in ,

Komedi Dizisi Denilince Akla Gelen 8 Unutulmaz Çift

Türkiye’de dizi denilince akla gelen 2-3 formattan biri: komedi dizisi. Gülmeyi de seven halklar olarak komedi dizisi denilince tüm işleri bir kenara koyuyoruz. Peki bu diziler evlerimize genelde hangi formatta misafir oluyor? Tabii ki aile senaryosu aracılığıyla. E bu ailelerde de çiftler haliyle rol alıyor. Bugün yazımıza konu olan mesele ise tam da bu! Bizi gülmekten kırıp geçiren unutulmaz çiftler. Haydi gelin hem maziyi hatırlayalım hem de komedi dizisi denilince akla gelen 8 unutulmaz çiftleri yüzlerimizi gülümsetelim. İşte o 8 çift!

#1 Ruhsar ve Mazhar – Ruhsar

Ruhsar, 1998 – 2001 yılları arasında Kanal D’de yayınlanmış fantastik tarzda bir aile dizisi. Dizi Ruhsar ve Mazhar adında iki insanın ölümsüz aşklarını ve başlarından geçen tuhaf olayları anlatır. Eylül 2002 itibarıyla hafta içi her gün saat 18.30’da Kanal D ekranlarında yayınlanan dizi, Euro D’de ise Eylül 2005 itibarıyla hafta içi her gün saat 9.00’da yayınlanmıştır. Dizinin tekrarları ise eskiden D Max kanalında oynamıştır. Ayrıca bu diziden esinlenerek Hayal ve Gerçek adında bir dizi çekilmiştir. İşte o efsane diziden bir sahne.

https://www.youtube.com/watch?v=yN9Fub9cypQ&ab_channel=Ruhsar

#2 Zümret ve Şener – Aşkım Aşkım

Aşkım Aşkım, 2001’de Kanal D’de yayımlanan ve 2008’de Kanal 1’de yeni bölümleri ile yayımlanan dizi. Başrollerinde Emel Sayın, Mehmet Ali Erbil ve Doğa Rutkay oynamıştır. 2008’de çekilen bölümlerinde Necati rölünü Barış Aksavaş yerine Durul Bazan canlandırmışdır. Ayrıca 2008’de çekilen bölümlerde Tarık Usta yoktur. Tarık Usta yerine lokantaya alınmış olan Hadise vardır. 2001’de çekilen Aşkım Aşkım’ın yönetmeni Filiz Kaynak, 2008’de çekilen Aşkım Aşkım’ın yönetmeni Nursan Esenboğa’dır.

#3 Zeynep ve Fatih – Aşk Yeniden

Zeynep, dik başlı güzel ve cesur bir kızdır. Zeynep’in babası namı diğer Derin Şevket de bir o kadar cesur, sinirli bir balıkçıdır ama Zeynep’e çok düşkündür. Zeynep bir gün Ertan isminde bir çocukla karşılaşır ve ona aşık olur. Zeynep herkese karşı çıkarak Ertan ile birlikte Amerika’ya kaçar. Çok mutludur ama bu mutluluğu hamile olduğunu öğrenene kadar sürer çünkü Ertan, bebeği istememektedir ve Zeynep’ten bebeği aldırmasını ister. Bunun üzerine Zeynep ve Ertan kavga ederler.O günden sonra Zeynep Ertan’dan haber alamaz ama bebeği doğurur. Zeynep Amerika’da yeni doğmuş bir bebekle 8 ay dayandıktan sonra geri dönmeye karar verir. Uçakta başka bir Türkiye yolcusu Fatih ile tanışır. Sevdiklerini, tüm ailesini, hayatını geride bırakarak, aşık olduğu Ertan’ın peşinden Amerika’ya kaçan Zeynep, elinde hayal kırıklıkları ve bebeğiyle Türkiye’ye geri döner. Diğer tarafta Amerika’ya eğitim için giden Fatih’in de hayal kırıklıkları ile ülkesine, ailesinin yanına dönme vakti gelmiştir. Bu iki insanı ve iki farklı hayatı eve dönüş yolunda buluşturan hikâye “Aşk Yeniden” FOX ekranlarında. İşte o harika komedi dizisi:

