in ,

Araç Sürücüleri İçin Bazı Faydalı Bilgiler

Bu yazıda bilhassa kış mevsiminde araç sürücüleri için işe yarayacağına inandığımız bazı faydalı bilgiler sunacağız. Günümüzde maalesef kar yağışı sadece çocukları sevindiriyor. Ancak kar yağışı, buzlanma, tipi, yağmur gibi durumlar ne yazık ki yetişkinler için o kadar da sevindirici bir haber niteliği taşımıyor. Yani kışın sefasını çocuklar yaşıyor, cefasını araç sürücüleri çekiyor. Şimdi özellikle sabah aracınıza binmeden önce uygulayabileceğiniz bazı pratik bilgilere göz atalım.

Camlardaki Buz ve Karları Temizleme Yöntemleri

1. Gece silecekleri yukarı kaldırın. Zira günün en soğuk zaman dilimi sabah güneş doğmadan önce olduğu için silecekler aşırı soğuktan cama yapışabilir.

2. Camların buzlanmasını önlemek için 3 ölçek sirke ve 1 ölçek suyu karıştırın. Bir sprey yardımıyla ön cama püskürtün. Sabah camları gene buzlanmış olarak bulacaksınız, ancak bu karışım sayesinde camı daha kolay temizleyebilirsiniz.

3. Plastik market poşetleriyle yan aynaları sararsanız buzlanma ihtimalini düşürürsünüz.

4. Aracı doğu yönünde bir noktaya park ederseniz sabah güneşi buzların erimesine yardımcı olabilir.

5. Buzlanmış camları temizlemek için buz kazıyıcınız yoksa kredi kartı benzeri bir plastik kullanabilirsiniz. Metal bir nesne kullanmamaya özen gösterin lütfen!

Kapı ve Kapı Kollarını Buzlanmaya Karşı Koruma Yöntemleri

1. Buzlanmış anahtar deliğini çakmakla ısıtırsanız anahtarı daha rahat yerleştirebilirsiniz. Bu tavsiye otomatik anahtarı olmayan araçlar için geçerli tabii.

2. Anahtara WD-40 pas sökücü sıkmak da kapının daha rahat açılmasına yardımcı olabilir.

3. Buzlanmış bir kapıyı açmak için kapıya ılık su dökebilirsiniz. Sakın kaynar su dökmeyin, bu kadar hızlı genleşmeye otomobil kapısı bile dayanamayabilir.

Aşırı Soğuklarda Araç Çalıştırma Yöntemleri

1. Eğer hava durumu bültenlerinde, geceki hava sıcaklığı sıfırın altında -5, -10 olacak deniyorsa aracın aküsünü nizami bir şekilde çıkarıp eve götürün. Sabah donmuş bir aküyle epey uğraşabilirsiniz aksi takdirde.

2. Araç 15-20 saniye boyunca denemenize rağmen çalışmıyorsa anahtarı tekrar ilk pozisyona getirin ve 2 dakika bekleyin. Sonra tekrar çalıştırmayı deneyin. Bu işlemi fazla denemeyin, zira akünün durumunu daha da kötü hale getirebilirsiniz.

3. Yukarıdaki yöntemler işe yaramıyorsa mecburen başka bir araçtan akü takviyesi almanız gerekir. Bunun işin özellikle kış aylarında takviye kablosunu mutlaka bagajda bulundurun. Gerçi akü biraz hassas bir mesele olduğu için ne olur ne olmaz, akü kablolarını 365 gün boyunca araçta bulundurmanızda fayda vardır.

Karla Kışla Uğraşmak İstemiyorsanız…

Tüm bu yöntemler kış aylarında hayatınızı bir parça da olsa kolaylaştırabilir, ancak kış aylarında zorunlu olmadıkça araç kullanmamanız hem sizin hem de diğer insanların güvenliği açısından çok önemlidir. Hiç ummadığınız bir noktadaki gizli buzlanma birkaç saniyede tüm hayatınızı berbat bir hale getirebilir. Bu nedenle kış aylarında toplu taşıma sistemlerine yönelmenizi tavsiye ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Apple iPhone’nun Tanıtımının 10. Yılını Kutluyor

Oprah Winfrey’den Kadın Girişimcilere Tavsiyeler