in ,

Tek Malzemeyle Yapılabilen Doğal Makyaj Temizleyicileri

Sağlıklı bir cilde sahip olabilmenin temel şartı gün sonunda makyajın temizlenmesi ve cilt gözeneklerinde kir birikiminin önlenmesidir. Dolayısıyla, makyaj temizleyicileri, özellikle günlük makyaj kullananlar için, kişisel temizlik rutininin oldukça önemli bir parçasıdır. Fakat, günlük olarak kullandığımız bu ürünlerin içindeki kimyasallar retina zedelenmesi, cilt tahrişi, alerjik reaksiyonlar ve sivilcelenme gibi pek çok sağlık problemine yol açabiliyor. Yüzeysel sağlık problemlerine ek olarak, bu kimyasallar kronik sağlık sorunlarına da yol açabiliyor çünkü kullanımına uzun aralar verilmediği sürece bu kimyasallar birikiyor ve vücut onları dışarı atamıyor. Ayrıca, çoğu kozmetik firmasının hayvanlar üzerinde test ettikten sonra piyasa sürdüğü bu temizleyici ürünler bütçe açısından da çok avantajlı değiller. Peki ya alternatif? Kozmetik devleri tarafından laboratuvarlarda geliştirilmiş bu kimyasal temizleyicilerdense, tamamen doğal malzemelerden oluşan ve aynı işlevi gören doğal makyaj temizleyicilerini kullanabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız bu listedeki  doğal makyaj temizleyicileri sadece tek malzemeden oluşuyor. Fiyat açısından da oldukça hesaplı olan bu temizleyicileri denemeden önce alerji / yan etki  testi yapmanızı ve cildinize en uygun olanını kullanmanızı öneriyoruz. Bunun dışında tek yapmanız gereken edindiğiniz bu doğal makyaj temizleyicileri pamuk ya da mendil yardımıyla yüzünüze uygulamak. Bu işlemin ardından temizliğinizi yüzünüzü yıkayarak tamamlayın ve sağlıklı bir cilde merhaba deyin !

1- Hindistan Cevizi Yağı :

doğal makyaj temizlecileri

Son dönemde oldukça popüler olan hindistan cevizi yağı aslında  yemeklerde, pasta ve çikolata yapımında kullanıldığı kadar pek çok kozmetik ürününün baz bileşeni olarak da kullanılıyor. Özellikle cildi yenileyici, akne önleyici  ve nemlendirici özelliğiyle bilinen hindistan cevizi yağının diğer faydaları için emojicrew’in hazırladığı bir diğer içeriğe göz atabilirsiniz: Hindistan Cevizi Yağı İçin “26” Kullanım Önerisi ?

Marketlerden, aktarlardan ve internetten kolayca temin edilebilen bu yağın fiyat aralığı firmadan firmaya değişkenlik gösterebiliyor. Satın alırken yağın organik olduğuna ve fiyatının iki haneli rakamları aşmamasına özen gösterin. Son kullanım tarihi olmayan ve kolayca bozulmayan bu yağ sıcaklığa bağlı olarak çabuk donma ve çabuk erime özelliğine sahiptir. Bu yüzden, hindistan cevizi yağını doğal makyaj temizleyicilerinden biri olarak kullanırken kavanoz benzeri kolay pamuğa sürebileceğiniz bir kapta ve çok sıcak olmayan bir ortamda saklamanızı öneriyoruz.

2- Tatlı Badem Yağı :

doğal makyaj temizlecileri

E vitamini açısından oldukça zengin olan tatlı badem yağını aktarlardan ya da internet sitelerinden kolay edinebilirsiniz. Bu yağ kullanıldığında hücreleri aktif hale getirdiği için ciltteki çatlaklara ve yaşlanma belirtilerine iyi gelmesiyle ünlüdür. Ayrıca, saç kırıkları ve dökülmelerini de azaltan tatlı badem yağını  cildinizdeki  yanık izlerini yok etmek  için de kullanabilirsiniz.  Bu yağı doğal makyaj temizleyicileri segmentinden bir ürün olarak kullanırken, temizleme işleminden sonra yüzünüzü iyice yıkayınız çünkü aşırı dozajda kullanımı kıl köklerinde güçlenme ve tüylenmeye neden olabiliyor.