#4 Berna ve Teoman – Ayrılsak Da Beraberiz

Ayrılsak da Beraberiz, 3 Mart 1999 ve 21 Haziran 2004 tarihleri arasında yayınlanmış Türk aile dizisi. 450 bölümle en uzun 5. Türk televizyon dizisidir. 2015 yılında dizinin başka oyuncularla güncelleştirilmiş versiyonu yeniden yayınlanmaya başlamıştır. Konusu ise şu şekildedir: Berna ile Teoman iyi bir aile kurmak için evlenmişler; ancak şiddetli geçimsizlik nedeniyle ilk celsede boşanmışlardır. İkisi de ortak satın aldıkları evden ayrılmak istemeyince, salonu bir paravanla ortadan ikiye ayırarak, boşanmış olarak aynı evde yaşamaya devam ederler. Aslında birbirlerini hâlâ sevdikleri ancak söylemekten çekindikleri için eski eşlerinin başka biriyle ilişkiye girmelerini istemez ve birbirlerini sürekli kontrol ederler. Teoman’ın en iyi arkadaşı Feridun Bitir her bölümün başında yalan dolan dolu yeni bir iş planı/projesiyle Teoman’a gelir ve işler karışmaya başlar.

#5 Semiha ve İhsan – Tatlı Hayat

Tatlı Hayat, 2001 yılının Kasım ayında Show TV’de yayına başlamış olan ve 106 bölüm devam eden TV komedi dizisidir. ABD yapımı The Jeffersons adlı sitcom dizisinin Türkiye uyarlamasıdır. Konusu ise bir hayli ilginçtir. 😀

İhsan ve eşi Sevinç, İhsan’ın kuru temizleme işinden bolca para kazanmış ve sınıf atlamaya karar vermişlerdir. İhsan’ın hayatta yükselme çabaları dahilinde Gültepe’de bir gecekondudan Etiler’deki yeni lüks evlerine taşınmışlardır. Üst kat komşuları Türk-Rum çifti Feraye ile Yorgo, kızları Pelin, yan komşuları kitapkurdu İrfan ve İhsan’ın annesi Cevriye Hanım (dizinin ilerleyen bölümlerinde hakkın rahmetine kavuşmuştur) ile alışık olmadıkları bu yeni “Tatlı Hayat” hem onları yeni ufuklara taşıyacak hem de yepyeni sorunlarla karşı karşıya bırakacaktır. Feraye ve Yorgo’nun gündelikçisi olduğunu öğrenen İhsan, Sevinç için de bir hizmetçi tutmak istemektedir. Fakat Sevinç bu fikre şiddetle karşıdır, çünkü Sevinç geldiği yeri bilmekte ve böyle bir ihtiyaç görmemektedir. İhsan Sevinç’i sosyetik hayata alıştırmaya çalışmaktadır. Bunun üzerine bir hizmetçi tutulmaktadır (Menekşe). Ancak Menekşe (Asuman Dabak), İhsan’la sürekli zıtlaşan, tembel ancak bunu örtebilen ve hazırcevap biridir. Yani bir nevi İhsan Yıldırım’a benzemekte ve onunla sürekli zıtlaşmaktadır. İşte İhsan’dan efsane bir ayar: 😀

https://www.youtube.com/watch?v=YTdDkMyICl8

#6 Perihan ve Şakir – Perihan Abla

1986 yılında TRT 1’de başladı. 1987 yılında ise Şevket Altuğ diziden ayrıldıktan sonra kanalı değiştirerek TRT 2’ye transfer olmuştur. 1988 yılında ise ekranlara veda etmiştir. Türkiye’de dizi kültürünü başlatan 1988 yapımlı ve tüm seri boyunca TRT’de yayınlanmış Türkiye televizyon tarihindeki öncü dizilerden birisidir. İki kardeşine bakmak zorunda olan Perihan Abla (Perran Kutman) ve onu deliler gibi seven Şakir’i Şevket Altuğ,ayrıca birçok tiyatro oyuncusunun konularına göre oynadığı aynı mahallede yaşayan farklı insanları anlatmaktadır. Dizi gösterildiği dönemde büyük ilgi görmüş ve Türk televizyon tarihindeki yerini almıştır.

