in ,

Uzayda Yaşamayı En Çok İsteyenler Arasında Türkler Var

İnsanlık tarihinin ilk uzay ülkesi olma adayı olan Asgardia’ya en çok Türkler gitmek istiyor.

Asgardia, Dünya yörüngesine kurulması planlanan bir uzay istasyonu.

Türkiye’den rekor vatandaşlık başvurusu alan Asgardia’da şu an için 100 bin insanın yaşaması planlanıyor.

Dünya Dışında Yaşama Ne Dersiniz?

Asgardia projesine dair planlanan bundan kısa bir süre önce Fransa’nın başkenti Paris’te bir etkinlik çerçevesinde uluslararası bilim insanları tarafından açıklanmıştı. İçerisinde insanoğlunun her türlü ihtiyacının bulunması planlanan bu istasyonun dünya dışında bir yaşamı mümkün kılması nedeniyle oldukça ilgi çektiği biliniyor.

İnternet üzerinden vatandaşlık başvurusu almaya başlayan Asgardia’ya şimdiden çok farklı ülkelerden insanların ilgisini çekmeyi başarmış gibi gözüküyor. Bu ülkeler içerisinden en çok dikkat çeken ise Türkiye. Çünkü ülkemiz başvurularda ikinci sırada yer alarak bir ilke imza atmayı başarı.

En Çok Başvuru Çin’den

Asgardia vatandaşlığı için en çok başvuruyu yapan ülke Çin oldu. Dünyanın en büyük nüfusuna sahip ülkeden yapılan başvuru sayısı 31. 353.

İkinci Sırada Türkiye Var

Türkiye ise Çin’i 29 bin 82 başvuru ile takip etti. Türkiye’den en çok başvuru yapan kentler sıralamasında ise ilke sırada İstanbul yer alıyor. İstanbul’u 3.564 başvuru ile Ankara,  2.868 ile ise İzmir takip ediyor.

Açıklanan rakamlarda İstanbul’dan başvuru yapanların %77’sinin erkek olması ve genel başvuru yapanların ise %85’inin İngilizce bilmesi dikkatleri çekti..

Kendi kural ve yasalarıyla yaşanmasını öngören uzay ülkesi Asgardia; meteor, uzay çöpü ve diğer tehditlere karşı dünyamızı korumaya çalışacak.

Neden Asgardia?

Uzay istasyonuna ismini veren ise İskandinav mitolojisi. İskandinav mitolojisinden tanrı Odin’in hüküm sürdüğü Asgard’dan esinlenilerek ismi verilen ülkede,  ‘Yeryüzü’ndeki diğer ülkelerin kısıtlamalarından tamamıyla bağımsız, özgür bir ortam’ vaat ediliyor.

Birleşmiş Milletler’in Tanıması Mümkün.

Uluslararası anlaşmalar kapsamında başvuru sayısı 100.000’i geçtiği takdirde Birleşmiş Milletlere devlet statüsü için de başvuru önünde bir engel kalmayacak. Uluslararası yasaların ise uzayda yeni bir devletin kurulması gibi ilk defa dillendirilen bu isteğe nasıl cevap vereceği henüz bilinmiyor.

Bu Yaz Asgardia’ya Yolculuk Var

Ekipten yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında ilk uydu bu yılın yaz aylarında yörüngeye fırlatılacak. Anlayacağınız Asgardia’da yaşamak şu an için bir hayal olarak gözükmüyor. Proje hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuru yapmak için internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Hollanda Dünyanın İlk Yüzen Çiftliğini Kuruyor

Beyaz Çay Nedir, Nasıl Demlenir, Faydaları Nelerdir?