3- Jojoba Yağı :

 doğal makyaj temizlecileri

Ülkemizde çok yaygın olmayan Jojoba yağı aslında çoğu kozmetik ürününde sıkça kullanılan bir bileşen. Tatlı badem yağı ile aynı gruba ait bu anti-bakteriyel yağ ciltteki yağ oranını dengeliyor ve cilde esneklik kazandırıyor. Jojoba yağını satın alırken aynı hindistan cevizi yağı gibi organik olmasına ve fiyat aralığına dikkat etmelisiniz. Hem katı hem sıvı formlarda satılabilen Jojoba yağını katı tercih ederseniz hindistan cevizi yağı ile aynı koşullarda saklamanızı ve nemli bir pamuk yardımıyla uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

4- Zeytinyağı :

 doğal makyaj temizlecileri

Faydalarını sayarak bitiremeyeceğimiz, Ege’nin mucizevi yağını mutfaktan çıkarıp kolayca favori güzellik ürününüze dönüştürebilirsiniz. Doğal makyaj temizleyicileri grubuna dahil edebileceğiniz bu mucizevi ürünü kullanırken dikkat etmeniz gereken  en önemli husus organik yani işlenmemiş bir zeytinyağı satın almanızdır. Böylece cildinizde daha gözle görülür sonuçlar alabilirsiniz. Eğer cildinizdeki yağ ve akne oranı yüksek ise, nemli bir pamuğun üzerine çok az  yağ damlatarak makyajınızı temizleyin ve yüzünüzü yağ kalıntısı kalmayacak şekilde bol su ve doğal sabun / yıkama jeli kullanarak  yıkayın.

5- Shea Butter / Shea yağı :

 doğal makyaj temizleyicileri

A, D, E ve F  vitaminlerini barındıran shea butter  listedeki diğer ürünler gibi pek çok cilt ve saç bakım ürününde bulunan katı bir yağ türü. Doğal makyaj temizleyicileri gibi kullanabileceğiniz bu yağ kullanımı açısından su geçirmeyen, kalıcı makyajı bile kolayca çıkarabildiği için oldukça avantajlı. Oda sıcaklığında katı halde bulunan bu yağı kullanmadan önce tırnak ucu kadar alıp parmaklarınızla ovarak göz ve dudak çevrenize uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

6- Hamamelis Yağı / Cadı Fındığı Yağı

 doğal makyaj temizleyicileri

Türkiye’de çok fazla bilinmeyen  Hamamelis Yağı, halk arasında ” Cadı Fındığı Yağı ” olarak adlandırılıyor. İnsan vücudundaki yağa en yakın yağ türlerinden biri olan Cadı Fındığı Yağı cilt tarafından çok hızlı emildiği için yaraların iyileşme hızını arttırıyor. Eğer cildinizde yağlanma ve sivilcelenme probleminiz varsa, Cadı Fındığı Yağını cildinizdeki fazla yağı ve parlamayı azaltmak için kullanabilirsiniz. Gece yatmadan önce uygulandığında göz altı torbalarını da azaltan bu yağ, doğal makyaj temizleyileri olarak size tanıttığımız ürünlerden biri olarak cildinizde harikalar yaratabilir. Ayrıca, bu yağı bir sprey şişe yardımıyla yüzünüze uygulayarak makyaj sabitleyici olarak da değerlendirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Uyurken Para Kazanmak Mı? İşte “11” Harika Fikir!”

Birbirinden Enteresan Afrikalı Çocuk İsimleri ve Hikayeleri