Komedi dizisi mi? Son 2 sıraya bakın! 😉

#7 Meltem ve Haluk – Çocuklar Duymasın

Çocuklar Duymasın, aile komedi dizisi. Mint Prodüksiyon tarafından hazırlanan dizinin yönetmen koltuğunda Bora Tekay oturmaktadır. Dizide birbirine katlanamayan, ayrılığın eşiğinde yaşayan karı-koca ve onların evli kalmalarını zorunlu hale getiren iki çocuğundan oluşan bir ailenin birbirleri ve dostlarıyla olan ilişkileri anlatılır. İlk bölümü 16 Ocak 2002’de TGRT’de yayınlandı. Yayınlanan 13 bölümün ardından 16 Nisan 2002’de atv’ye geçti. 2 sezon atv’de yayınlandıktan sonra 3. sezonu Eylül 2003’te Star TV’de yayınlandı. Başrol oyuncularından Pınar Altuğ ve Tamer Karadağlı’nın özel hayatlarından dolayı diziden ayrılmaları sonucunda dizinin 4. sezonu “Çocuklar Ne Olacak” adıyla yayınlandı ve dizi Mayıs 2005’te sona erdi. 2009’da FOX’da yeniden başlaması planlandı; fakat ekonomik kriz nedeniyle dizi bir süreliğine ertelendi. Ardından 5 Ağustos 2010’da 5. sezonuyla yeniden atv’de yayınlanmaya başladı. Yeni bölümleri çekilmeye başladı. 2013 Eylül ayında Fox TV ekranlarında 3. defa başladı. Dizi 160. bölümde sona ermiştir. Hiç süphe yok ki Türkiye dizi tarihinin unutulmazları arasındadır! Ayrıca Havuç’un şu anki hali de epey ilginç, gözümüzün önünde büyüdü de Survivor’lara gitti. 😀

Ve Sıradışı Bir Yapım: Abiye ve Erman çiftiyle Türk Malı

komedi dizisi örnekleri

Türk Malı, 15 Mart 2010’da Show TV’de yayınlanmaya başlayan durum komedisi türündeki televizyon dizisi. Dizide 20 yıldır evli olan ve birbirlerinden sıkılmalarına karşın beraber yaşamak zorunda olan Abiye ve Erman’ın mutsuz ve trajik evlilikleri anlatılmaktadır. Dizi, 28 Haziran 2010’da yayınlamış olduğu bölümle sezon finali yapmıştır. Dizi çok büyük bir başarı yakalamış ve her kesimden birçok hayranı olmuştur. Dizinin 2. sezonunda diziye Melek Baykal ve Özkan Uğur diziye dahil olmuştur. 21 Ocak 2011 tarihinde yayınlanan bölümle yayından kalkmıştır. 🙁  Diziyle ilgili olarak Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından çocukların ve gençlerin zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyecek yayın yapıldığı gerekçesiyle uyarı cezası verilmiştir. 😀

İşte efsane sahneleriyle Erman ve Abiye çifti! 😀

kaynak için: wikipedia

Biraz kahkaha diyerek yazmıştım ama sanırım sonlara

doğru dozaj arttı. Bol kahkahalı günler. 😉

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünyanın Farklı Yerlerinden 8 Tuhaf Cenaze Ritüeli

Görünce İnanamayacağınız 10 Harika Yat 🚢