in ,

2060 Yılında Hayatımızda Olacak 12 Otel Teknolojisi

Gelecekle ilgili varsayımlar her zaman için insanoğlunun ilgisini çekmiştir. Neler olacağı, hayatımıza ne gibi teknolojilerin gireceği ise her zaman büyük merak konusudur.

Hotels.com‘da buradan yola çıkarak gelecekte var olacak otellerin nasıl olacağıyla ilgili bir çalışma yürüttü. Ünlü fütürist Dr. James Canton’la birlikte çalışan ekip oldukça şaşırtıcı ve ilgi çekici tespitlerde bulundu.

Geleceğin otellerinde yapay zeka, doğa dostu teknolojiler, kişiselleştirilmiş hizmetler yer alacak. 2016 yılında tatil yapmak isteyenleri pek çok farklı deneyim karşılayacak.

Gelin birlikte araştırmanın sonuçlarına ve geleceğin otellerine göz atalım.

Geleceğin 12 Otel Teknolojisi

1.Kendi Rüyanı Kendin Yap

2060 Yılında Hayatımızda Olacak 12 Otel Teknolojisi

Günümüzde farklı temalarda tatiller yapmak mümkün. Tarihi-turistik geziler, gurme gezileri vb. Tahminlere göre 2060 yılında bu tatillere bir yenisi, uyku gezileri de eklenecek. Gelecekte dilediğiniz rüyaları görebilmenizi sağlayacak, farklı uyku deneyimlerini tadabileceğiniz oteller var olacak. Bu oteller konuklarının uykularında nöroteknoloji programlarına erişmesini sağlayarak, onlara farklı evrenleri ziyaret etme olanağı sağlayacak.

Nereye gitmek istediğinize, nasıl bir rüyanın içinde olmak istediğinize karar vermek tamamen sizin hayal gücünüze bağlı.

2.Robot Otel Görevlileri

2060 Yılında Hayatımızda Olacak 12 Otel Teknolojisi

Her gelecek kurgusunda olduğu gibi bunda da robotlar yerini almış. Gelecekte otellerde tatilinizi daha iyi geçirmenizi sağlayacak robot çalışanlar olacak. Bu robotlar otele adımınızı atmanızla birikte ihtiyaçlarınıza göre tatillerinizi şekillendirecek.

Havalimanında otele transferinizden odanızın temizliğinize,her türlü iş, eğitim ve danışmanlıktan hizmetinden concierge hizmetine kadar size yardımcı olabilecek olan robotlar yeri geldiğinde size arkadaşlıkta edebilecek

3.Dönüştürülebilen Otel Tasarımları

‘Aradığım tarzda bir oteli bulamıyorum!’ şikayetleri de 2060 yılında son bulacak. Çünkü gelecekte oteller tamamen ziyaretçilerinin isteklerine göre dönüştürülebilir olacak. İlerleyen teknolojiler ve akıllı makineler sayesinde hayallerinizdeki otel gerçeğe dönüşebilecek. Örneğin Star Wars evreni gibi tasarlanmış bir otelde kalmak çok daha kolay olacak. Üstelik bunun için 2060 yılını beklemek şart değil, sadece 20 yıl içerisinde bu tarz otellere ulaşmak mümkün olacak.

4. Odalarda Üç Boyutlu Yazıcılar

2060 Yılında Hayatımızda Olacak 12 Otel Teknolojisi

Tatil hazırlığının en zorlu yanlarından biri bavul hazırlığıdır. Ya çok az eşya konur, ya da çok fazla eşya. Özellikle kadınlar için bu hazırlık daha da zorludur. İşte 2060 yılının otelleri bu sorunu çözüyor. Otel odalarında bulunan üç boyutlu yazıcılar sayesinde ziyaretçiler ihtiyaçları olan eşyaları hemen üretebilecek. Anlayacağınız ‘en sevdiğiniz hasır şapkayı’ evde unuttuğunuz için üzülmenize gerek kalmadı.

Üstelik sadece kıyafet gibi ihtiyaçları değil, aynı zamanda ilaç, bilgisayar veya giyilebilir telefon gibi farklı ürünleri de bu üç boyutlu yazıcılar sayesinde üretmek mümkün olacak.

5.Pop-Up Oteller

2060 Yılında Hayatımızda Olacak 12 Otel Teknolojisi

Geleceğin üç boyutlu yazıcı teknolojileri farklı otel tasarımlarını ve hızlı yapılaşmayı da mümkün kılıyor. Geleceğin pop-up temalı otelleri ziyaretçilerinin tercihlerine göre onların istediği yerlerde hızlıca inşaa edilebilecek. Aynı zamanda bu oteller biyo-güneş pilleri kullanılacak şekilde programlanacak.

Bu oteller talebe göre inşaa edildiği için sadece sınırlı süre hizmet verecek. Anlayacağınız bir görünüp bir kaybolacak geleceğin otelleri.

