in ,

Duruşuyla Fenomene Dönüşen Tombili’nin Heykeli Çalındı.

Kadıköy’de bir kaldırımda verdiği meşhur pozuyla tanınmıştı Tombili. Ölümü tüm Türkiye’de üzüntüyle karşılanmıştı.Bugün Kadıköy Belediye tarafından duyurulduğuna göre ölümü sonrasında hayatını geçirdiği sokağa koyulan heykeli dün gece bulunduğu yerden çalındı.

Duruşuyla Fenomene Dönüşen Tombili'nin Heykeli Çalındı

Tombili’nin heykelinin çalınması sosyal medyada büyük tepki çekti.

Tombili Kimdir?

Duruşuyla Fenomene Dönüşen Tombili'nin Heykeli Çalındı

Tombili aslında tam bir yerli Garfield. Normal bir kediye göre büyük cüssesi, tembelliği ve çevresindeki insanlara karşı olan kayıtsızlığıyla Tombili oldukça kendine özgü bir karakterdi.

Kadıköy Ziverbey Mahallesi’nde dünyaya gelen Tombili’nin kardeşi Kezban oldukça erken ölmüş. Onun ölümünden sonraysa Tombili doğduğu sokaktan neredeyse hiç dışarı çıkmamış.Kendisini meşhur eden fotoğrafta oturduğu kaldırımı kendine mesken edinmiş.

Tombili mahallede bazı insanlar tarafından pek sevilmezmiş.Bunun sebebiyse iri cüssesiyle üzerine çıkıp oturduğu arabalarda göcüklere sebep olmasıymış. Tombili kısırlaştırıldıktan sonra daha da kilo almış.

Fazla kiloları, tembel karakteriyle bir araya gelince Tombili adının hakkını iyice verir olmuş.

Tombili öyle bir kediymiş ki kolunu bile yalamakta zorlanırmış.Hep oturduğu kaldırama kolunu dayar ve o şekilde yalamaya çalışırmış.

Tombili’nin Şöhret Yolu

Duruşuyla Fenomene Dönüşen Tombili'nin Heykeli Çalındı

Peki Tombili’nin ünü nasıl mahallesini aştı? İşte burda Tombili’nin ününü mahallede yaşayan gençlere borçlu olduğunu söylemek yanlış olmak. Mahallenin gençleri o meşhur fotoğrafı çekip sosyal medyada paylaştıktan sonra Tombili tüm ülkede tanınan birine dönüştü.

Sosyal Medya’da Tombili

Tombili sosyal medyada hızlı şöhret basamaklarını tırmandı ve capslerin popüler simasını haline geldi.

Duruşuyla Fenomene Dönüşen Tombili'nin Heykeli Çalındı Duruşuyla Fenomene Dönüşen Tombili'nin Heykeli Çalındı

Tombili’nin Ölümü

Temmuz ayında rahatsızlanan Tombili bir ayda oldukça kilo kaybederek Ağustos ayının başında böbrek yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Mahallenin sembolü haline gelen Tombili’nin hayatını kaybetmesi tüm ülkede oldukça üzüntü yarattı.Onun için hep oturduğu kaldırımda bir anma töreni bile düzenlendi.

Duruşuyla Fenomene Dönüşen Tombili'nin Heykeli Çalındı

Ölümün ardından change.org’da başlatılan ‘Tombili’nin Heykeli Yapılsın!’ kampanyayla 17 bin imza toplanıldı.Kadıköy Belediyesi bu talebe olumlu yanıt verdi. Bu yanıtını Twitter üzerinden  ‘Tombili’nin duruşuna yaraşır bir tasarım için çalışmaya başladık’ yazarak duyurdu Kadıköy Belediyesi. Heykeltıraş Seval Şahin’in gönüllüğüyle birlikte heykel projesini hayata geçiren Belediye oldukça olumlu tepkiler aldı. Şahin tarafından yorumlanan Tombili’nin heykeli ünlü fotoğrafın çekildiği noktaya koyuldu. Dünya Hayvanları Koruma Günü olan 4 Ekim’de de resmi açılışı yapılmıştı heykelin.

Duruşuyla Fenomene Dönüşen Tombili'nin Heykeli Çalındı

 

Kaydet

Kaydet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trafik Kazası Reklamları

Trafik Kazası Karşıtı “7” Yaratıcı Reklam Kampanyası 🚗

Erkek Sakal Etkisi

Sakal Etkisinin Kanıtı Olabilecek “15” Fotoğraf