in ,

İzlerken Farkedemediğiniz, Duyduğunuzda Şok Olacağınız Game of Thrones Teorileri

Herkes onu konuşuyor, herkes onun hakkında teoriler üretiyor.

Evet Game of Thrones’dan bahsediyoruz.

Gelin birlikte ortaya atılan binlerce teori içerisinde akla en yatkın gelenlere bir göz atalım.

1.Ned Stark Ölmedi Mi?

Ned Stark’ın öldüğü ve Game of Thrones’un gerçek yüzünü gördüğümüz zamanı eminim herkes hatırlıyordur. Peki size o sahnede ölen kişinin Ned Stark olmama ihtimali olduğunu söylesem?

Reddit’de bir kullanıcının ortaya attığı teoriye göre orada ölen aslında Arya’nın kılıç öğretmeni Forel’di. Bildiğimiz gibi Forel bir Bravoos vatandaşıydı ve Yüzsüz Adamlar Topluluğu’nun bir üyesiydi.

Bunu Destekleyen Bir Kanıt Var Mı?

Ortaya atılan iddiaya göre bunu destekleyen pek çok kanıt serinin içerisine akıcı bir şekilde yerleştirilmiş.

İlk olarak Arya’nın mahzende duyduğu konuşma iyi bir kanıt olabilir. Mahzende Varys ve Forel olduğuna inandığımız 2 kişinin arasında geçen konuşma aynen şöyle:

“Eğer bir El öldüyse, İkincisi neden ölmesin?” dedi, aksanlı ve sarı çatal sakallı adam. “Sen bu dansı daha önce de yaptın dostum.”

Tüm dünya Jon Connington’u öldü sanıyordu, ama Varys onu kurtarıp Dar Deniz’in öbür tarafına geçmesini sağlamıştı. Forel olduğunu düşündüğümüz kişinin dediği gibi Varys daha önce de bir El’i kurtarmıştı. Şimdi niye yapmasın?

Kemiklerin Ned’e Ait Olmadığı İddiası

İkinci olarak, Tyrion Lannister iyi niyet göstergesi olarak Ned Stark’ın kemiklerini eşi Cathelyn Tully’e göndermişti. Cathelyn ise  kemiklerin Ned’e ait olmadığını söylemişti.

Bu durumda  Ned Stark’ın ölmemiş olabileceğini söylemek çok mümkün.

2.Jon Snow Targaryen Değil Mi?

Bu çok desteklenmemiş teori sadece Game of Thrones dünyasının yaratıcısı olan George Martin’in “Bu dünyada hiç tamamen iyi veya tamamen kötü bir karakter yok” sözüne dayanıyor. Bu sözden anlaşıldığı üzere Ned Stark bile kötü şeyler yapmış olabilir. Hatta Jon Snow bu kötü davranışlardan birinin sonucu olarak gösterilebilir.

Ek olarak şunu da söyleyebiliriz Jon Snow Stark çocuklar arasında baba Ned Stark’a en çok benzeyen isim. Cersei ile Jamie’den olan çocuklardan bildiğimiz üzere gayrı-meşru çocuklar babalarına çok benzerler.

Bu teorinin biraz havada kaldığını söylemek mümkün,ancak yabana da atmamak gerekiyor. 😉

3.Jon Snow Ak Gezenlere Katılacak Mı?

Bu teoriye göre gelecek bölümlerde Jon Snow Deanrys Targaryen’le görüşmeye gidecek ve onun taleplerini kabul etmeyecek. Bu olayın ardındansa ak gezenlerin desteğini alarak Targaryen kraliçeye karşı cephe alacak.

Bu teori de çok destekli değil. Tek dayanak noktası serinin genel adı olan “Buz ve Ateşin Şarkısı”. Teoriyi üreten kişiye göre ateş ejderhaların annesi olan Deanrys Targaryen’i temsil ederken, buzu temsil edecek Jon Snow dışında etkili kimse yok. Bu sebeple yeni çıkacak kitap olan “Ejderhaların Dansı” kitabında Jon Snow’un ak gezenlerin tarafına geçeceği iddia edilmiş.

4.Tyrion Lannister Aslında Targaryen Mi?

Hepimizin bildiği gibi Tyrion’la babası Tywin arasında çok ciddi bir çatışma vardı. Bunun sebebinin Mad King’in Casterly kayasını ziyareti sırasında Tywin’in eşiyle birlikte olup ve Tyrion’un babasının aslında o olduğuna dair yaygın bir inanış var.

Oğlu Olarak Görmüyor

Peki bu teorinin kanıtları neler bir bakalım. İlk olarak Tywin defalarca Tyrion’a oğlu olmadığını söyledi ve hala Lannister olmasının tek sebinin bunu kanıtlayamaması olduğunu belirtti. Hatta Robert Baratheon’un Mad King’e karşı savaşında Tywin’in Baratheon’ları tutmasının sebebinin Tyrion’un asıl babasının kim olduğunu öğrenmesi olarak yorumlayanlar da var.