6. İleri Teknoloji Spa Merkezleri

2060 Yılında Hayatımızda Olacak 12 Otel Teknolojisi

Geleceğin otelleri ziyaretçilerine sadece spa,bakım gibi hizmetler vermeyecek. Otellerde bulunan spa merkezleri DNA analiz yöntemleriyle rahatsızlıklarınızı tespit edebilecek ve size göre özelleştirilmiş programlar uygulayacak. Bu sayede kişiler daha etkili bakım programlarını deneyimleyebilecek ve daha fazla rahatlayabilecek.

7. Havalimanı Transferleri

2060 Yılında Hayatımızda Olacak 12 Otel Teknolojisi

Tatil planlamalarının kendisi epey yorucu olabiliyor. Havalimanı transferleri bu yoğun planlamaların bir parçasıdır.Gelecekte olacak teknolojiler bu soruna bir çözüm sunuyor. Gelecekte havalimanlarından otellere sizi ulaştıracak kapsüller olacak ve bu kapsüller hem daha hızlı ulaşmanızı, hem de oldukça uzun mesafeleri çok daha kısa sürelerde katetmenizi sağlayacak. Anlayacağınız bilimkurgu filmlerinde gördüğünüz teknolojiler gelecekte turistlerin kullanımına uygun hale gelecek.

8- Mobil DNA Ödemesi

2060 Yılında Hayatımızda Olacak 12 Otel Teknolojisi

İleride DNA’nız sadece genetik kodunuz olarak var olmayacak. Bir çeşit kimlik yerine geçecek olan DNA’nızı tatil rezervasyonlarınızda, kayıt işlemlerinizde kullanabileceksiniz.Hatta dahası da var, DNA’nız ile ödemenizi hızlıca yapabilmeniz mümkün olacak.

9. Kişisel Avatarlar

2060 Yılında Hayatımızda Olacak 12 Otel Teknolojisi

Avatar deyince aklınıza hemen mavi canlılar gelmesin. Gelecekteki seyahat avatarınız sizin asistanınız gibi çalışacak. Otel rezervasyonlarınız ve seyahatlerinizle ilgili tüm düzenlemeleri sizin için yapabilecek. Size özel avatarınızın, Apple’ın ürettiği Siri uygulaması gibi olacağını söylemek mümkün.

10.Eko-Oteller

2060 Yılında Hayatımızda Olacak 12 Otel Teknolojisi

Gelecekte oteller sadece bizim zevklerimize göre değil aynı zamanda sürdürülebilir bir şekilde tasarlanabilecek.Doğa dostu bu otellerde enerji tasarrufuna odaklanılacak, ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanılacak. Gelişen güneş enerjisi,rüzgar ve jeotermal enerjileri eko- otellerde yer alacak. Bu oteller aynı zamanda ziyaretçilerinde çevre duyarlılığı oluşmasına da yardımcı olacak.

11- Artırılmış Gerçeklik Teknolojileri

2060 Yılında Hayatımızda Olacak 12 Otel Teknolojisi

2060 yılında sanal deneyimleri sadece uykularınızda yaşamayacaksınız. Ziyaretçiler sadece otelin bulunduğu  bölgede farklı tecrübeler edinmeyecek, aynı zamanda sanal teknolojilerle farklı deneyimler yaşacak. Artırılmış gerçeklik teknolojileriyle farklı senaryolar geliştirilecek. Örneğin Çin’de bulunan bir otelden Everest’in zirvelerine ulaşabileceksiniz.

12- Farklı Lezzetler

DNA’ınıza göre hazırlanmış menüler geleceğin otellerinde sizler tarafından tadılmayı bekliyorlar. DNA’nız incelenerek size ve sağlık durumunuza göre özelleştirilen menülerde oldukça lezzetli yiyecekler yer alacak. Şöyle de diyebiliriz ki mükemmel bir iskender tadı barındıran bir yiyecek yiyeceksiniz ancak hiç kilo almayacaksınız.

Geleceğin Akıllı Otellerinin Vazgeçilmezleri

Tüm bu mükemmel özelliklerin yanı sıra 2016 yılında her otelin sahip olacağı temel özellikler olacak. Anlayacağınız minibarlara daha pek çok yeni özellikler eklenecek. Bunlardan bazıları şöyle;

-Odaya girişte yüz tanıma sistemi
-Sizi takip eden çoklu sensörler
-Konuşan ve size yanıt veren televizyonlar
-Tümüyle dokunmatik, reaktif ve interaktif yüzeyler
-Akıllı tuvaletler ve gerçek zamanlı haber akışı sunan aynalar
-Stres seviyesini algılayarak rahatlatıcı aromalarla odadaki havayı gevşeten, uykuyu rahatlatan interaktif duvarlar
-Kir tutmayan özel nano kaplamalı havlular
-Otomatik olarak ayarlanan, kablosuz sıcaklık kontrolleri
-Nöro-geribildirime dayalı kişiselleştirilmiş yatak ve yastıklar
-Hologram konser veya spor müsabakası izlemek gibi oda içi kişiselleştirilmiş deneyimler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Forbes Dergisi 2016 Yılının En Çok Kazanan Oyuncularını Açıkladı

google emojilerle konuşmaya başladı

Google Emojiler’le Konuşmaya Başladı