in ,

Kiev’de Şiir Okuyana Metro Bedava

Ukranya’da hayata geçirilen bir uygulama duyanları hem heyecanlandırıyor, hem de şaşırtıyor. Ülkenin başkenti Kiev’de hayata geçirilen uygulamayla metroyla ulaşımlarını sağlayan vatandaşlar için metroya bedavaya binme şansı doğru. Bedava yolculuk yapmanın tek şartıysa ülkenin milli şairi Taras Şevçenko’nun şiirlerinden ezbere alıntılar yapabilmek. BBC’de yer alan haberde, uygulamanın şimdiden büyük ilgi gördüğüne değiniliyor.

Şiir Biletiniz

Kiev'de Şiir Okuyana Metro Bedava

Kiev’de hayata geçirilen uygulama oldukça basit. Metroda bekleyen bilet görevlilerin yanına giderek ünlü şairden bir alıntıyı ezbere yapmanız gerekiyor. Şiir performansınızı dinleyen bilet görevlileri bu performansınızı beğenirse, bariyerlerden bedava geçmenize izin veriyor.

Happy Hour adıyla hayata geçirilen bu uygulama şimdilik iki metro istasyonunda hayata geçirilmiş durumda. Üstelik bedava biletler sadece 40 dakikalık yolculuklar için kullanılıyor. Anlayacağınız ‘Ben tüm şiiri okurum.’ desenizde daha uzun bir yolculuk için bilet kazanma şansınız yok.

Doğum Günü Kutlamaları

Kiev'de Şiir Okuyana Metro Bedava

Bu enteresan ama teşvik edici uygulamanın amacıysa Ukrayna için oldukça önemli bir güne dikkat çekebilmek. Kiev metrosunun resmi Facebook hesabından yapılan açıklamaya göre, bu girişimin amacı, 19. yüzyılın ünlü şairleri arasında yer alan Taras Şevçenko’nun 9 Mart’taki doğumgününü kutlamak.

Üstelik bu uygulama ülkede bu özel günü kutlamak amaçlı düzenlenen pek çok etkinliğin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.

Uygulama pek çok kişi tarafından oldukça olumlu bir şekilde karşılanmış durumda. Facebook gibi sosyal medya ağlarında uygulamayla ilgili yapılan yorumlarda uygulama beğeniyle karşılanırken, bir grup ise uygulamanın 2 istasyonla sınırlı olmasından şikayet ediyor. Facebook kullanıcılarından birinin, ‘Neden tüm istasyonlarda yok, zaman sınırı neden var?’sorusu bu durumun göstergesi.

Bazı kullanıcılar ise uygulamanın metronun yoğun kullanıldığı işe gidiş ve dönüş saatlerinde zor olacağı görüşünde. Bir başka kullanıcı ise uygulamadan memnunken, zaman sınırlamasından şikayetçi

‘Ne kadar harika bir fikir. Keşke zaman sınırı olmasaydı.’

Ukraynalılar Taras Şevçenko’nun şiirlerini okul çağında öğrendikleri için ezberden alıntı yapmaları onlar için çok zor değil. Kimileri içinse bu oldukça zor.

‘Ezberden okumak mı? Cep telefonumdan okusam olmaz mı?’

Ukrayna’da başlatılan bu farklı ama oldukça güzel uygulamanın ne zaman sona ereceği şimdilik belli değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünyanın En Eski Masalı Keşfedildi

Tek Yumurta İkizlerinin İmza Attığı Tuhaf Deneyin Sonuçları Şaşırttı