in ,

Bollywood Yıldızı Aamir Khan Türkiye’yi Sallıyor. Peki Kim Bu Aamir Khan?

Son zamanlarda dünyada ve ülkemizde en çok konuşulan isimler arasında yer alan Aamir Khan Türkiye’de!

3 Idiots (3 Aptal) filmiyle ülkemizde ve dünyada büyük bir başarı ve hayran kitlesi kazanan Bollywood’un ünlü oyuncusu, yönetmen ve yapımcı Aamir Khan dün İstanbul’a geldi.

Son filmi Secret Superstar‘ın tanıtımı için ülkemize gelen Khan, ülkemizdeki seyircilerin fikirlerini merakla beklediğini ifade etti ve kendisine gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Öyle ki adeta büyük futbol takımlarına gelen yıldız futbolculara yapılan karşılamanın bir benzeri de ona yapıldı. Hayranlarına imza dağıtan ve birlikte fotoğraf çekinen Khan, ayrıca A Haber’in canlı yayına katıldı ve Myanmar’da yaşanan insanlık dramına dair de şöyle konuştu:

“Bence Myanmar’da olanlar yürekler acısı. Dünyanın herhangi bir yerinde insanlar acı çektiklerinde ya da bu tarz trajik olaylar yaşadıklarında, bu gerçekten çok üzücüdür.”

Şimdi gelin isterseniz Aamir Khan ve filmleri hakkında biraz daha detaylı bilgi edinelim.

Kim Bu Aamir Khan?

Aamir Khan 1965 Doğumlu

Aamir Khan çok yönlü bir sanatçı. Hint sinemasının önde gelen aktör, yönetmen ve yapımcılarından olan Aamir Khan, 2001 yılındaki Lagaan filmiyle en iyi aktör dalında Oscar adaylarından biri oldu.

Sinemaya Çocukluktan Başladı

Aamir Khan amcası Nasir Hussain’in 1973 yılında çektiği Yaadon Ki Baraat adlı filmle ilk kez kamera önüne çekti. Yer aldığı ilk uzun metraj film ise 1984 tarihli Holi adlı deneysel film oldu.

90’lı Yıllar Ona Çok Yaradı

90’lı yıllardan itibaren gişe başarısı yüksek filmlerde yer alan Aamir Khan, romantik drama Dil (1990), Raja Hindustani (1996) ve Sarfarosh (1999) adlı drama filmiyle büyük bir hayran kitlesi kazandı.

2001’de Yapımcılığa Başladı

2001 yılında kendi yapım şirketini kurdu ve Lagaan adlı filmi en iyi yabancı film dalında Oscar’a aday gösterildi. Daha sonra sinemaya 4 yıllık bir ara verdi. Geri döndüğünde ise Fanaa ve Rang de Basant gibi gişe başarısı yüksek filmlerde başrol oynadı.

Hindistan’ın En Çok Kazanan Sinemacısı

2007 yılına gelince ise Aamir Khan ilk kez yönetmen koltuğuna oturdu. Taare Zameen Par adlı filmiyle başlayan yönetmenlik kariyerinde 3 Idiots, Dhoom 3, PK, Dangal gibi filmler yönetti. Bu filmler sayesinde de özellikle Hint sinemasının en çok kazanan kişisi unvanını kazandı. Dangal filmiyle Hollywood’daki oyuncuları saymazsak en çok kazanan oyuncu oldu.

Farklı Şeylere Önem Veriyor

2009 yılındaki bir röportajda Aamir Khan şöyle konuşuyor:

“Ben sinema konusunda farklı şeyler yapmak gerektiğine inanıyorum. Bence her insan kendi tutkularının ve hayallerinin peşinden gitmeli ve bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek için bir yolunu bulmalı.  Bence sinemada hazırlık süreci daha önemli ve daha keyifli. Bir filme başlarken tüm konsantrasyonumu ilk dakikadan o projeye adarım.”

Ödülleri Önemsemiyor

Khan, ödül törenlerine katılmaması ve popüler sinema ödüllerini kabul etmemesiyle biliniyor. Pek çok festivalde pek çok dalda aday gösterilmesine rağmen festivallere katılmamayı tercih ediyor. Özellikle Hindistan’daki sinema ödüllerinde meşruiyet sorunu yaşadığını belirten Khan, film festivallerine karşı olmadığını fakat ödüllerin onun için pek bir şey ifade etmediğini söylüyor.

Dünyanın En Etkili 100 İnsanından Biri

2013 yılında TIME dergisi “Dünyanın En Etkili 100 İnsanı” listesinde yer alan Khan, yine aynı derginin Eylül 2012 sayısında kapakta yer aldı.

Onun için dergide şöyle dendi: “Khan, Hindistan’daki sosyal sorunlara savaş açıyor. Bir aktör, bir ülkeyi tek başına kurtarabilir mi?”

Sosyal Konulara Oldukça Duyarlı

Aamir Khan sosyal meselelere gösterdiği ilgi ve destekle de bilinen bir isim. Örneğin Hindistan’ın 2012 bütçesi tartışılırken eğlence sektörüne gelen vergiler konusunda bir sorun olmadığını, ancak beslenme ve eğitim alanlarında bu gibi vergilerin olmaması gerektiğini ifade etti.

Keza yine ifade özgürlüğü, tutuklu hakları ve son olarak da Myanmar’da yaşanan insanlık dramına karşı çeşitli demeçler veren Aamir Khan, 2011 yılında çocuk sağlığı ve çocuk beslenmesi alanında UNICEF’in Hindistan Elçisi seçildi.

Secret Superstar 20 Ekim’de Gösterime Girecek

Aamir Khan’ın son filmi Secret Superstar diğer ülkelerle eş zamanlı olarak ülkemizde de 20 Ekim’de gösterime girecek. Son olarak bu filmi fragmanını paylaşalım sizlerle.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Daha Önce Hiç Bu Kadar Doğa Dostu Logolar Görmediniz! 😃

Mutlaka Takip Etmeniz Gereken, Ufuk Açan 10 Şahane Instagram Hesabı