Ejderhaları Sakinleştirdi!

İkinci olarak ise ejderhalar. Dizide Tyrion ejderhaları sakinleştirmeyi başarmıştı ve buna ek olarak Tyrion’un küçüklükten beri ejderhalara ilgi duyduğunu biliyoruz. Bunun sebebi ondaki Targaryen kanı olabilir.

Ayrıca Tyrion’un ve Jon Snow’un Targaryen olduğunu kabul edersek 3 başlı ejderha da kulağa mantıklı geliyor. Buna göre Buz ve Ateşin Şarkısı’nda buz Jon Snow, ateş Deanrys Targaryen ve şarkı ise Tyrion Lannister oluyor. Bu 3 karakterin çok önemli bir ortak noktası var. Hepsinin annesi onları doğururken can verdi.

5.Brandon Stark Duvarı Yıkacak Mı?

Hepimizin bildiği gibi dizinin 6. sezonunda Brandon Stark bulunduğu güvenli alanın koruma büyülerinin bozulmasına sebep oldu ve bu sebeple ak gezenler bölgeye girmeyi başarabildi. Bu teoriye göre Brandon Stark duvarın öbür tarafına geçtiği an -ki bu olay dizide gerçekleşti- duvarın büyüleri bozulacak ve ak gezenlerin önünde duran en önemli engel ortadan kalkmış olacak. Bu gerçekleşirse önümüzdeki bölümlerde çok ciddi savaşlar göreceğimize eminim.

6.Yeni Mad-King ve Yine Kral Katili

Hepimizin etkilenerek izlediği gibi Cersei Lannister kral topraklarında olan düşmanlarını Baelor septinde çılgın ateş kullanarak yok etmişti. Peki bu bize neyi hatırlatıyor? Mad King Targaryen’i tabiki. Bu teoriye göre Cersei 2. Mad King olma yolunda ilerleyecek ve sonunu bizzat kardeşi olan Kral Katili Lakaplı Jamie Lannister getirecek. Adam bu konuda deneyimli sonuçta.  🙂

7. Jon Snow Azor Ahai Teorisi

En bilinen Game of Thrones teorileri içinde yer alan bu teori diğerlerine oranla çok daha fazla kanıta sahip.

İlk ve bence en önemli kanıt kehanet. Kitapta “Yüksek Kalbin Hayaleti” olarak geçen bir cadı yer alıyor. Hatırlarsanız Arya 3. kitapta onunla karşılaşmıştı. Bu cadı Azor Ahai’nin Rhaella ile Aerys’in çocuğunun soyundan geleceği kehanetinde bulunmuştu. Jon Snow ise bu tanıma uyan bildiğimiz en iyi isim.

Jon Snow’un Rüyası

Bir başka kanıt ise Jon Snow’un rüyası. Jon Snow rüyasında kırmızı bir kılıçla ak gezenlerle savaştığını görüyor. George Martin’in de dediği gibi Game of Thrones dünyasında rüyalar çok önemli bir yer kaplıyor.

3. olarak ise Melisandre ateşlerin içinde bir kurtarıcı ararken Jon Snow’un yüzünü gördüğünü söylemişti. Bu kurtarıcı Azor Ahai olabilir.

Kuyruklu Yıldız Bir Gösterge Mi?

Kuyruklu yıldız  bu teoriye en önemli kanıtlardan biri. Kehanete göre Azor Ahai yeniden doğarken kuyruklu yıldız geçeceği ön görülmüştü ve Bowen Marsh Jon’u öldürdüğü sırada bir kuruklu yıldız oluştu.

Son olarak yine kehanete dönmem gerek. Bilindiği üzere kehanette “Azor Ahai duman ve tuzun ortasında yeniden doğacak…” cümlesi yer alıyor. Hatırlarsanız Jon Snow nöbette Bowen Marsh tarafından öldürüldüğünde  “soğuk gece ayazında hançer yarasının olduğu yerden dumanlar çıktığı” betimlemesi yapılmıştı. Üstelik Jon Snow’u öldürdüğü sırada Bowen Marsh ağlıyordu. Bu durumda kehanetteki tuzun göz yaşından gelmiş olabileceği düşünülebilir.

Bütün bu kanıtlar birleşince Jon gözümüze tam bir Azor Ahai olarak gözüküyor.

Teoriler, Teoriler, Teoriler

Söz konusu olan Game of Thrones evreni olunca teorilerin ardı arkası kesilmiyor. Eğer sizinde teorileriniz varsa bizlerle paylaşabilirsiniz. Kim bilir belki de olacakları olmadan önce ilk yazan siz olursunuz.

Eğer George Bey kitabı bitirebilirse hangi teoriler gerçek olduğunu da öğrenebiliriz. 😉

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Hayata Bir Es Vermeye İhtiyaç Duyanların Derdi Tükenmişlik Sendromu ve Bu Derdin Devası Burada!

Pandaların Neden Siyah Beyaz Olduğu Keşfedildi!