in ,

Bu Yıl TIME Tarafından Seçilen “Yılın Kişisi” Çok Farklı! 👏🏼

Dünyanın en prestijli dergilerinden olan TIME, bu yıl seçtiği “Yılın Kişisi” ile oldukça dikkat çekti.

Çünkü bu yıl ki ünvanın sahibi tek bir kişi değil!

TIME dergisi 2017 için “Yılın Kişisi” ünvanına ‘”Sessizliği Bozanlar”ı layık gördü.

Kim Bu Sessizliği Bozanlar?

2017 yılının en çok ses getiren hareketlerinden biri olan Sessizliği Bozanlar, siyaset ve sanat dünyasından pek çok ünlü ismin karıştığı cinsel saldırı ve taciz skandallarını sosyal medya üzerinden başlattıkları bir hareketle gündeme taşıyan oldukça büyük bir grup.

Sessizliği Bozanlar, Twitter’da başlattıkları #MeToo (Ben de) kampanyasıyla yaşadıkları kötü deneyimleri paylaşarak durumun ne kadar ciddi olduğu hakkında bir gündem yaratmayı başarmışlardı.

Dünyanın farklı köşelerinde konuyla ilgili farkındalık kazanılmasını sağlayan bu grup, çoğunluğunun kadınları oluşturduğu oldukça geniş bir kesimi kapsıyor.

“Kabul Etmek Zorunda Değiliz!”

Amerika’da aralarında oldukça ünlü sanatçının, politikacının ve iş adamının dahil olduğu cinsel skandalın sosyal medyada yayılmasını sağlayan hareket, yaşananları ifşa ederek kadınların neler yaşadığını gözler önüne sermişti.

Kendi Hikayeleriyle Kadınlar

“Bu son yıllarda gördüğümüz en hızlı yaşanan sosyal değişim. Bu hareket kendi hikayelerini anlatmak için öne çıkan yüzlerce kadının ve bazı erkeklerin bireysel cesaret eylemleri ile başladı”

TIME Baş Editörü Edward Felsenthal

Hareketi Başlatan İsim Alyssa Milano

Çok geniş bir kitleye ulaşmayı başaran kampanyanın, harekete çıkış noktası ise Hollywood’da bir anda ortaya çıkan taciz skandalları oldu. Bu skandaldan yola çıkan aktris-aktivist Alyssa Milano   Ekim ayında bir arkadaşının tavsiyesi ile Facebook ve Twitter üzerinden bir çağrıda bulundu.

“Eğer siz de cinsel tacize ya da cinsel saldırıya uğradıysanız bu tweete ‘ben de’ diye yanıt verin”

48 Saatte 1 Milyon Paylaşım

Ardından olaylar hızla gelişti ve Milano’nun zincir etkisi yaratan tweetinin ardından #MeToo, 48 saat içinde 1 milyon kez paylaşıldı.

İlk Değil

Aslında bu kampanya bir ilk değil. 10 yıl önce aktivist Tarana Burke cinsel şiddet konusunda farkındalık yaratma amacıyla Twitter’da bu kampanyayı başlatmıştı.

TIME’ın Bu Ayki Kapağında Cinsel Taciz Kurbanları Var

Kapakta yer alan kadınlar arasında onlarca kadına cinsel taciz ve tecavüzle suçlanan yapımcı Harvey Weinstein aleyhinde ilk açıklamada bulunanalrdan aktris Ashley Judd, şarkıcı Taylor Swift gibi ünlülerin yanı sıra Meksika’dan 42 yaşındaki Isabel Pascual adlı kadın, Sacramento’dan şirket lobicisi Adama Iwu ve suçlaması ile Uber’in CEO’sunu koltuğundan eden eski Uber mühendisi Susan Fowler bulunuyor.

  bornova escort

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

2017’de Twitter’da En Çok Kimlerin Konuşulduğu Açıklandı

Youtube 2017’nin Enlerini Açıkladı! İşte Youtube Rewind 2017’den Nusret Sürprizi 😮