulaşılabilmektedir. Üniversite, üniversiteler arası akademik karşılaştırma tablolarında Almanya’nın en iyi üniversitesi olarak gösterilmektedir. Üniversite 1472 yılında kurulmuştur. Bu arada belirtmek gerekir ki üniversite ücretleri Almanya’da birçok üniversitede alınmıyor.

Çek Cumhuriyeti

Prag Üniversitesi

üniversite ücretleri ne kadar

Prag Üniversitesi, en eski -Avrupa Üniversiteleri arasında da en eskilerinden-, en büyük ve en prestijli Çek üniversitesidir. Merkez Avrupa’da açılan ilk üniversite olarak civardaki bölgelerden çok sayıda öğrenciyi kendine çekti. Bu bölgelerden en önemlisi ise o sırada halen Bohemya Bölgesini de içeren Kutsal Roma İmparatorluğu idi. Shanghai Jiao Tong Üniversitesi tarafından yapılan en yeni Dünya Üniversitelerinin Akademik Sıralaması değerlendirmesinde yalnızca Çek Cumhuriyeti’nin değil, doğu Avrupa bölgesinin de en önde gelen üniversitesi olarak gösterildi. 2006 yılı sıralamasında Avrupa’nın 80. Dünya’nın ise 202. üniversitesi oldu. Sosyal bilimler alanında başarılı bir üniversitedir.

İtalya

Bologna Üniversitesi

üniversite ücretleri ne kadar

Dünyanın en eski üniversitesi olarak kabul gören ve halen faal olan Bologna Üniversitesi‘nin merkezi Bologna şehrinde yer almaktadır. Bunun yanı sıra Ravenna, Forlì, Cesena ve Rimini’de de bazı bölümleri bulunmaktadır. Tarihçiler tarafından kuruluş tarihi 1088 olarak belirlenmiştir. Günümüzde 23 fakültede 80.000’den fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Eğitim kadrosunda ilk olarak hukukçular yer almış, 14. yüzyıldan itibaren ise mantık, astronomi, tıp, felsefe, aritmetik, retorik, dilbilgisi, teoloji, Yunanca ve İbranice gibi dersler vermek üzere yeni eğitimciler eklenmiştir. Böylelikle Bologna Üniversitesi seçkin akademisyenlerin eğitim verdiği oldukça ünlü bir okul olmuştur.

İspanya

Barcelona Üniversitesi

üniversite ücretleri ne kadar

Barselona Üniversitesi İspanya’nın Katalan bölgesi içerisinde Barselona kentinde kurulmuş bir kamu üniversitesidir. Üniversite Coimbra Grubu üyesidir. Üniversite kuruluş tarihini 1450 olarak kabul etmektedir. Üniversitede 19 fakülte bulunmakla beraber, ve 87.486 öğrenci eğitim görmektedir. 4 kampüsü bulunan üniversitede 5.247 öğretim görevlisi çalışmaktadır. Üniversite kapsamında 51 araştırma merkezi bulunmaktadır.

Danimarka

Kopenhag Üniversitesi

üniversite ücretleri ne kadar

Kopenhag Üniversitesi Danimarka’nın en eski üniversitesidir. 1479 yılında öğretime başlayan üniversite, Uppsala Üniversitesi’nden sonra İskandinavya’da kurulan en eski ikinci üniversitedir. 2015 yılında üniversitede eğitim gören lisans öğrencisi sayısı 23.096 iken, lisans üstü programlara kayıtlı 17.342 öğrenci vardır. Üniversite dili Danca olmasına karşın İngilizce ve az sayıda Almanca ders de sunulmaktadır. Üniversitede çoğu İskandinav ülkelerinden gelen 4 bine yakın yabancı öğrenci de öğrenim görmektedir.

Ve son olarak Çin!

Tsinghua Üniversitesi

üniversite ücretleri ne kadar

Tsinghua Üniversitesi, Çin’in başkenti Pekin’de bulunan, elit C9 Ligi’ne üye olan araştırma üniversitesidir. 1911’de kurulan Tsinghua Üniversitesi, Çin’deki en seçici ve en saygın üniversitelerinden biri sayılır, ve uluslararası sıralamalara göre Pekin Üniversitesi’yle beraber Çin’deki en iyi iki üniversiteden biridir.

Bugün sizlere az da olsa dünyadaki üniversite ücretleri hakkında bilgi vermeye çalıştım. Yukarıda yazılı olan ücretleri yaklaşık 4 ile çarpmayı unutmayın! Hepinize başarılarla dolu eğitim hayatı diliyorum. 😉

Üniversite bilgileri wikipedia.org’dan derlenmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünyadaki En Lüks Uçakta Seyahat Nasıl Mı? ✈️

Alibaba Taklit Mallara Karşı Savaş Başlattı